• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαμαράς – Βενιζέλος έβαλαν τη βούλα τους στο ξεπάγωμα των πλειστηριασμών – Τι συμφωνησαν

13 έτη ago
in ΚΟΙΝΩΝΙΑ
1
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Στο «σφυρί» βγαίνει η πρώτη κατοικία των Ελλήνων από τις αρχές του 2014 και μάλιστα με την υπογραφή του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλου.
Στην προγραμματική συμφωνία που υπέγραψαν, σύμφωνα με το defencenet.gr, και παρουσίασαν μετά
βαΐων και κλάδων για τη δήθεν έξοδο από το μνημόνιο, περιγράφουν το πλαίσιο κάτω από το οποίο οι τράπεζες θα παίρνουν τα σπίτια και θα πετάνε στο δρόμο όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές των δανείων τους.

Όσους, βέβαια, δεν έχει ξεσπιτώσει το Δημόσιο…

Οι τράπεζες, άλλωστε, έχουν δείξει ήδη τις προθέσεις τους στέλνοντας ραβασάκια στους οφειλέτες τους οποίους ενημερώνουν πώς είτε τους δέσμευσαν τις καταθέσεις είτε τους κατάσχουν στα σπίτια. Το έχουν πράξει επίσης δεσμεύοντας μισθούς και συντάξεις για την εξυπηρέτηση των δανείων, ή έχουν βγάλει σε πλειστηριασμό πρώτες κατοικίες οικογενειών που δεν έχουν στον… ήλιο μοίρα.

Η κυβέρνηση του Σαμαρά και του Βενιζέλου αποφάσισε να βάλει τη βούλα της στην ασυδοσία και την τρομοκρατία των τραπεζών ανακοινώνοντας πώς μπαίνει τέλος στην προστασία της πρώτης κατοικίας από το τέλος του 2013 και μετά.

«Η ενυπόθηκη ή προσημειωμένη πρώτη κατοικία του φτωχού ή μέσου νοικοκυριού που αγωνίζεται να ρυθμίσει και να εξυπηρετήσει τα δάνεια του ή βρίσκεται αποδεδειγμένα σε αντικειμενική αδυναμία είναι και θα είναι απολύτως διασφαλισμένη έναντι πλειστηριασμών».Αυτό αναφέρεται στην προγραμματική συμφωνία που υπέγραψαν Σαμαράς και Βενιζέλος.

Τι λένε λοιπόν; Κατ’ αρχήν πώς από τις αρχές του 2014 τέλος η προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεύτερον, πώς η πρώτη κατοικία θα είναι «διασφαλισμένη» για ένα πολύ μικρό ποσοστό που έχουν «αντικειμενική αδυναμία να πληρώσουν». Ποια είναι τα κριτήρια που ορίζουν την αντικειμενική αδυναμία δεδομένου ότι η πλειονότητα των Ελλήνων δεν έχει χρήματα να καλύψει τις βασικές του ανάγκες; Πόσο μάλλον να εξοφλήσει το στεγαστικό του δάνειο.

Το κερασάκι στην τούρτα του υπερχρεωμένου πολίτη είναι η αμέσως προηγούμενη παράγραφος όπου Σαμαράς και Βενιζέλος συμπυκνώνουν το νόημα όλων των κινήσεων που λαμβάνουν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση: «οι ρυθμίσεις των δανείων από το τραπεζικό σύστημα πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο φιλικές, ευέλικτες και ρεαλιστικές με όριο τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών».

Εν ολίγοις, όσα κεφάλαια λείπουν δηλαδή από τις τράπεζες της Χ χρονική στιγμή τόσα σπίτια θα βγάζουν στο σφυρί για να καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες της. Κι αν δε φτάνουν κι αυτά θα χαρίζει και κάτι ακόμη το ελληνικό Δημόσιο με την μορφή εγγυοδοσίας.

Είναι θέμα χρόνου, λοιπόν, να ανοίξει ο δρόμος της κατάσχεσης των σπιτιών από τις τράπεζες, αν βέβαια γλυτώσουν από την εφορία η οποία ήδη προβαίνει σε πλειστηριασμούς ακινήτων για μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες ευρώ.

Danioliptes.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Μαζί κρατάμε την ελπίδα ζωντανή
Slider

Μαζί κρατάμε την ελπίδα ζωντανή

by admin
2 εβδομάδες ago
Ο πόλεμος στη παραδοσιακή οικογένεια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο πόλεμος στη παραδοσιακή οικογένεια.

by admin
2 εβδομάδες ago
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον Αντώνη Γεωργίου
Slider

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον Αντώνη Γεωργίου

by admin
1 μήνα ago
Πάμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον Αντώνη από την Θεσσαλονίκη
Slider

Πάμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον Αντώνη από την Θεσσαλονίκη

by admin
1 μήνα ago
Next Post
Ψαχνουν παλι τον τριτο …ωλο

Ψαχνουν παλι τον τριτο ...ωλο

Το χρέος είναι ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ (και «άρα» διαγραμμένο»)! Γράφει ο  Ο Νίκος Μπογιόπουλος

Το χρέος είναι ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ (και «άρα» διαγραμμένο»)! Γράφει ο Ο Νίκος Μπογιόπουλος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr