ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πυρηνικά βλήματα κατά αστεροειδών από τη NASA

ΔΙΕΘΝΗ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. - 19 Νοέ 2012 - 14:22

Τα σενάρια των ταινιών επιστημονικής φαντασίας επιβεβαιώνονται: Η NASA ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει ένα σκάφος το οποίο θα έχει ως αποστολή να «αναχαιτίζει» αστεροειδείς ή άλλα διαστημικά σώματα που κινούνται απειλητικά προς τον πλανήτη μας.

Πρόκειται για ένα μη επανδρωμένο σκάφοςτο HAIV (Hypervelocity Asteroid Intercept Vehicle) που είναι ένα μη επανδρωμένο σκάφος το οποίο θα φέρει δύο βλήματα το ένα χωρίς γόμωση τα οποία θα εκτοξεύει και θα δημιουργεί ένα μεγάλο κρατήρα στην επιφάνεια του. Στη συνέχεια το HAIV θα εκτοξεύει το δεύτερο βλήμα το οποιο θα έχει πυρηνική γόμωση.

Το πυρηνικό βλήμα θα εκρύγνυεται μέσα στον κρατήρα ώστε να μεγιστοποείται η ζημιά που θα προκαλείται στον αστεροειδή ο οποίος είτε θα διαλυθεί σε μικρότερα και ακίνδυνα για τη Γη κομμάτια είτε το χτύπημα θα τον υποχρεώσει να αλλάξει τροχιά.

ΠΗΓΗ
Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr