• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΣΕ 18 ΜΗΝΕΣ ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

13 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
1
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την έναρξη μιας πολύ κρίσιμης περιόδου η οποία μπορεί να οδηγήσει σε χρονικό διάστημα 18 μηνών ακόμα και στην διάλυση της Τουρκίας, προβλέπει ένα γνωστό αμερικανικό «Κέντρο Πολιτικής»,
πρόβλεψη που όπως ήταν επόμενο προκαλεί έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας. Τα γεγονότα που θα συμβούν την επόμενη περίοδο, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, θα ωχριούν μπροστά στα σοβαρά επεισόδια που είχαν γίνει με αφορμή το πάρκο Γκαζί της Κωνσταντινούπολης και κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση με σοβαρές συνέπειες στον ευρύτερο περίγυρο της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό, «Bipartisan Policy Center» που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, τους επόμενους μήνες η Τουρκία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τρεις πολύ κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις με έντονες αποσταθεροποιητικές προεκτάσεις. Συγκεκριμένα θα έχουμε τις δημοτικές εκλογές, στη συνέχεια την εκλογή προέδρου που από τώρα προκαλεί προβλήματα στην εσωτερική πολιτική σκηνή και τέλος βουλευτικές εκλογές με ένα αβέβαιο πολιτικό πεδίο καθώς κάνεις δεν γνωρίζει αν ο Ερντογάν θα είναι ακόμα στην ηγεσία του κόμματος των Ισλαμιστών. Μελετώντας τις εξελίξεις αυτές, μια μεγάλη ομάδα Αμερικανών επιστημόνων και ειδικών αποτελούμενη από τους, Henry Barkey, καθηγητή του πανεπιστημίου Lehigh, Svante Corneil, του Ινστιτούτου, «İpek Yolu» δηλαδή «Δρόμοι της Μέταξας», Ed Hussain, του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, Gregory Johnson, συνταξιούχος στρατηγός, David Kramer, του Freedom House, Aaaron Loberl, του America Abroad Medya και Michael Makovsky, της JINSA, δηλαδή του Εβραϊκού Λόμπι των ΗΠΑ, αναφέρει ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει μια πολύ μεγάλη κρίση η οποία πιθανόν θα οδηγήσει σε αυτοδιάλυση με εκρηκτικές συνέπειες. Η ομάδα Μελέτης τονίζει στο πόρισμα της ότι η λαϊκή οργή που εκδηλώθηκε τον περασμένο Ιούνιο στα γεγονότα του Γκαζί αναμένεται να αναζωπυρωθεί εξ’ αιτίας της ισλαμικής πολιτικής του Ερντογάν, το Κουρδικό επίσης θα αναζωπυρωθεί εξ αιτίας του μεγάλου αδιέξοδου στις συνομιλίες μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και των Κούρδων ανταρτών και από τη άλλη η τουρκική οικονομία θα αρχίσει να έχει σοβαρά υφεσιακά φαινόμενα που θα επιδεινώσουν τις ήδη μεγάλες κοινωνικές αντιθέσεις. Όλα αυτά δημιουργούν ένα πολύ εύφλεκτο εσωτερικό πεδίο το όποιο συνδυαζόμενο με την εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στον περίγυρο της Τουρκίας, καθώς όλη σχεδόν η Μέση Ανατολή είναι υπό πολεμική ανάφλεξη, είναι δυνατό να πυροδοτήσουν το «φυτίλι» που θα τινάξει στον αέρα την χώρα.

Τα πολύ ενδιαφέροντα αυτά συμπεράσματα έρχονται να υπενθυμίσουν ότι και παλαιοτέρα δυο σοβαρά αμερικανικά Ιδρύματα Στρατηγικών Ερευνών, προέβλεπαν τον διαμελισμό της Τουρκίας τα επόμενα χρόνια με απαρχή μια μεγάλη κρίση με τον κουρδικό παράγοντα όλης της Μέσης Ανατολής. Τα ιδρύματα αυτά ήταν το «Foreign Policy in Focus», που είναι γνωστό και σαν FPIF και η «Federation of American Scientist», ή FAS. Επίσης μας υπενθυμίζουν ότι σε συνέντευξη που είχε δώσει στο βρετανικό περιοδικό Newsweek, στις 4 Ιουνίου του 2006 ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Μόρτον Αμπράμοβιτς και μάλιστα σε μια περίοδο που οι σχέσεις Τουρκίας ΗΠΑ ήταν σε πολύ καλό επίπεδο, είχε αναγγείλει την επικείμενη διάσπαση της Τουρκίας και τον οριστικό διαμελισμό της. Ο έμπειρος Αμερικανός διπλωμάτης και πολύ καλός γνώστης των τούρκικων πραγμάτων, προφήτευσε μια μεγάλη εσωτερική σύγκρουση παράλληλα με την αυξανομένη κουρδική κρίση μέσα σε ένα εκρηκτικό εξωτερικό περιβάλλον που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια την γειτονική χώρα σε θανάσιμους κλυδωνισμούς και στο τέλος στη οριστική της διάσπαση.

Το μεγάλο πρόβλημα με όλα αυτά, αν και κατά πόσο επαληθευτούν, είναι ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην χώρα μας που παρακολουθεί αδύναμη να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση στις εξελίξεις καθώς βρίσκεται ουσιαστικά υπό μνημονιακή κατοχή, ενώ τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται υπό άμεσο κίνδυνο αντεθνικών χειρισμών.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://olympia.gr/

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Κόλαση – Στρατηγικό λάθος Zelensky εάν επιτεθεί σε Λευκορωσία, Γέφυρα Κριμαίας – Ρωσία: Θα «καούν» δυτική Ουκρανία, Οδησσός
Slider

Κόλαση – Στρατηγικό λάθος Zelensky εάν επιτεθεί σε Λευκορωσία, Γέφυρα Κριμαίας – Ρωσία: Θα «καούν» δυτική Ουκρανία, Οδησσός

by admin
2 ώρες ago
Σιωνιστές Δηλητηρίασαν/Ακτινοβολώντας 100.000 Σεφαραδίτικα Εβραιόπουλα από τον Barry Chamish
ΔΙΕΘΝΗ

Σιωνιστές Δηλητηρίασαν/Ακτινοβολώντας 100.000 Σεφαραδίτικα Εβραιόπουλα από τον Barry Chamish

by admin
2 ώρες ago
Το Ισραήλ Κατηγορείται ότι Παραβίασε το Εκλογικό Σύστημα της Κολομβίας
Slider

Το Ισραήλ Κατηγορείται ότι Παραβίασε το Εκλογικό Σύστημα της Κολομβίας

by admin
2 ώρες ago
Το “Super El Niño” έφτασε – Μπορεί να είναι το ισχυρότερο όλων των εποχών, και ήδη βλέπουμε τρελά καιρικά φαινόμενα σε όλο τον πλανήτη
Slider

Το “Super El Niño” έφτασε – Μπορεί να είναι το ισχυρότερο όλων των εποχών, και ήδη βλέπουμε τρελά καιρικά φαινόμενα σε όλο τον πλανήτη

by admin
4 ώρες ago
Next Post
12 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟ CHIP KΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥΣ

12 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟ CHIP KΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥΣ

Μετεωρολογικός Σταθμός με Προτζέκτορα

Μετεωρολογικός Σταθμός με Προτζέκτορα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr