ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Νέα πρόκληση από τουρκική εφημερίδα- «Η ελληνική σημαία κυματίζει στο τουρκικό έδαφος» ο τίτλος άρθρου για το Αγαθονήσι

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 14 Μαρ 2018 - 10:14
Loading...

Με αφορμή δημοσίευμα του kalymnos-news με τίτλο «Ψηλά οι σημαίες από τους λιγοστούς μαθητές το ακριτικού Αγαθονησίου», η τουρκική εφημερίδα Yenicag με ένα προκλητικό άρθρο του δημοσιογράφου Αχμετ Τακάν, που φέρει τίτλο «Binali Bey … Η ελληνική σημαία κυματίζει στο τουρκικό έδαφος…» αμφισβητεί την ελληνικότητα του νησιού.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος απευθυνόμενος στον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, γράφει για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2018 στο ακριτικό νησί για την 70η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Επίσης, αναφέρεται στο Δήμαρχο Αγαθονησίου, Ευάγγελο Κόττορο και τον Διευθυντή του Σχολείου Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη και σε όσους κατέθεσαν στεφάνια, χρησιμοποιώντας και τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ελληνική ιστοσελίδα.

Χαρακτηριστική είναι και η αναφορά του στον Πρόεδρο Ερντογάν, στον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας της Τουρκίας, λέγοντας ότι παρακολούθησαν ως τουρίστες, ενώ στο Αγαθονήσι, που είναι τουρκική γη όπως την χαρακτηρίζει, γινόταν εκδήλωση με ελληνικές σημαίες.

Στη συνέχεια παραθέτει χάρτες αναφέροντας ότι δείχνουν ξεκάθαρα ότι το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία και το όνομα του είναι γραμμένο στα τουρκικά.

Νέα πρόκληση από τουρκική εφημερίδα- «Η ελληνική σημαία κυματίζει στο τουρκικό έδαφος» ο τίτλος άρθρου για το Αγαθονήσι - Εικόνα0

Νέα πρόκληση από τουρκική εφημερίδα- «Η ελληνική σημαία κυματίζει στο τουρκικό έδαφος» ο τίτλος άρθρου για το Αγαθονήσι - Εικόνα1

Νέα πρόκληση από τουρκική εφημερίδα- «Η ελληνική σημαία κυματίζει στο τουρκικό έδαφος» ο τίτλος άρθρου για το Αγαθονήσι - Εικόνα2

pentapostagma.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter