• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ποιος είναι ο Bαρεμένος Τσάμης που το παίζει komandant! (video)…Και ο ρόλος της Τουρκίας!

10 έτη ago
in ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Τσάμηδες και τσαρλατάνοι της Πολιτικής … γύρω από αυτούς όμως  στοιχίζονται διάφορα ακραία εθνικιστικά στοιχεία, τόσο στην αλβανική ομογένεια όσο και στο Κόσοβο και στην ίδια την Αλβανία, με επικίνδυνες επιδιώξεις.

Στοιχεία που προβάλλουν την ιδέα της… Μεγάλης Αλβανίας -κάποιοι βλέπουν ακόμη και ανάλογους UCKάδες- και έχουν στο στόχαστρό τους την Ελλάδα, προβάλλοντας αλυτρωτικές θέσεις και επιχειρώντας να δημιουργήσουν θέμα «Τσάμηδων».

Ενδεικτικά είναι όσα έγιναν στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου και επαναλήφθηκαν στα μέσα Μαΐου στη Χάγη της Ολλανδία μπροστά από το κτίριο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Στήθηκε μια φιέστα από έναν μικρό αριθμό ατόμων, αλβανικής καταγωγής, που κρατούσαν αλβανικές σημαίες με επικεφαλής κάποιον Φεστίμ Λάτο.

Η εικόνα μπορεί να μην ενέπνεε καμία σοβαρότητα, όμως παρουσιάστηκε και προβλήθηκε ως προσφυγή των ομογενειακών αλβανικών οργανώσεων της διασποράς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας για… γενοκτονία των Τσάμηδων στην Ηπειρο το 1948.

Της προσφυγής φέρεται να πρωταγωνιστεί κάποιο «Δημοκρατικό Ιδρυμα της Τσαμουριάς» (Democratic Fountation of Chameria) με έδρα τη Χάγη, πρόεδρος του οποίου είναι ο Φεστίμ Λάτο, με γραμματέα έναν Αλβανό, τον Λισιέν Μπασκούρτι, ένθερμο υποστηρικτή του UCK και της ηγεσίας του Κοσόβου.

Ποιος είναι ο Bαρεμένος Τσάμης  που το παίζει komandant! (video)…Και ο ρόλος της Τουρκίας! - Εικόνα1Η δημόσια εικόνα του Φεστίμ Λάτο απέχει πολύ από την όποια σοβαρότητα και οι αναρτήσεις του στο Διαδίκτυο είναι ενδεικτικές

. Πρόκειται για ένα παραληρηματικό άτομο, που εμφανίζεται με στρατιωτική στολή παραλλαγής να κρατάει όπλα με προφανή σημειολογία, ενώ το σχετικό βίντεο συνοδεύεται από ένα τραγούδι για τον… Τσάμη στρατηγό (komandant Camin) που παραπέμπει στον ίδιο. Ποιος είναι ο Bαρεμένος Τσάμης  που το παίζει komandant! (video)…Και ο ρόλος της Τουρκίας! - Εικόνα2

Ενδεικτικά είναι τα σχόλια που συνοδεύουν την ανάρτηση που συγχαίρουν και αποθεώνουν τον… komandant, ρίχνοντας δηλητήριο κατά της Ελλάδας. Σε άλλες εικόνες ο Αλβανός από τον Αυλώνα όπως δηλώνει -στην περιοχή αγνοούν εντελώς την ύπαρξή του- εμφανίζεται να φιλά τη σημαία των ΗΠΑ!

Ποιος είναι ο Bαρεμένος Τσάμης  που το παίζει komandant! (video)…Και ο ρόλος της Τουρκίας! - Εικόνα3

Παραρτήματα Η αλβανική διασπορά κυριαρχείται κυρίως από ακραία εθνικιστικά στοιχεία, ενώ δίπλα στο αποκαλούμενο «Δημοκρατικό Ιδρυμα της Τσαμουριάς» φέρεται να δημιουργήθηκε και το «Διεθνές Συμβούλιο της Τσαμουριάς» με 50 μέλη από τις ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ, ενώ ιδιαίτερη δραστηριότητα παρουσιάζει η ΜΚΟ Albanian American Organization Chameria με έδρα το Σικάγο στις ΗΠΑ.

Το περασμένο φθινόπωρο δημιουργήθηκε στην Πρίστινα το «Διεθνές Συμβούλιο της Τσαμουριάς για το Κόσοβο και την κοιλάδα του Πρέσεβο», με 74 πολιτικές και άλλες προσωπικότητες. Επίσης εμφανίζεται να έχει δημιουργήσει παραρτήματα στη Γερμανία στο Ντόρντμουντ, στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, στο Βέλγιο κ.ά.

Η φερόμενη προσφυγή από τον Φεστίμ Λάτο στην Χάγη είναι μάλλον μια θολή υπόθεση και πολλοί κάνουν λόγο για επιχείρηση… οπερέτα.

Παρουσιάστηκε με τυμπανοκρουσίες συνοδευόμενος ο ίδιος από έναν απίθανο θίασο να έχει καταθέσει και μάλιστα δύο φορές στις 11 Φεβρουαρίου και στις 17 Μαΐου φάκελο σε τρεις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά), ζητώντας την αναγνώριση της γενοκτονίας των «Τσάμηδων», τον επαναπατρισμό των απελαθέντων και την επιστροφή της ακίνητης περιουσίας τους, ενώ επιπλέον έκανε λόγο για διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας από τις ελληνικές κυβερνήσεις της περιόδου 1913-1945.

Πολιτικοί στα Τίρανα που έχουν ασχοληθεί με το θέμα λένε στο «Εθνος» ότι στην πραγματικότητα η προσφυγή πολύ πιθανόν να μην έχει καν κατατεθεί. «Οι λεγόμενοι «Τσάμηδες» του Λάτο δεν πέρασαν την πόρτα του δικαστηρίου», διαβεβαιώνουν στελέχη της μειονότητας. «Απλώς φωτογραφήθηκαν έξω από αυτό».

Εκτιμούσαν μάλιστα ότι η «παρέα των γραφικών», όπως αποκαλούσαν όσους φωτογραφήθηκαν έξω από το δικαστήριο, «δεν αποκλείεται να είναι απόγονοι Αλβανών που εκδιώχθηκαν από το κομμουνιστικό καθεστώς μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από την Αλβανία και γι’ αυτό τα ονόματά τους είναι άγνωστα».

Αξιοσημείωτο είναι ότι και στη σελίδα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης δεν υπάρχει καμία αναφορά για παρόμοια προσφυγή, κανένα αποδεικτικό ούτε κάποια άλλη πληροφορία σχετική με το θέμα.

Ποιος είναι ο Bαρεμένος Τσάμης  που το παίζει komandant! (video)…Και ο ρόλος της Τουρκίας! - Εικόνα4

Ακραίο κόμμα Στην Αλβανία, το όποιο θέμα περί «Τσάμηδων» επιχειρεί να συντηρήσει ένα ακραίο εθνικιστικό κόμμα, το PDIU (Κόμμα Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας), με επικεφαλής έναν τυχοδιώκτη της πολιτικής σκηνής, τον 49χρονο Σπετίμ Ιντρίζι.

Το PDIU, που μπήκε για πρώτη φορά στη Βουλή το 2009, είναι ένα ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα το οποίο έχει ως προγραμματικό στόχο του, όπως αναφέρει, να αναδείξει τα θέματα των Αλβανών στο Κόσοβο,  Στα Σκόπια , στο Μαυροβούνιο, στην κοιλάδα του Πρέσεβο και ιδιαίτερα το θέμα των «Τσάμηδων» και στοχεύει στην εθνική ενότητα όλων των Αλβανών και τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.

Ο Σπετίμ Ιντρίζι έχει να παρουσιάσει μια πολιτική διαδρομή γυρολόγου. Την περίοδο 1998-2004 είχε στενές σχέσεις με τον Φάτος Νάνο.

Το 2009 εκλέχθηκε βουλευτής με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ράμα, για να μεταπηδήσει και να συνεργαστεί το 2013 με το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα.

Στις εκλογές εκείνες το PDIU πήρε 2,61% και 4 έδρες. Σήμερα προστέθηκε και μία πέμπτη βουλευτίνα, η Μεσίλα Ντότα, που είχε εκλεγεί με το ακραίο κόμμα του Λουλζίμ Μπάσα!

Ομως τον Μάιο του 2015 ο Ιντρίζι -λίγο μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο είχε ιδιαίτερη συνάντηση- βρέθηκε να αλλάζει και πάλι στρατόπεδο και από την αντιπολίτευση να μεταπηδά και να γίνεται κυβερνητικός εταίρος του Εντι Ράμα και του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Αυτή συνοδεύθηκε με την εκλογή του στη θέση του αντιπροέδρου της αλβανικής Βουλής, ενώ ένα εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος του PDIU, ο Χαλίλ Χισένι, τοποθετήθηκε στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών ως αρμόδιος για τα θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Η μεθόδευση του Εντι Ράμα να συνεργαστεί με το ακραίο και εθνικιστικό PDIU συνδέεται και με τη γενικότερη στροφή στον εθνικισμό του ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ ο ίδιος ο Σπ. Ιντρίζι με αναβαθμισμένο τον ρόλο του στην πολιτική σκηνή της Αλβανίας προχώρησε σε μια εμπρηστική δήλωση κατά της Ελλάδας.

«…Οταν οι Αλβανοί της Τσαμουριάς στην Ελλάδα (!) θα κερδίσουν τα δικαιώματά τους, σύντομα θα έχουμε και Τσάμη αντιπρόεδρο στη Βουλή της Ελλάδας», ανέφερε.

Ταξίδια στην Τουρκία Ο Σπετίμ Ιντρίζι επισκέπτεται συχνά την Τουρκία, άλλοτε ως πολιτικός, άλλοτε ως μέλος ΜΚΟ, προβάλλοντας μια ρητορική που έχει έντονα ανθελληνικά στοιχεία.

Μάλιστα την περασμένη Δευτέρα τέθηκε επικεφαλής συγκέντρωσης περίπου 150 ατόμων έξω από το υπουργείο Εξωτερικών στα Τίρανα για να αποδοκιμάσουν ακόμη και να εμποδίσουν την άφιξη του Ελληνα υπουργού, Νίκου Κοτζιά.

Ο Βαρεμένος Τσάμης που θέλει να το παίξει και πολεμιστής !

Πηγές : Ethnos.gr/Veteranos.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Η Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2064 και το μέγα ψεύδος Μητσοτάκη»-Νότης Μαριάς
Slider

«Η Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2064 και το μέγα ψεύδος Μητσοτάκη»-Νότης Μαριάς

by admin
7 ημέρες ago
Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες
Slider

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

by admin
1 μήνα ago
«Βρέχει κάθε εβδομάδα»: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε μυστικό κέντρο ελέγχου καιρού των ΗΑΕ – Η συνωμοσία της «γεωμηχανικής» αποκαλύπτεται;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«Βρέχει κάθε εβδομάδα»: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε μυστικό κέντρο ελέγχου καιρού των ΗΑΕ – Η συνωμοσία της «γεωμηχανικής» αποκαλύπτεται;

by admin
2 μήνες ago
«Η Ελλάδα συζητά να «φιλοξενήσει» γαλλικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της» αποκαλύπτει ο Μακρόν!
Slider

«Η Ελλάδα συζητά να «φιλοξενήσει» γαλλικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της» αποκαλύπτει ο Μακρόν!

by admin
4 μήνες ago
Next Post
Συγκλονιστικές εκτιμήσεις του Διονύση Μακρή για τη διάλυση της Τουρκίας.

Συγκλονιστικές εκτιμήσεις του Διονύση Μακρή για τη διάλυση της Τουρκίας.

Τα παίζει όλα για όλα η Νέα Τάξη: 4ο σενάριο και υπερθέρμανση, δύο σε ένα

Τα παίζει όλα για όλα η Νέα Τάξη: 4ο σενάριο και υπερθέρμανση, δύο σε ένα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr