• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 17 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιθανό το κούρεμα καταθέσεων, λένε Κατσέλη – Βαρουφάκης

13 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
1
Πιθανό το κούρεμα καταθέσεων, λένε Κατσέλη – Βαρουφάκης
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ποιός ο ρόλος των διαπλεκόμενων παραδοσιακών εκδοτών, η προπαγάνδα υπέρ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και το σπασμένο μάρμαρο που θα πληρώσουν και πάλι οι μικροκαταθέτες…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αντώνης Κουμιώτης

Δεν είχε καθόλου άδικο ο Κώστας Καραμανλής όταν κάποτε μιλούσε για «νταβατζήδες» και «αρχιερείς της διαπλοκής», τουναντίον θα λέγαμε, ειδικότερα εφόσον κάθε μέρα που περνά δικαιώνεται ολοένα και περισσότερο.

Βλέπετε, είδηση δεν είναι μόνον ότι αφορά την Χρυσή Αυγή, ούτε το περιεχόμενο των κατά παραγγελία παρα-πολιτικών ρεπορτάζ, που συντάσσονται στον βωμό εξυπηρέτησης συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Είδηση και μάλιστα η σημαντικότερη για την χώρα τις μέρες που διανύουμε, είναι αυτή: Τα υπάρχοντα βάσανα του ελληνικού λαού, οι φέροντες την ευθύνη τους, αυτά που έρχονται και θα ‘ναι χειρότερα απ’ όσα βιώνουν και οι ταυτότητες όσων, στεκόμενοι προδοτικά έναντι της πατρίδας, τα μεθοδεύουν.

Και δυστυχώς για το ιερό λειτούργημα της δημοσιογραφίας μας, κύριοι ενορχηστρωτές όλων των παραπάνω δεν είναι άλλοι από μία μικρή μειοψηφία ακριβοπληρωμένων χαρτογιακάδων του Τύπου, κύριως του έντυπου και εν συνεχεία του ηλεκτρονικού.

Είναι τοις πάσι εξάλλου γνωστό το γεγονός ότι παραδοσιακοί εκδότες της χώρας, κατά τον Καραμανλή «νταβατζήδες», από «λαντζέρηδες» στη πρώιμη μεταπολιτευτική Ελλάδα, έχουν εξελιχθεί σε βαρόνους της διαπλοκής και μάλιστα με ένα σκασμό τρισεκατομμυρίων σε βάθος των ετών, ιδρώτα και αίμα του πολύπαθου ελληνικού λαού.

Και όχι μόνο κατάφεραν να μετατρέψουν τους δημοσιογραφικούς τους ομίλους σε βαρονίες, όχι μόνο προκάλεσαν και συνεχίζουν τη κοινή γνώμη, μετατρέποντάς της σε «πόρνη», όπως έγραψε και ο στιχουργός, δυστυχώς, στις μέρες και ενώ βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, συνεχίζουν με την γνώριμη τακτική του εκβιασμού να διεκδικούν, λες και τους ανήκουν, λεφτά, ολοένα και περισσότερα λεφτά, ώστε να θρέφουν και πάλι με τον ιδρώτα του λαού, τις σύγχρονες Βαβυλωνίες τους.

«Νταβατζήδες», βαρόνοι αδίστακτοι εμπρός στα συμφέροντά τους, που, με μία παραγγελία στα ακριβοπληρωμένα «παπαγαλάκια» τους, δεν διστάζουν να παίξουν ακόμα και με το πλέον ευαίσθητο εθνικό θέμα, προκειμένου να διαμορφώσουν τους κανόνες και να συμμορφώσουν όποιον δεν εργάζεται για τους ίδιους.

Έτσι πέτυχαν την δρομολογούμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κάπως έτσι έχουν δημιουργήσει και εκείνες τις συνθήκες, ώστε να εγκυμονεί ακόμα και ο κίνδυνος κουρέματος των καταθέσεων.

Προς τούτο, το Newsbomb.grεπικοινώνησε με δύο Οικονομολόγους, την Λούκα Κατσέλη, πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας και τον Γιάννη Βαρουφάκη, καθηγητή οικονομικής θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας (Lyndon Johnson Graduate School of Public Affairs, στο Όστιν),

Η κ. Κατσέληδήλωσε χαρακτηριστικά: «Η “Black Rock” είναι εδώ, ξεσκονίζει τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών. Tα κόκκινα δάνεια έχουν αυξηθεί πολύ, λόγω της ύφεσης και της υπερχέωσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Όπως συχνά λέω έχουμε μετατρέψει το εξωτερικό δημόσιο χρέος σε ένα εσωτερικό χρέος, γιατί με την μείωση των μισθών, των συντάξεων, των εισοδημάτων, κανείς δεν μπορεί να πληρώσει ούτε εφορία, ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία, ούτε τις τράπεζες, άρα αν οι τράπεζες μετά την καινούργια τους αξιολόγηση εμφανιστούν να έχουν πρόβλημα στα κεφάλαιά τους, νομίζω ότι υπάρχει η πιθανότητα για ένα κούρεμα».

Και συνέχισε: «Όσο παίρνονται υφεσιακά μέτρα, όπως ακόμα και η διαθεσιμότητα με τον τρόπο που γίνεται, όσο η οικονομική δραστηριότητα πέφτει, τόσο μεγαλώνει η δυσχέρια των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων να πληρώσουν τις οφειλές τους και τόσο μεγαλύτερη γίνεται η πιθανότητα τραπεζικά ιδρύματα να βρεθούν πραγματικά στο κόκκινο και θα αναγκαστούν να προβούν σε αυτό που λέμε διάσωση με ίδια μέσα, δηλαδή να μετατρέψουν σε ίδιο κεφάλαιο τις απαιτήσεις μετόχων, πιστωτών, καταθετών».
Για να καταλήξει: «Όσο συνεχίζεται η ίδια πολιτική και προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι πολύ πιο βαθιά και εφόσον δεν παίρνονται μέτρα ρύθμισης δανείων, τόσο μεγαλύτερο πρόβλημα θα έχουν μέσα στους επόμενους μήνες οι ίδιες οι τράπεζες. Οι εκτιμήσεις είναι ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν περίπου 30 δις πέραν της ανακεφαλαιοποίησης που ήδη έχει δρομολογηθεί. Εάν αυτό ευσταθεί, τότε δεν αποκλείω να υπάρξει πρόβλημα και να λάβουν μέτρα κουρέματος καταθέσεων».

Ακούστε τις σχετικές δηλώσεις της κ. Κατσέλη στο Newsbomb.gr:

Ο κ. Βαρουφάκης, από την πλευρά του, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μια χώρα σαν την Πορτογαλία, σαν την Ελλάδα, σαν την Ιρλανδία, βρίσκεται αντιμέτωπη με την σημαντική πιθανότητα κουρέματος καταθέσεων», για να συμπληρώσει, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική:
«Η χώρα δεν ακολουθεί καμία απολύτως οικονομική πολιτική. Δυστυχώς, η κυβέρνηση των Αθηνών περιμένει τα e-mail’s που έρχονται, με την πολιτική που τους επιβάλλεται».

Ακούστε τις σχετικές δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη στο Newsbomb.gr:

Οι βαρονίες μετατράπηκαν σε Βαβυλωνίες και η οριστική τους κατάρρευση βρίσκεται κυριολεκτικά στο χέρι κάθε ενεργού πολίτη. Η απαξίωση, των ήδη απαξιωμένων, είναι η μόνη εγγυημένη συνταγή, ειδάλλως… δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται».

newsbomb
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Το Θηρίο έχει ξυπνήσει, η εποχή του χάους ήρθε – Αυτοί είναι οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης που φέρνoυν… οικονομικό Αρμαγεδδώνα
Slider

Το Θηρίο έχει ξυπνήσει, η εποχή του χάους ήρθε – Αυτοί είναι οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης που φέρνoυν… οικονομικό Αρμαγεδδώνα

by admin
21 ώρες ago
Ψηφοθηρικό παιχνίδι Μαξίμου με Ιερώνυμο και «δεξιά του Κυρίου» – Η μάχη του άμβωνα για διαρροές σε Καρυστιανού και Σαμαρά
Slider

Ψηφοθηρικό παιχνίδι Μαξίμου με Ιερώνυμο και «δεξιά του Κυρίου» – Η μάχη του άμβωνα για διαρροές σε Καρυστιανού και Σαμαρά

by admin
2 ημέρες ago
ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!… ΕΡΙΞΕ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ
Slider

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!… ΕΡΙΞΕ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

by admin
3 ημέρες ago
Ηλίας Κασιδιάρης: «Αποφυλακίζομαι τον Σεπτέμβριο – Επιστρέφω στην πολιτική με νέο κόμμα»
Slider

Ηλίας Κασιδιάρης: «Αποφυλακίζομαι τον Σεπτέμβριο – Επιστρέφω στην πολιτική με νέο κόμμα»

by admin
4 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr