ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Rothschild, Cleary Gottlieb στην αναδιάρθρωση χρέους της Βενεζουέλας, όπως και στην Ελλάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 3 Δεκ 2017 - 13:30
Loading...

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στο Λονδίνο υπήρξε συνάντηση των δανειστών της Βενεζουέλας για να συζητήσουν πώς να χειριστούν το αίτημα της χώρας για αναδιάρθρωση περίπου 60 δισ. δολαρίων.

Rothschild και Cleary Gottlieb Hamilton ένας επενδυτικός οίκος και ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία διεθνώς εμπλέκονται στην αναδιάρθρωση χρέους της Βενεζουέλας.

Κατά ένα παράδοξο τρόπο Rothschild και Cleary Gottlieb Hamilton είχαν εμπλακεί στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2012 με το PSI+ και εσχάτως η Rothschild είναι σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης για εκδόσεις ομολόγων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στο Λονδίνο υπήρξε συνάντηση των δανειστών της Βενεζουέλας για να συζητήσουν πώς να χειριστούν το αίτημα της χώρας για αναδιάρθρωση περίπου 60 δισ. δολαρίων.

Η συνάντηση των δανειστών, που διοργανώθηκε από το UK hedge fund MacroSynergy Partners, αποσκοπούσε να εξεταστούν εναλλακτικές για τα χρέη της κυβέρνησης και της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA, καθώς και να συγκροτήσει μια άτυπη ad-hoc επιτροπή ομολόγων.

Μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν ήταν δικηγόροι από την Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP, συμπεριλαμβανομένου του Lee Buchheit, εταίρου ο οποίος ειδικεύεται σε αναδιαρθρώσεις δημόσιου χρέους.

Η Rothschild (ROTH.PA), η παγκόσμια συμβουλευτική εταιρεία που εδρεύει στο Παρίσι, συμμετείχε επίσης παρέχοντας συμβουλές για ένα από τα πιο περίπλοκα προγράμματα κατάρτισης χρέους στον κόσμο.

Οι κάτοχοι ομολόγων της Βενεζουέλας συναντιούνται μεταξύ τους για να καθορίσουν την στρατηγική τους για το πώς να χειριστούν ένα πιθανό default της χώρας.

Το χρέος της Βενεζουέλας έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο μετά την ανακοίνωση του Προέδρου της Βενεζουέλας Nicolas Maduro ότι σχεδιάζει αναδιάρθρωση χρέους.

Ενώ είπε ότι η Βενεζουέλα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της προς το παρόν, οι κάτοχοι ομολόγων, αρχίζουν να προεξοφλούν αναδιάρθρωση στο χρέος της Βενεζουέλας.

Τα ομόλογα της Βενεζουέλας διαπραγματεύονται σε επίπεδα χρεοκοπίας στο 25,125%.
Ο δείκτης PDVSA 2022 υποχώρησε 1,8% στο 30% με τιμή 72,9 μονάδες βάσης.

www.bankingnews.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter