ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ρωγμές στην Αυτοκρατορία

ΔΙΕΘΝΗ. - 15 Αυγ 2016 - 12:30
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Paul Craig Roberts 

Αν αναρωτιέστε ποιοι είναι οι λόγοι για όλες αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία και τη Γερμανία, εδώ είναι η απάντηση.

Η Ουάσιγκτον έβαλε το τίμημα για να είναι κανείς μέλος της αυτοκρατορίας της υπερβολικά υψηλό. Τα υποτελή κράτη, όπως η Γαλλία και η Γερμανία έχουν αρχίσει να δημιουργήσουν μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική έναντι της Ρωσίας. Βλέποντας την αυτοκρατορία της να ραγίσει, η Ουάσιγκτον αποφάσισε να τρομοκρατήσει τους υποτελείς της, για να τους φέρει πάλι στο σωστό δρόμο. Έτσι, οι τρομοκρατικές επιθέσεις των οποίων είμαστε μάρτυρες στη Γαλλία και τη Γερμανία είναι πολύ πιθανώς να είναι επαναλήψεις της Επιχείρησης Gladio.

Η πολιτική της Ουάσιγκτον απέναντι στη Ρωσία, την οποία η Ουάσιγκτον έχει επιβάλει σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, δεν ωφελεί κανέναν, εκτός από μια χούφτα Αμερικανών ιδεολόγων γνωστών ως νεοσυντηρητικούς (neocons). Οι νεοσυντηρητικοί είναι ψυχοπαθείς σε προχωρημένο στάδιο, οι οποίοι είναι τελείως πρόθυμοι να καταστρέψουν τον πλανήτη, στην προσπάθειά τους για την αμερικανική υπεροχή.

Μια αντιπροσωπεία μελών της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας επισκέφθηκε στις 28 Ιουλίου 2016 στην Κριμαία, για να συμμετάσχει στην Ημέρα του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού. Ο Thierry Mariani, Γάλλος βουλευτής ο οποίος ηγούταν της αντιπροσωπείας, έδωσε μια ομιλία του ενώπιον του Κοινοβουλίου της Κριμαίας, και εξήγησε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος η Γαλλία να εξακολουθεί να υποστηρίζει τις παράνομες κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία από την Ουάσιγκτον.
Όπως περιγράφεται στο Strategic Culture Foundation, πρόκειται για «ένα ρεύμα που ξεκινάει στην Ευρώπη».

«Στις 8 Ιουνίου, η γαλλική Γερουσία ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία να ζητήσει από την κυβέρνηση μια σταδιακή μείωση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, υπό το πρίσμα των αυξανόμενων αντιστάσεων σε όλη την Ευρώπη σε αυτά τα κατασταλτικά μέτρα. Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε στα τέλη Απριλίου υπέρ της άρσης των κυρώσεων».

Πολιτικοί άνδρες στην Ιταλία, το Βέλγιο και τη Κύπρο είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την ίδια πορεία. Πολιτικοί στην Ελλάδα και την Ουγγαρία αρχίζουν, επίσης, να αμφισβητούν την εγκυρότητα αυτών των κυρώσεων.

Ο Donald Trump παίρνει τον ίδιο δρόμο, γι ‘αυτό το λόγο ο αμερικανικός εκδιδόμενος τύπος (presstitude) προσπαθεί να τον δυσφημίσει και να τον εξαλείψει από τη κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ιστοσελίδες των Δημοκρατικών διαδίδουν φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο Trump δεν είχε ποτέ τη πρόθεση να κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.  Ότι ο στόχος του ήταν να φτάσει δεύτερος στους καταλόγους. Ότι η εκστρατεία του δεν ήταν παρά μόνο μια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων στην υπηρεσία της προσωπικής φήμης του, για να την βοηθήσει στις επιχειρήσεις του. Αλλά ότι ο ίδιος και οι σύμβουλοί του υποτίμησαν την απογοήτευση του αμερικανικού εκλογικού σώματος για την παραδοσιακή ελίτ, και ότι ο Trump κέρδισε το χρίσμα, παρά τη θέληση του.

Αυτές οι ίδιες ιστοσελίδες των Δημοκρατικών εξηγούν ότι σήμερα ο Trump προσπαθεί να γίνει μη δημοφιλής κατακρίνοντας τις οικογένειες των μουσουλμάνων Αμερικανών ηρώων πολέμου, και τις γυναίκες που επιλέγουν την έκτρωση, για να μπορεί να αποχωρήσει από τον αγώνα, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στην Εθνική Ρεπουμπλικανική Συνέλευση να επιλέξει έναν άλλο υποψήφιο, ο οποίος μπορεί να σταθεί κατά της Hitlery Clinton, και να είναι ένας υποψήφιος αποδεκτός από τους ολιγάρκες της εξουσίας και από τον εκδιδόμενο τύπο (presstitude).

Δεδομένου του προχωρημένου σταδίου εκφύλισης της Αμερικής, τέτοιες ανοησίες είναι δυνατές.
Αλλά για την ώρα, έχομε την υποχρέωση να το αμφιβάλλουμε και να το βάλουμε στο λογαριασμό της εκτεταμένης προσπάθειας να εκτροχιαστούν ο Trump και οι ψηφοφόροι του. Το Κακό που κυβερνά την Αμερική καθορίζεται από την προσπάθεια του να τοποθετήσει έναν από τους πιστούς υπηρέτες του στο Λευκό Οίκο, και αυτός ο υπηρέτης είναι σήμερα η Hitlery Clinton.
Paul Craig Roberts
Μετάφραση αγγλικά-γαλλικά: Laurent Schiaparelli (Saker FR) Μετάφραση γαλλικά-ελληνικά: Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 14.8.2016

strategika51.com/2016/08/13/lempire-se-lezarde/

infognomonpolitics

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…