• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 17 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

Τα ρετάλια Δεξιάς και Αριστεράς μαγαρίζουν το Τάμα του Έθνους και η Εκκλησία άφαντη(Βίντεο)

9 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Το τάμα γίνεται στην καταιγίδα και ξεχνιέται στην ηρεμία, είπε κάποτε ένας Άγγλος στοχαστής. Η περίπτωση όμως του περίφημου “Τάματος του Έθνους” έχει περάσει εδώ και χρόνια πολλές καταιγίδες, αλλά πιο επικίνδυνες και επώδυνες ήταν οι…ηρεμίες. Αυτές οι ηρεμίες που πέταξαν στης λήθης το πηγάδι την ιερή υποχρέωση…

Χθες το “Τάμα του Έθνους” ήρθε ξανά στο προσκήνιο με αφορμή τις κόντρες των ανάξιων πολιτικάντηδων.

Από τη μια ο Κυριάκος της Μπιλντεμπεργκ, ο οποίος “έβαλε τάξη”, στους 16 βουλευτές της ΝΔ και εκείνοι πειθήνια όργανα απέσυραν τις υπογραφές τους από την ερώτηση για την εκπλήρωση του «Τάματος του Έθνους περί ανεγέρσεως Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα».

Από την άλλη ο … προοδευτικός Σταύρος Θεοδωράκης που ειρωνεύτηκε ξερνώντας για πολλοστή φορά χολή μήπως και τσιμπήσει κανένα ψηφουλάκι γιατί πλέον τα μετράει ένα-ένα, μιας και ο κόσμος έβγαλε την τσίμπλα από τα μάτια για το πολιτικό ποιόν του.

Και από κοντά οι δήθεν υπερασπιστές της Ορθοδοξίας Χρυσαυγίτες που βρήκαν πεδίον δόξης λαμπρόν να “κατακεραυνώσουν” κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους συσχετίζοντας το θέμα με το ισλαμικό τέμενος.

Όλα αυτά τα έχουμε ξαναδει… Τα ρετάλια Δεξιάς και Αριστεράς για αυτό ζουν… Το έχουν κάνει…τάμα να τσακώνονται με κάθε αφορμή.Το θέμα είναι όμως τι πράττει η επίσημη Εκκλησία.

Η ίδια Εκκλησία που την Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012, στην τότε Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τ υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου αποφάσιζε τα εξής για το “Τάμα του Έθνους”:

“Κατόπιν υποβληθέντων σχετικών αιτημάτων πλειάδος Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Σύνοδος, σταθμίσασα τις πνευματικές ανάγκες του Ορθοδόξου Ελληνικού Λαού, όπως και το γεγονός ότι όλες σχεδόν οι Ορθόδοξες Εκκλησίες (Αλβανίας στα Τίρανα, Σερβίας στο Βελιγράδι, Ρουμανίας στο Βουκουρέστι, Ρωσίας στη Μόσχα, Γεωργίας στην Τυφλίδα κ.λπ.), κατά την παρελθούσα δεκαετία και εν μέσω δυσμενεστάτων οικονομικών και κοινωνικών προϋποθέσεων και όρων, έχουν ανεγείρει υπό την μορφή τάματος περικαλλείς Καθεδρικούς Ναούς με εντυπωσιακές οικοδομικές εγκαταστάσεις, Πνευματικά Κέντρα, γραφεία κ.λπ., αποφάσισε την ανέγερση μεγάλου Συνοδικού Πνευματικού Κέντρου Βυζαντινής Παραδόσεως, με μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στον Σωτήρα Χριστό, μάλιστα εις εκπλήρωσιν του Τάματος του Έθνους, με χρονικό ορίζοντα αποπερατώσεως του έργου το έτος 2021, δηλαδή διακόσια χρόνια μετά την εθνική παλιγγενεσία”.

Και από τότε και για έναν περίπου χρόνο το θέμα διατηρήθηκε ζεστό…. Τέλη Μαρτίου του 2013 μάλιστα είχε πραγματοποιηθεί και μια μεγάλη εκδήλωση στο γήπεδο του Σπορτινγκ παρουσία και αρκετών Μητροπολιτών, όπως των Μεσογαίας, Γόρτυνος, Αιτωλίας.

Ήταν τότε που ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος έλεγε πως “αν του Ευαγγελισμού το 2015 μπει ο θεμέλιος λίθος τότε μπορεί πραγματικά το σημαδιακό έτος 2020, σε πέντε χρόνια, να έχει ολοκληρωθεί το έργο”

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Μετά όμως ήρθε η “κρίση” και όλα τα σκιασε η φοβέρα και τα πλάκωσε η σκλαβιά….

Και η επίσημη Εκκλησία έκλεισε στα συρτάρια της και διπλοκλείδωσε το “Τάμα του Έθνους”.

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε πως το ζεύγος των Ιωάννου και Αικατερίνης Αναγνωστοπούλου προσέφερε μεγάλο οικόπεδο και σεβαστό ποσό χρημάτων για την εκπλήρωση του αποκληθέντος ως «τάμα του Έθνους», για την ανέγερση του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού, όπως το οραματίστηκε ο θρυλικός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και άλλοι πολλοί ήρωες, εγγυητές μιας υποσχέσεως που πάει πίσω στο χρόνο μέχρι την Δ’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος και το ψήφισμα αυτής υπέγραψε και ο Ιωάννης Καποδίστριας…

Αλλά τώρα πεινάμε που καιρός για τάματα…. Για αυτό λέμε σε κάθε ευκαιρία πως η κρίση μόνο οικονομική δεν είναι τελικά… Και ο νοών νοείτω….
pentapostagma.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Παναγόπουλος Αλέξιος: Θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας και η πιθανή ρωσική εμπλοκή ως μεγάλη γεωπολιτική αναμέτρηση.
ΕΘΝΙΚΑ

Παναγόπουλος Αλέξιος: Θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας και η πιθανή ρωσική εμπλοκή ως μεγάλη γεωπολιτική αναμέτρηση.

by admin
1 ημέρα ago
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ! ΣΟΚ Μητσοτάκη: «Ευτυχείς να δεχθούμε ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ στην Ελλάδα»
Slider

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ! ΣΟΚ Μητσοτάκη: «Ευτυχείς να δεχθούμε ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ στην Ελλάδα»

by admin
2 ημέρες ago
Πρόκληση ΣΟΚ από Ουκρανία: «Θα χτυπάμε ρωσικά πλοία ακόμα και στις ελληνικές παραλίες» – «Ζητήστε συγγνώμη από τον Putin»
ΕΘΝΙΚΑ

Πρόκληση ΣΟΚ από Ουκρανία: «Θα χτυπάμε ρωσικά πλοία ακόμα και στις ελληνικές παραλίες» – «Ζητήστε συγγνώμη από τον Putin»

by admin
7 ημέρες ago
Εποικιστική αποικιοκρατία και στην Ελλάδα από το Ισραήλ- Νικόλας Κοσματόπουλος
Slider

Εποικιστική αποικιοκρατία και στην Ελλάδα από το Ισραήλ- Νικόλας Κοσματόπουλος

by admin
7 ημέρες ago
Next Post
“Η ΜΑΡΙ ΛΕΠΕΝ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΥΡΩ…”

"Η ΜΑΡΙ ΛΕΠΕΝ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΥΡΩ…"

Η Παλαιά Τάξη απειλεί με πυρηνικό ολοκαύτωμα χωρίς προηγούμενο

Η Παλαιά Τάξη απειλεί με πυρηνικό ολοκαύτωμα χωρίς προηγούμενο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr