• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 30 Μαΐου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Προβοκάτσια με χημικά όπλα στην Συρία;

13 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Από Ιωάννη Αθ. Μπαλτζώη*

H κατάσταση στην Συρία εξακολουθεί να βρίσκεται σέ πολύ κρίσιμη και επικίνδυνη καμπή. Φήμες που διαδόθηκαν, προφανώς σκόπιμα από τα δυτικά ΜΜΕ, “έλεγαν” ότι στην απόγνωσή του ο Άσσαντ
θα κάνει χρήση των χημικών όπλων που διαθέτει. Μάλιστα ακόμη και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε με έντονο ύφος την Συρία και προσωπικά τον πρόεδρο Άσσαντ, να μην τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο, γιατί θα έχει να λογοδοτήσει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Έτσι δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ο Άσσαντ είναι σχεδόν έτοιμος να κάνει χρήση του χημικού οπλοστασίου που διαθέτει, αλλά προς το παρόν διστάζει. Την περίπτωση όμως της προβοκάτσιας και την χρήση χημικών ή βιολογικών όπλων από την πλευρά των αντικαθεστωτικών, που μάχονται το καθεστώς Άσσαντ, για να προκαλέσουν την διεθνή παρέμβαση δεν την σκέφτηκε κανείς, καθόσον η εντύπωση μέχρι τώρα ήταν ότι δεν διαθέτουν χημικά όπλα. Να όμως που η κατάσταση δεν είναι έτσι.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, παρότι προειδοποίησαν ότι το καθεστώς Άσαντ στην Συρία δείχνει να βρίσκεται στα τελευταία του, ανησυχούν σφόδρα για την κατάσταση και για να το λένε, μάλλον σημαίνει ότι γνωρίζουν και πολύ καλά μάλιστα. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι οι Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν πολύ μεγάλη διείσδυση και ένα εξαιρετικό δίκτυο σε όλη την Μέση Ανατολή και φαίνεται ότι έχουν ενημερώσει σχετικά την Γερμανική κυβέρνηση. Και αναφερόμαστε σε γερμανικές μυστικές υπηρεσίες και όχι σε άλλες της Μέσης Ανατολής, που ενδεχομένως θα είχαν λόγο να ¨κυκλοφορήσουν” παραποιημένες πληροφορίες, διότι οι Γερμανικές είναι πολύ αξιόπιστες και αποτελεσματικές μέχρι τώρα, χωρίς να είναι τόσο γνωστή η δράση των, όπως διάφορες άλλες.
Η ανησυχία , που εκφράζεται από πολλές μυστικές υπηρεσίες των δυτικών χωρών έγκειται στο γεγονός, ότι στους κόλπους των αντικαθεστωτικών, που μάχονται το καθεστώς Άσσαντ, βρίσκονται εξαιρετικά επικίνδυνα ισλαμιστικά- εξτρεμιστικά – τρομοκρατικά στοιχεία, ακραίων αντιλήψεων και ιδεοληψιών, που η ανθρώπινη ζωή έχει μικρή η καμία σημασία, εμπρός στον σκοπό που υπηρετούν
και πιστεύουν και είναι πολύ πιθανόν να επιχειρήσουν μια τρομακτική προβοκάτσια, που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην διεθνή κοινή γνώμη: Έχοντας λοιπόν καταλάβει ένα εργοστάσιο χημικών στη Συρία, ίσως επιχειρήσουν να κατασκευάσουν χημικά όπλα ή να βάλουν χέρι στο χημικό οπλοστάσιο της χώρας και κατόπιν να εξαπολύσουν κάποιον πύραυλο εναντίον μιας κατοικημένης περιοχής στην Συρία ή ενδεχομένως και σε γειτονική χώρα, για μεγαλύτερο αντίκτυπο, ώστε μετά να κατηγορηθούν τα στρατεύματα του Άσαντ, για την ενέργεια αυτή και να στοχοποιηθούν ο Συριακός στρατός και η κυβέρνηση του Άσσαντ. Ο στόχος των είναι προφανής και φυσικά είναι να προκληθεί η περιπόθητη διεθνής επέμβαση, όπως έγινε στην Λιβύη, που θα δώσει τέλος στον πόλεμο, την εκδίωξη από την διακυβέρνηση της χώρας και ει δυνατόν τον θάνατο του προέδρου της Συρίας Άσσαντ και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, από αυτούς. Εξάλλου η περίπτωση της Λιβύης αποτέλεσε και αποτελεί τον γνώμονα και την επιδίωξη των Σύρων αντικαθεστωτικών.
Εκτός των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, η πληροφορία προέρχεται ακόμη και από επιστολή που έστειλε το συριακό καθεστώς στα Ηνωμένα Έθνη, όπου αποκαλύπτεται το γεγονός της κατάληψης του εργοστάσιου, όπου παράγεται τοξική χλωρίνη.
Οι Σύριοι προειδοποιούν τον ΟΗΕ για το ενδεχόμενο, ότι οι συνεργαζόμενες με τους αντικαθεστωτικούς χώρες, ορισμένες Αραβικές χώρες, η Τουρκία κλπ, θα μπορούσαν να τους διευκολύνουν να αποκτήσουν χημικά όπλα με τη λογική αυτής της προβοκάτσιας που αναφερθήκαμε.

Σε ότι αφορά στις εκτιμήσεις , σχετικά με την επιβίωση του καθεστώτος Άσαντ στη χώρα, ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, Γκέρχαρντ Σίντλερ, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε λίαν προσφάτως στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung», αναφέρει αυτή την παρατήρηση – συμπέρασμα, δηλαδή ότι το καθεστώς Άσσαντ βρίσκεται στα τελευταία του, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα δημιουργίας προβοκάτσιας με την χρήση χημικών όπλων, όχι από το Συριακό καθεστώς, αλλά από τους Σύριους αντικαθεστωτικούς, λόγω της ανομοιογένειάς των και των ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων και οργανώσεων στους κόλπους των, με σκοπό την διεθνή παρέμβαση, προς όφελός των. Και όπως αναφέραμε την ίδια στιγμή οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί προειδοποιούν για το ενδεχόμενο χρήσης χημικών ή/και βιολογικών όπλων από τις δυνάμεις του Άσαντ, με τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο να συμμετέχει σε αυτή την προειδοποίηση και παράλληλα να απειλεί. Και εδώ γεννάται το λογικό ερώτημα, που φυσικά στην διεθνή πολιτική και μάλιστα σε έναν εμφύλιο πόλεμο, που συγκρούονται τα διεθνή συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων δεν υπάρχει. Δηλαδή ποιοι λένε την αλήθεια, ποιοι “σκέφτονται” την χρήση χημικών όπλων στην Συρία , γιατί “αποκαλύπτεται” με αυτό τον τρόπο, ώστε να στοχοποιείται μόνο η μία πλευρά. Μήπως μας δουλεύουν χοντρά και το μόνο που επιδιώκεται είναι η “νομιμοποίηση” της επέμβασης, με έγκριση από ΟΗΕ, από το μπλοκ των “υπερασπιστών της ελευθερίας και του εκδημοκρατισμού” των Αραβικών χωρών και εμπνευστών της “Αραβικής άνοιξης”.

Μιας « Αραβικής άνοιξης» για τα Αραβικά κράτη, που την δοκίμασαν , που τείνει να εξελιχθεί όχι σε “Αραβικό χειμώνα”, αλλά σε “Αραβικό εφιάλτη”. Η πορεία της «επανάστασης» στην Αίγυπτο και ιδιαίτερα στην Λιβύη μας δείχνει την εξέλιξη αυτή, δυστυχώς. Έτσι λοιπόν έρχεται η σειρά της Συρίας, με μια προβοκάτσια χρήσης χημικών όπλων; Ενδεχομένως.

*Ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.) και πρώην ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΝΑΤΟΪΚΟ ΕΔΑΦΟΣ! ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ
Slider

ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΝΑΤΟΪΚΟ ΕΔΑΦΟΣ! ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

by admin
11 ώρες ago
Τ.Πόλαρντ: «Έρχεται καταιγίδα που δεν έχουμε ξαναδεί – Θα έχουμε πόλεμο με Τουρκία και Αίγυπτο»!
ΔΙΕΘΝΗ

Τ.Πόλαρντ: «Έρχεται καταιγίδα που δεν έχουμε ξαναδεί – Θα έχουμε πόλεμο με Τουρκία και Αίγυπτο»!

by admin
12 ώρες ago
Μήνυμα τρόμου Medvedev σε Ευρώπη: Τέλος ο ήσυχος ύπνος – Πάμε σε πόλεμο, εγκλήματα von der Leyen – Κάτι άλλαξε στη Ρωσία
Slider

Μήνυμα τρόμου Medvedev σε Ευρώπη: Τέλος ο ήσυχος ύπνος – Πάμε σε πόλεμο, εγκλήματα von der Leyen – Κάτι άλλαξε στη Ρωσία

by admin
12 ώρες ago
Η Ρωσία επενδύει 26 δισ. δολάρια για να νικήσει τον θάνατο – Αντικατάσταση οργάνων έως το 2030, η νέα “μάχη” του Πούτιν και τα θεολογικά ερωτήματα
Slider

Η Ρωσία επενδύει 26 δισ. δολάρια για να νικήσει τον θάνατο – Αντικατάσταση οργάνων έως το 2030, η νέα “μάχη” του Πούτιν και τα θεολογικά ερωτήματα

by admin
23 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Αίσχος! Κινητοποίηση μαμούθ για να συλλάβουν έναν ευλαβή πολύτεκνο ιερέα επειδή δεν μνημονεύει τον Φλωρίνης Ειρηναίο !!!

Αίσχος! Κινητοποίηση μαμούθ για να συλλάβουν έναν ευλαβή πολύτεκνο ιερέα επειδή δεν μνημονεύει τον Φλωρίνης Ειρηναίο !!!

6 ώρες ago
Τό Γένος μας πάει νά χαθεῖ. Ὑπάρχει σωτηρία;

Τό Γένος μας πάει νά χαθεῖ. Ὑπάρχει σωτηρία;

7 ημέρες ago
Ελλάδα: Χρυσοπληρώνουμε τις «έξυπνες» κάμερες AI για 7% ακρίβεια παραβάσεων και 100% παρακολούθηση!

Ελλάδα: Χρυσοπληρώνουμε τις «έξυπνες» κάμερες AI για 7% ακρίβεια παραβάσεων και 100% παρακολούθηση!

12 ώρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Άγιος Πορφύριος: Ο καρκίνος κυρίως βγαίνει σε μπερδεμένες ψυχές, σε αγχώδεις ανθρώπους, σε…

    Άγιος Πορφύριος: Ο καρκίνος κυρίως βγαίνει σε μπερδεμένες ψυχές, σε αγχώδεις ανθρώπους, σε…

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Ηλίας Καλλιώρας: 29 Μαΐου 1453: «Εάλω η Πόλις»! – 29 Μαΐου 2026: «Πάλι δικά μας θά’ ναι»!

    22 shares
    Share 9 Tweet 6
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (29/5/2026)

    22 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Σκωτσέζος πρόσκοπος αρνήθηκε να γονατίσει σε τζαμί – Στάθηκε όρθιος ενώ όλοι προσκύνησαν τον Αλλάχ: Το βίντεο που έγινε viral και η δύναμη της πίστης

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
  • ΒΙΝΤΕΟ – πάμε σε πρόωρες εκλογές για αιτία που δεν φανταζόμαστε;

    18 shares
    Share 7 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr