• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς φθάσαμε έως εδώ ;Ένα προφητικό άρθρο του 1995 που έβαλε το δάκτυλο στον τύπο την ήλων, προειδοποιώντας για την επερχόμενη συμφορά

13 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Αφορμή για το σημερινό σημείωμα μού έδωσε το αποτέλεσμα της «ανασκαφής» στο αρχείο μου, όπου βρήκα ένα προφητικό άρθρο του κ. Γιάννη Μαρίνου, γραμμένο το 1995! Για να αποδειχθεί ακόμη μια φορά, πώς υπήρχαν πολλοί που προειδοποιούσαν για την επερχόμενη συμφορά, αλλά ο
παλαιοκομματισμός πολιτικών και συνδικαλιστών δεν επέτρεπε την λήψη ουδενός μέτρου που θα την απέτρεπε.

Βεβαίως, ο κ. Γιάννης Μαρίνος δεν είναι τυχαίος, ούτε είναι η ευρωβουλευτική έδρα που τον καταξίωσε. Αλλ’ ως διευθυντής του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» επί δεκαετίες, συνετέλεσε σημαντικά στην απόκτηση οικονομικής -αλλά και πολιτικής- σκέψης, σε πολλούς.

Δεν περιέγραψε άγνωστη κατάσταση. Απλώς, τόλμησε να πει αυτά που έπρεπε, εν μέσω ενός άκρατου λαϊκισμού, που επανέκαμψε δυστυχώς από μαθητευόμενους μάγους της πολιτικής, αλλά και ενός εμπάργκο -γιατί, άραγε- από τα περισσότερα ΜΜΕ στην διατύπωση της αλήθειας.

Ο κ. Γιάννης Μαρίνος έβαλε το δάκτυλο στον τύπο των ήλων και καυτηρίασε την αντιδημοκρατική συμπεριφορά, εν ονόματι… της δημοκρατίας: «…από την εποχή της δικτατορίας και μετά θεωρούμε ως δημοκρατική κατάκτηση την ατιμώρητη παραβίαση των νόμων. Δηλαδή στην Ελλάδα θεωρούμε ότι έχουμε δημοκρατία όταν δεν σεβόμαστε τη δημοκρατία, που είναι ταυτισμένη µε την τήρηση των νόμων, τους οποίους ψηφίζει η πλειοψηφία και οφείλει να σέβεται το σύνολο των πολιτών».

Αυτήν την μεγάλη αλήθεια, που διέλυσε τον κοινωνικό ιστό, δεν θέλουν να την ακούν αυτοί που ασελγούν στο σώμα δημοκρατίας, επειδή μόνον δι’ αυτού του τρόπου μπορούν να επιπλεύσουν. Όσοι έχουν προσωπικότητα, ήθος και κοινό νου, γνωρίζουν πως δεν μπορεί να σταθεί μια κοινωνία, όταν παραβιάζονται οι νόμοι της κατά το συμφέρον εκάστου. Ο Αριστοτέλης το διετύπωσε επιγραμματικά: «Εκτός κοινωνίας, ζουν μόνον τα θηρία και οι θεοί». Το πρόβλημά μας είναι πως όλοι οι αντιδημοκράτες, θεωρούν τον εαυτό τους «θεό».

Καυτηριάζει ο κ. Γιάννης Μαρίνος τις απάτες και «δημιουργικές λογιστικές» με τις οποίες επιχειρούσαμε να ξεγελάσουμε τους «κουτόφραγκους», και γράφει: «Φυσικό όμως ήταν να αποκαλυφθούν κάποτε οι “εξυπνάδες” µας και τώρα η Επιτροπή της Κοινότητας µάς καλεί να επιστρέψουμε αναδρομικά τα όσα παρανόμως αποσπάσαμε από το κοινοτικό ταμείο και να πληρώσουμε και πρόστιμο.

» Με κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια πλήρωσε το ελληνικό Δημόσιο στην ΕΟΚ τα κατορθώματα του κ. Νίκου Αθανασόπουλου και κάποιων ιδιωτών εμπόρων που εμφάνισαν το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι ως ελληνικό για να εισπράξουν τις κοινοτικές επιδοτήσεις. Το ότι καταδικάστηκε από τα δικαστήρια ο εν λόγω πολιτικός -και οι συνεργάτες του- δεν αποτελούσε ιδιαίτερο πρόβλημα για την ελληνική Βουλή, που δια πλειοψηφίας τον απήλλαξε από τη δικαστική καταδίκη και ο ελληνικός λαός ενθουσιωδώς τον επανεξέλεξε βουλευτή».

Οι «προοδευτικοί» της εποχής ενοχλούνταν μ’ αυτά που έγραφε ο κ. Μαρίνος, ιδιαίτερα επειδή δεν ανήκε στην Δεξιά, αλλά στην παράταξη του Γεωργίου Παπανδρέου (του παππού, φυσικά). Σε μια ραδιοφωνική συνέντευξή του στην μαρξίστρια Μαρία Ρεζάν στο κρατικό ραδιόφωνο (πώς συμβαίνει, ενώ κυβερνούν την Ελλάδα αστικά κόμματα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ να ήσαν στην πλειοψηφία τους μαρξιστές ή αριστεροί στις παρυφές του μαρξισμού, ακόμη και επί τωρινής κυβέρνησης;), η δημοσιογράφος τον ρώτησε επιτιμητικά, όταν κατήγγειλε τον άκρατο συνδικαλισμό:

«Είστε υπέρ των βιομηχάνων κ. Μαρίνε;». Απάντησε: «Είμαι υπέρ των βιομηχανιών, κα Ρεζάν». Ευφυής απάντηση, που θα έπρεπε να σημαδεύει κάθε έναν που υποστηρίζει πως αγαπά την πατρίδα του. Όμως η ύπαρξη βιομηχανιών σε μια χώρα φέρνει ευμάρεια και φυσικά αποτρέπει την ανάπτυξη του προλεταριάτου.

Επομένως…

Σε πρόσφατο άρθρο του, ο κ. Γιάννης Μαρίνος είχε καταλήξει: «Πώς να πάρετε λοιπόν, φτωχοί δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι, αυξήσεις, αφού εσείς ενθαρρύνετε αυτό το όργιο κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος και αρνείσθε και σήμερα τις αποκρατικοποιήσεις, μολονότι µόνο έτσι θα γλιτώσουμε από κάποιες από τις βδέλλες που αρμέγουν τον κρατικό προϋπολογισμό;».

Ο Μακεδών

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ξενικά η μάχη για τον έλεγχο του νερού στην Ελλάδα – Τα ιδιωτικά κεφάλαια, τα τιμολόγια και… τα data centers
Slider

Ξενικά η μάχη για τον έλεγχο του νερού στην Ελλάδα – Τα ιδιωτικά κεφάλαια, τα τιμολόγια και… τα data centers

by admin
1 ημέρα ago
Σοκ: Συναγερμός για κραχ τύπου 1929 και τραπεζική κατάρρευση – «Πουλήστε τα όλα, κρύψτε τα λεφτά σας, έρχεται η μεγάλη καταστροφή»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σοκ: Συναγερμός για κραχ τύπου 1929 και τραπεζική κατάρρευση – «Πουλήστε τα όλα, κρύψτε τα λεφτά σας, έρχεται η μεγάλη καταστροφή»

by admin
2 ημέρες ago
Η Ελλάδα αυτοκτονεί, γυρίζει ανεξήγητα την πλάτη στους Ρώσους τουρίστες – Κατακόρυφη αύξηση έως και 70% στις απορρίψεις βίζας
Slider

Η Ελλάδα αυτοκτονεί, γυρίζει ανεξήγητα την πλάτη στους Ρώσους τουρίστες – Κατακόρυφη αύξηση έως και 70% στις απορρίψεις βίζας

by admin
6 ημέρες ago
Η βενζίνη στην Ελλάδα πρέπει να έχει ρινίσματα χρυσού. Η σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες προκαλεί απογοήτευση
Slider

Η βενζίνη στην Ελλάδα πρέπει να έχει ρινίσματα χρυσού. Η σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες προκαλεί απογοήτευση

by admin
2 εβδομάδες ago
Next Post
Πάρ’ τε διαβόλοι(hedge funds ) βάγια(μετοχές-warrants) ….με τα δικά μας -τ’ ασφαλιστικά ταμεία- να έχουν χάσει “τ’ αυγά και τα καλάθια” !‏

Πάρ’ τε διαβόλοι(hedge funds ) βάγια(μετοχές-warrants) ....με τα δικά μας -τ' ασφαλιστικά ταμεία- να έχουν χάσει "τ' αυγά και τα καλάθια" !‏

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr