ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πρόσφατο ΡΩΣΙΚΟ κεφαλοκλείδωμα στον Καύκασο μυρίζει εισβολή στην Τουρκία.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΒΑΡΔΑΚΑΣ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. - 24 Οκτ 2015 - 18:56

ότι αυτό συνεπάγεται για την γεωπολιτική διέξοδο της Ρωσίας μέσω του Στρατηγικού Αυχένα του Καυκάσου στα σημερινά δρώμενα της Συρίας και πιθανώς αύριο της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος της Νότιας Οσετίας Λεονίντ Tibilov ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεσή του να διεξάγει δημοψήφισμα στη χώρα για να ενταχθεί αυτή στην Ρωσική Ομοσπονδία. Σύμφωνα με Tibilov, η επανένωση με τη Ρωσία υπήρξε ένα μακροχρόνιο όνειρο του λαού της Νοτίου Οσετίας.

Η Μόσχα για το φαίνεσθε δεν δείχνει να διάκειται ευμενώς σε αυτή την πρωτοβουλία καθότι μετά το δημοψήφισμα της Κριμαίας και την αυτονομία της έχει αποδυναμώσει κάθε σκέψη στα πιθανά δημοψηφίσματα που ήθελαν να διενεργήσουν οι αποσχισθείσες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και Luhansk και της Υπερδνειστερίας.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση της Νότιας Οσετίας η Ρωσία επιθυμεί να κάνει μια εξαίρεση.

” η Πολιτική πραγματικότητα μας αναγκάζει να κάνουμε την ιστορική μας επιλογή. Πρέπει να επανενωθούμε με την αδελφή

Ρωσία για την εξασφάλιση της ασφάλειας ,της ευημερίας και της Δημοκρατίας στον Λαό μας “, δήλωσε ο Tibilov.

Πράγματι, υπάρχουν όλοι οι λόγοι για τη Νότια Οσετία ώστε να επανενωθεί με την Ρωσική Ομοσπονδία. Η οικονομική ολοκλήρωση της δημοκρατίας στη δομή της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει ολοκληρωθεί. Η Μόσχα είναι υπεύθυνη για το 90 τοις εκατό του προϋπολογισμού της δημοκρατίας το 2015. Το ρωσικό ρούβλι κυκλοφορεί στη Νότια Οσετία, ενώ όλοι οι πολίτες της Δημοκρατίας κατέχουν ρωσικά διαβατήρια.

Η τοπική ελίτ έχει αγωνιστεί εναντίον γεωργιανού σοβινισμού για 18 χρόνια και δεν έχει απαξιωθεί καθόλου η ιδέα της επανένωσης με τη Ρωσία μετά από εννέα χρόνια της ανεξαρτησίας της. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Νότια Οσετία εντάχθηκε εθελοντικά στη Ρωσία το 1774. Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, οι άνθρωποι της μικρής δημοκρατίας στον Καύκασο ψήφισαν για να επανασυνδεθεί με τη Ρωσία σε ένα δημοψήφισμα το 1992.

Παρόλα αυτά η Ρωσία φοβάται νέες κυρώσεις από την Δύση και αποκορύφωση της Δυτικής Αντι –Ρωσικής προπαγάνδας.

10/21/2015 Lyuba Lulko Pravda.Ru

ΠΙΣΩ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΕ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Η Νότια Οσετία μαζί με την Αμπχαζία είναι το Κοσσυφοπέδιο του Καυκάσου.

Η Ρωσική διπλωματία κάνει ήδη όλες εκείνες τις προπαρασκευαστικές κινήσεις ώστε η δυτική πρωτοβουλία της εσπευσμένης αναγνώρισης ως κρατικής οντότητας του Κοσσυφοπεδίου να πυροδοτήσει τις αντίστοιχες εξελίξεις στον Καύκασο.

Όμως

Α.Η συγκέντρωση και η οργάνωση ή η μεταφορά περισσοτέρων Δυτικών στρατιωτικών ενισχύσεων στην Γεωργία με το άλλοθι ¨όπως οι Ρώσοι κατεβάζουν ενισχύσεις στην Συρία, το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι Δυτικοί¨.

Β. Η χαοτική κατάσταση στην περιοχή της Εγγύς Μεσοποταμίας βλ, Συρία-Ιράκ λόγω ISIS.

Γ. Το άνοιγμα του μεγάλου προβλήματος του Κουρδικού μετά τις Τουρκικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Δ. Η παρεμπόδιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας των Στενών του Βοσπόρου με συνέπεια να δημιουργηθούν κενά στο έμψυχο δυναμικό και τεχνικό μέρος της Ρωσικής Στρατιωτικής μηχανής που δρα αυτή την στιγμή στην Συρία και το Ιράκ.

Ε. Η αναβαθμισμένη στρατιωτική παρουσία της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ στις επιχειρήσεις της Μεσοποταμίας.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ επισπεύδουν την νόμιμη προσχώρηση της Νότιας Οσετίας στην Ρωσία διπλωματικά και στρατιωτικά φέρνουν πιο κοντά την θύρα εξόδου της τρομακτικής Ρωσικής στρατιωτικής μηχανής προς την Μέση Ανατολή μέσω ενός στιγμιαίου κεφαλοκλειδώματος του αυχένα του Καυκάσου.

ΟΛΆ τα ανατρεπτικά γεωπολιτικά γεγονότα είναι τόσο κοντά μας που δεν θέλουμε να το πιστέψουμε.

Δυστυχώς η έναρξη του Γ΄ Παγκόσμιου Πολέμου είναι μη αναστρέψιμη και ο πόλεμος αυτός θα έχει πνευματική αρχή και πνευματικό τέλος ώστε να εξαφανίσει οριστικά και για χρόνια το απόλυτο κακό που σκέπασε την ανθρώπινη ύπαρξη.

Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα.

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr