• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 20 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιους παίρνει το «Ποτάμι»

12 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
2
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι σαφές ότι γνωρίζει πολύ καλά την τέχνη της επικοινωνίας. Όπως γνωρίζει επίσης ότι υπάρχει πρόβλημα στην Κεντροαριστερά.

Το ΠΑΣΟΚ πλέον βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη τροχιά κατάρρευσης αφού δεν μπορεί να υπερβεί τα
προβλήματα του παρελθόντος και να κάνει την απαραίτητη ανανέωση και πολιτικού προσωπικού και πολιτικού λόγου. Ο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρότατες εσωτερικές αντιφάσεις που προκαλούνται μόνο και μόνο από το γεγονός ότι υπάρχει μίξη στελεχών του παλαιού ΠΑΣΟΚ, της αριστεράς της λογικής και των ακραίων που ασπάζονται λογικές Κουφοντίνα. Οι αντιφάσεις αυτές δεν δημιουργούν εμπιστοσύνη με αποτέλεσμα τα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι κολλημένα στα επίπεδα του 20%. Και αυτό σε μια περίοδο όπου στην Ελλάδα η κρίση έχει σαρώσει τα πάντα και θα ήταν λογικό να έχουν καταρρεύσει τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας.

Η τελευταία φαίνεται ότι εδώ έχει πιάσει πάτο και έχει μόνο να κερδίσει αν τελικά καταφέρει και «γυρίσει» την οικονομία πράγμα που πλέον είναι ορατό.

Ας δούμε όμως τι ευαγγελίζεται ο Σταύρος Θεοδωράκης. Πρώτον αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός που κλέβει ιδέες από το φιλελεύθερο χώρο και δεν πουλά επανάσταση αλλά την κοινή λογική. Δεύτερον δηλώνει υπέρμαχος της πολιτικής σταθερότητας με την πρόταση να γίνονται αυστηρά εκλογές κάθε 4 χρόνια ακόμα και αν η θέση του πρωθυπουργού χηρέψει και προβάλλει το Γερμανικό σύστημα εκλογής βουλευτών όπου ο ψηφοφόρος ενός κόμματος μπορεί να ψηφίζει υποψηφίους από όλα τα κόμματα. Τρίτον και σημαντικότερο δεν μένει στο παρελθόν του Μνημονίου αλλά μιλά για εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Και όλα αυτά απέναντι σε ένα ΣΥΡΙΖΑ που έχει χαθεί στη λογική της αντιμνημονιακής πολιτικής και της συγκρουσιακής λογικής, ζητά κάθε τόσο εκλογές και εμφανίζει σοβαρά προβλήματα εσωκομματικής δημοκρατίας όπως αποδείχτηκε με την περίπτωση Τατσόπουλου. Όλα αυτά δεν αρέσουν στους «νοικοκυραίους» έλληνες κεντροαριστερούς που απεχθάνονται τις διαδρομές προς το άγνωστο. Και αυτό φαίνεται ότι θα κεφαλαιοποιήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης ψαλιδίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και καταλαμβάνοντας θέση στο κενό που δημιουργεί η διάλυση του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν μπόρεσε να καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα άλλωστε μαρτυρούν ότι το «Ποτάμι» παρασύρει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και εκτός απροόπτου στις επόμενες δημοσκοπήσεις και με δεδομένη τη χαλαρότητα της ψήφου των Ευρωεκλογών να δούμε να ανεβαίνει το κόμμα Θεοδωράκη και τη Νέα Δημοκρατία να περνά μπροστά.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι το ποτάμι αντλεί ψήφους και από τη ΔΗΜΑΡ και από τους ΑΝΕΛ ενώ ελάχιστες είναι οι διαρροές της ΝΔ . Και μπορεί να φαίνεται στη δημοσκόπηση της Alco ότι το 7,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ μεταναστεύουν προς το Νέο Κόμμα και το ποσοστό να είναι μικρότερο από αυτό που αντλεί από ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπό όψιν ότι και τα τρία κόμματα μαζί δεν φτάνουν αθροιστικά τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος φαίνεται να χάνει ήδη περί το 1,6% σε απόλυτα μεγέθη από το ποσοστό του.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ
[email protected]
fpress

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Σταλινική στρατηγική από την Κοβέσι! Αποκάλυψη τώρα για τις τελευταίες δύο εβδομάδες!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Σταλινική στρατηγική από την Κοβέσι! Αποκάλυψη τώρα για τις τελευταίες δύο εβδομάδες!

by admin
3 ώρες ago
Γεώργιος Αποστολάκης: Κυβέρνηση ειδικού σκοπού για τη λογοδοσία; Χωρίς κάθαρση, νέα αρχή δεν υπάρχει!
Slider

Γεώργιος Αποστολάκης: Κυβέρνηση ειδικού σκοπού για τη λογοδοσία; Χωρίς κάθαρση, νέα αρχή δεν υπάρχει!

by admin
2 ημέρες ago
Παρέμβαση βόμβα από Musk για Κασιδιάρη: Διεθνής διασυρμός για την Ελλάδα, κουρέλι η Δικαιοσύνη – Τρέμουν τους πατριώτες
Slider

Παρέμβαση βόμβα από Musk για Κασιδιάρη: Διεθνής διασυρμός για την Ελλάδα, κουρέλι η Δικαιοσύνη – Τρέμουν τους πατριώτες

by admin
3 ημέρες ago
Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτα Κακλαμανης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτα Κακλαμανης

by admin
5 ημέρες ago
Next Post
ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΣΟΥ  (ΜΕΡΟΣ Ε)

ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΣΟΥ (ΜΕΡΟΣ Ε)

Ουκρανία και «αριστερά»

Ουκρανία και «αριστερά»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr