ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Προκαλεί ξανά ο αλβανός πρωθυπουργός – Θέλει Μεγάλη Αλβανία μέσω της Ε.Ε. – Και ειρωνεύεται τη ματαίωση επίσκεψης του Αβραμόπουλου

ΕΘΝΙΚΑ. - 29 Νοέ 2012 - 16:05

– Είχε δηλώσει πως η Αλβανία εκτείνεται έως την Πρέβεζα
– Μετά τη δήλωση αυτή ο κ. Αβραμόπουλος ματαίωσε την επίσκεψή του στη γείτονα χώρα
– Για τον Αβραμόπουλο δήλωσε με νόημα: “Οι φίλοι λάμπουν δια της απουσίας τους”

– Κάλεσε όλους τους αλβανούς να εργαστούν προς το σκοπό της Μεγάλης Αλβανίας

Παρά το γεγονός ότι η αλβανική κυβέρνηση δια της εκπροσώπου του έκανε στροφή 180 μοιρών σχετικά με τις δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού για τη Μεγάλη Αλβανία που εκετείνεται από την Πρέβεζα έως το Πρέσεβο, ο κ. Μπερίσα επανέρχεται σήμερα και ρίχνει εκ νέου λάδι στη φωτιά και με σαφή ειρωνική διάθεση.

Αναφερόμενος στη ματαίωση της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, μετά τις προκλητικές αυτές δηλώσεις, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα αναφέρθηκε σε μία γαλλική έκφραση που λέει: “οι φίλοι λάμπουν δια της απουσίας τους”, δείχνοντας έτσι πως αντιμετωπίζει με περίσσια ειρωνεία την οργή της Αθήνας.

Οι νέες αυτές δηλώσεις έγιναν από τον αλβανό πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας των σημερινών συνομιλιών του με τον Σλοβένο ομόλογό του Γιάνεζ Γιάνσα.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της «Μεγάλης Αλβανίας», ο κ. Μπερίσα επανέλαβε την πάγια θέση του ότι η ενοποίηση των Αλβανών θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Με αυτό τον τρόπο ο κ. Μπερίσα όχι μόνο δεν ανακαλεί τις προκλητικές δηλώσεις του, αλλά προχωράει ένα βήμα παραπάνω και θέτει το συγκεκριμένο θέμα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Νομίζω ότι αυτός ο σκοπός είναι δίκαιος και γι’ αυτόν θα πρέπει να εργαστούν όλοι οι Αλβανοί. Πρέπει να εργαστούμε, όπου κι αν βρισκόμαστε για το ευρωπαϊκό αυτό μέλλον… Αυτή είναι η απάντησή μου για τη Μεγάλη Αλβανία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας ματαίωσε τη χθεσινή επίσκεψή του στην αλβανική πρωτεύουσα, όπου επρόκειτο να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, εξαιτίας των προχθεσινών δηλώσεων του κ. Μπερίσα στην Αυλώνα. Ο Αλβανός πρωθυπουργός, με αφορμή την ιστορική επέτειο, έκανε λόγο για «…εθνική ανεξαρτησία όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα».

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr