ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ : Η Ρωσία είναι έτοιμη να προκαλέσει έναν καταστροφικό πόλεμο στην περιοχή της Τουρκιας.

ΔΙΕΘΝΗ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. - 13 Οκτ 2015 - 22:47

Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΚΛΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε μια τηλεφωνική κλήση προς τον Ρώσο ομόλογό του για να συζητήσουν τις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Συρία.

Σύμφωνα με το Moscou Times, o Recep Tayyip Erdoğan έχει εντείνει την συνηθισμενη πολεμοχαρή ρητορική του εναντίον της συριακής κυβέρνησης και του Μπασάρ αλ-Άσαντ . Ανεφερε στον Προεδρο Πουτιν ότι η Τουρκία εχει φθάσει σε ένα όριο όπου δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη για το «ανθρώπινο μακελειό » στις αραβικές χώρες που σπαράσσονται από τον πόλεμο, αλλά ο Πούτιν συμφωνα με το ρεπορταζ εγινε έξαλλος και κατηγορηματικά προειδοποίησε τον Πρόεδρος της Τουρκίας να μην παρεμβαίνει σε εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, διαφορετικα η Ρωσία είναι έτοιμη να προκαλέσει έναν καταστροφικό πόλεμο στην περιοχή της Τουρκιας.

Ο Τούρκος πρόεδρος εμβρόντητος, στη συνέχεια ρώτησε τον Πούτιν αν οι παρατηρήσεις του για μια αναφλεξη σήμαινε μια άμεση απειλή εναντίον της Τουρκίας. δήλωσε
Ο Βλαντιμιρ Πούτιν απαντησε
«Κύριε Πρόεδρε, μπορείτε να κάνετε την ερμηνεία σας.’
Ο Ρώσος Πρόεδρος υπενθύμισε επίσης στον Ερντογάν το γεγονός ότι είναι οι λανθασμένες πολιτικές και η επιθετικοτητα της Τουρκίας όσον αφορά τη συριακή κρίση, η οποία στοίχισε τη ζωή δεκάδων χιλιάδων αθώων πολιτών και, επιπλέον, κάλεσε τον Τουρκο Πρόεδρο να σταματησει την υποστηριξη τρομοκρατικων ομαδων και τζιχαντιστων για τους οποίους έχουν συσταθεί στρατόπεδα εκπαίδευσης και ασφαλή καταφύγια στο εσωτερικό του τουρκικού εδάφους.
Ο Δρ Ισμέτ Μπαϊρακτάρ, ένας εξέχων καθηγητής πανεπιστημίου, που ειδικεύεται στην πολιτική και κοινωνική ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Τουρκίας, πιστεύει ότι ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της κλήσης του, προσπάθησε, κατά κάποιο τρόπο, να αποθαρρύνει τον Πούτιν να συνεχίσει τη σημαντική πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη της Ρωσίας στην πολιορκουμενη Συριακη Αραβικη Δημοκρατια και τον Σύριο. Πρόεδρο, αλλά μάταια.

dimpenews.com

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr