• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Πρωτοφανές: Ρωτούν πολιτικά φρονήματα για να δώσουν ιθαγένεια

8 έτη ago
in ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
0
Πρωτοφανές: Ρωτούν πολιτικά φρονήματα για να δώσουν ιθαγένεια
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ο… γνωστός ειδικός γραμματέας Ιθαγένειας Λάμπρος Μπαλτσιώτης δίνει οδηγίες στις Επιτροπές να ρωτούν τους αιτούντες για τα πολιτικά τους φρονήματα και τα ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομέναΠλήθος ερωτημάτων για τη σκοπιμότητα στοχευμένων ερωτήσεων για τα πολιτικά τους φρονήματα, καθώς και για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα προκαλεί εγκύκλιος του

υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία εμπεριέχονται οδηγίες προς τις Επιτροπές Πολιτογράφησης που χορηγούν την ελληνική ιθαγένεια.

Πρόκειται για μια καινοφανή εξέλιξη, κόντρα στον ισχύοντα μέχρι τώρα νόμο, ο οποίος δεν επιτρέπει την υποβολή ερωτήσεων για τις πολιτικές και κομματικές πεποιθήσεις των ενδιαφερομένων κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τους ενώπιον των Επιτροπών Πολιτογράφησης, η οποία μόνο αθώα δεν μπορεί να θεωρηθεί.  Συγκεκριμένα, στις 12 Δεκεμβρίου του 2017 ο ειδικός γραμματέας Ιθαγένειας Λάμπρος Μπαλτσιώτης έστειλε εγκύκλιο με θέμα «Οδηγίες σχετικά με τη διενέργεια των συνεντεύξεων» προς τους προέδρους των Επιτροπών Πολιτογράφησης με κοινοποίηση σε όλα τα μέλη τους, τακτικά και αναπληρωματικά. Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι η πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Μπαλτσιώτη στη θέση του ειδικού γραμματέα προκάλεσε βροχή κοινοβουλευτικών ερωτήσεων μετά το δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος» (3/12/2017), αφού ο διδάκτορας Ιστορίας αναφέρεται στα κείμενά του, μεταξύ άλλων, στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», κάνει λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη, αρνείται τη Γενοκτονία των Ποντίων και θέτει ζήτημα Τσάμηδων και Τσαμουριάς.

Ο ειδικός γραμματέας Ιθαγένειας, λοιπόν, στην εγκύκλιό του κατά κάποιον τρόπο «επιπλήττει» τα μέλη των επιτροπών για τον τρόπο με τον οποίο θέτουν τις ερωτήσεις και για την κατανομή των ερωτήσεων, καθώς δίνεται, όπως αναφέρει, μεγαλύτερη βαρύτητα από όση αναλογεί στην Ελληνική Ιστορία και ελάχιστη στην ενεργή συμμετοχή του αλλοδαπού στην ελληνική τρέχουσα πολιτική ζωή.  Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Μπαλτσιώτης υποδεικνύει διά της εγκυκλίου ότι καθίστανται απαραίτητες ερωτήσεις όχι μόνο για το αν ο αιτών έχει ενταχθεί σε κάποιον πολιτικό σχηματισμό, αλλά ακόμα και για το αν είναι θετικά διακείμενος προς κάποιο πολιτικό κόμμα ή ασκεί κριτική και ποια προς πολιτικούς και κόμματα!

Πρωτοφανές: Ρωτούν πολιτικά φρονήματα για να δώσουν ιθαγένεια - Εικόνα 0

«Οι επιτροπές είναι καταρχήν ελεύθερες να ερωτούν και για ζητήματα που άπτονται της προσωπικής και ιδιωτικής ζωής του αιτούντος ή ακόμη και των προσωπικών του δεδομένων ευαίσθητου χαρακτήρα. Σε μερικές περιπτώσεις, μάλιστα, ερωτήσεις τέτοιου χαρακτήρα καθίστανται απαραίτητες προκειμένου να σχηματίσει γνώμη η επιτροπή. Για παράδειγμα, η πιθανή πολιτική ή κομματική ένταξη του αιτούντος και η αιτιολόγησή της ή το γεγονός αυτός να είναι θετικά διακείμενος προς κάποιο πολιτικό κόμμα, καθώς και η κριτική πολιτικών, κομμάτων κ.λπ. δεν μπορεί παρά να κριθούν θετικά, καθώς αναδεικνύουν τη δυνατότητα του αιτούντος να συμμετέχει στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά η εγκύκλιος Μπαλτσιώτη. Δηλαδή με αυτές τις οδηγίες ο αλλοδαπός που αγωνιά για το αν θα πάρει ελληνική ιθαγένεια θα καλείται να αιτιολογήσει στην Επιτροπή Ιθαγένειας για ποιον λόγο εντάχθηκε σε κάποιο κόμμα ή να αποκαλύψει με ποιους πολιτικούς ή κόμματα δεν συμφωνεί, γεγονός που θα εκτιμηθεί θετικά.

Ο κ. Μπαλτσιώτης στο έγγραφό του επικαλείται την εγκύκλιο-βάση του υπουργείου Εσωτερικών «Συνδρομή ουσιαστικών προϋποθέσεων στη διαδικασία πολιτογράφησης», με την οποία καθορίζεται το πλαίσιο διενέργειας των συνεντεύξεων από το 2010 έως σήμερα. Σύμφωνα, όμως, με την εγκύκλιο αυτή, «δεν απαιτείται, σε καμία περίπτωση, από τον ενδιαφερόμενο να αποκαλύψει τις πολιτικές του πεποιθήσεις, την κομματική του ταυτότητα, καθώς και την ιδεολογία του, αλλά να παράσχει μόνο τις πληροφορίες που είναι αναγκαίες και που ο ίδιος επιθυμεί. Επομένως, εκφεύγει της αρμοδιότητας της Επιτροπής Πολιτογράφησης η υποβολή ερωτήματος σχετικά με τα πολιτικά φρονήματα, τις φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τα δεδομένα θρησκευτικής πίστης καθώς και τη συνδικαλιστική δράση του υποψηφίου και η υποβολή σχετικών ερωτημάτων από τα μέλη της Επιτροπής θα πρέπει να αποφεύγεται».

Το μόνο που επιτρέπεται να ερωτάται ο υπήκοος τρίτων χωρών είναι αν τη δεδομένη χρονική στιγμή όπου βρίσκεται ενώπιον της Επιτροπής Ιθαγένειας ή κατά το παρελθόν συμμετείχε σε πολιτικές οργανώσεις, χωρίς η Επιτροπή να αναζητά την πολιτική – κομματική ταυτότητά του, ακόμα κι αν ο ίδιος συγκατατίθεται.

«Ειδική βαρύτητα στη διαμόρφωση της εκτίμησης της Επιτροπής Πολιτογράφησης έχει η συμμετοχή σε πολιτικές ενώσεις, δηλαδή πολιτικούς σχηματισμούς και κομματικές οργανώσεις -κεντρικού, περιφερειακού και τοπικού επιπέδου- χωρίς η επιτροπή να υπεισέρχεται σε αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με την πολιτική – κομματική ταυτότητα του υποψηφίου, στοιχείο που χαρακτηρίζεται ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και δεν δύναται να εξετάζεται σε καμία περίπτωση, ακόμα κι αν συγκατατίθεται ο υποψήφιος στην αποκάλυψη της πολιτικής – κομματικής του ιδιότητας. Ο υποψήφιος ερωτάται μόνον αν συμμετέχει τη δεδομένη χρονική περίοδο σε πολιτικές ενώσεις και φορείς ή αν συμμετείχε σε τέτοιου είδους δραστηριότητες κατά το παρελθόν».

Οπως έχει ξεκαθαρίσει το υπουργείο Εσωτερικών από το 2010 μέσω του συγκεκριμένου εγγράφου, «η Επιτροπή Πολιτογράφησης α) δεν επιτρέπεται να απευθύνει ερωτήσεις σχετικά με τις πολιτικές – φιλοσοφικές πεποιθήσεις ή προτιμήσεις του ατόμου, β) πρέπει να μεριμνά για την αποφυγή τύπου ερωτήσεων που οδηγούν με ευθύ τρόπο στην αποκάλυψη πολιτικών φρονημάτων, γ) να μη συνεκτιμά την οικειοθελή έκφραση και αποκάλυψη των πολιτικών φρονημάτων και δ) σε περίπτωση αποκάλυψης αυτών πρέπει να φροντίζει για τη μη καταχώρηση των ληφθεισών απαντήσεων στο πρακτικό της συνεδρίασης».

Πηγή : protothema.gr

Tags: slide1
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες
Slider

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

by admin
1 εβδομάδα ago
«Βρέχει κάθε εβδομάδα»: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε μυστικό κέντρο ελέγχου καιρού των ΗΑΕ – Η συνωμοσία της «γεωμηχανικής» αποκαλύπτεται;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«Βρέχει κάθε εβδομάδα»: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε μυστικό κέντρο ελέγχου καιρού των ΗΑΕ – Η συνωμοσία της «γεωμηχανικής» αποκαλύπτεται;

by admin
1 μήνα ago
«Η Ελλάδα συζητά να «φιλοξενήσει» γαλλικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της» αποκαλύπτει ο Μακρόν!
Slider

«Η Ελλάδα συζητά να «φιλοξενήσει» γαλλικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της» αποκαλύπτει ο Μακρόν!

by admin
3 μήνες ago
ΑΥΤΑ είναι ΟΛΑ τα ΟΝΟΜΑΤΑ της ΛΙΣΤΑΣ ΕΠΣΤΑΪΝ (Το Νº 124 θα σας ΣΟΚΑΡΕΙ)
Slider

ΑΥΤΑ είναι ΟΛΑ τα ΟΝΟΜΑΤΑ της ΛΙΣΤΑΣ ΕΠΣΤΑΪΝ (Το Νº 124 θα σας ΣΟΚΑΡΕΙ)

by admin
3 μήνες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜ (ΠΑΠΟΥΛΑΚΗΣ) Ο ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜ (ΠΑΠΟΥΛΑΚΗΣ) Ο ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ

7 ημέρες ago
ΕΣΧΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ – ΑΥΤΟΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ

ΕΣΧΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ – ΑΥΤΟΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ

2 ημέρες ago
Τσιμπούρια ως βιολογικό όπλο; Πώς ο φόβος για τα μεταλλαγμένα τσιμπούρια προωθεί εμβόλια, αποκρύπτει πραγματικές αιτίες…

Τσιμπούρια ως βιολογικό όπλο; Πώς ο φόβος για τα μεταλλαγμένα τσιμπούρια προωθεί εμβόλια, αποκρύπτει πραγματικές αιτίες…

1 ώρα ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν αυτά τα τρία νησιά…

    Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν αυτά τα τρία νησιά…

    42 shares
    Share 17 Tweet 11
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (28/5/2026)

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Θα έρθει η ώρα της Μεγάλης Απάντησης. Θα είναι η οργή χιλίων ετών. Θα είναι η εκδίκηση που όλος ο ελεύθερος κόσμος περιμένει

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Φοβερό Βίντεο! O «Ελληνικός Παλμός», συμπράττει πολιτικά με τα 5 κόμματα της «Δημοκρατικής Πατριωτικής Συμπαράταξης».

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Δεν το τρώμε αρκετά αλλά αυτό το φρούτο κάνει θαύματα για την πίεση

    20 shares
    Share 8 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr