• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Σάββας Καλεντερίδης: Ποιο είναι το μεγάλο εμπόδιο στην προσέγγιση Ρωσίας-Τουρκίας

10 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Έχει απασχολήσει τη διεθνή κοινότητα και τους αναλυτές παγκοσμίως το ταξίδι του Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη και η επιχείρηση επαναπροσέγγισης και αναθέρμανσης των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας, οι οποίες ήταν παγωμένες από τις 24 Νοεμβρίου, όταν οι Τούρκοι κατέρριψαν ένα ρωσικό μαχητικό, στη Συρία.

Ο αρθρογράφος Χακάν Αλμπαϊράκ, που αρθρογραφεί στην εφημερίδα Karar, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που επισημάναμε κι εμείς σε πρόσφατο άρθρο μας, ότι δηλαδή οι πολιτικές των δυο χωρών στη Συρία αποτελούν σοβαρό εμπόδιο στην δημιουργία μιας πραγματικά στενής σχέσης μεταξύ των δυο χωρών. Μάλιστα ο Τούρκος αρθρογράφος κάνει ένα βήμα παραπέρα και δηλώνει ξεκάθαρα ότι στη Συρία η Τουρκία και η Ρωσία είναι αντιμέτωπες και διεξάγουν έναν ιδιότυπο πόλεμο μεταξύ τους, έναν πόλεμο που δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν εξέλθει κάποιος νικητής στα μέτωπα του Χαλεπιού και του Ιντλίμπ. Καλύτερα όμως να βγάλουν μόνοι τους οι αναγνώστες μας τα δικά τους συμπεράσματα, διαβάζοντας το σοβαρό -κατά την άποψή μας- άρθρο. Η προσέγγιση Τουρκίας-Ρωσίας και το Ζήτημα της Συρίας

Του Hakan Albayrak

Να το επαναλάβουμε. Δεν είναι δυνατόν να φανταστούμε την Τουρκία ξεκομμένη από τη Δύση και προσανατολισμένη στη φωλιά της «Ευρασίας». Η Τουρκία που επανακαθορίζει τα πάντα και ξαναχτίζεται από την αρχή, θα πρέπει να βρει τη θέση της και να τοποθετηθεί στο δικό της χώρο, αρχής γενομένης από τη Συρία και το Ιράκ. Μέχρι να διαμορφωθεί και να ωριμάσει το υπόβαθρο της ισλαμικής ενότητας, είναι προς όφελος της Τουρκίας να παραμείνει στο ΝΑΤΟ και την τροχιά της ΕΕ. Για να εξισορροπήσει προβλήματα συσχετισμού δυνάμεων στους δυο αυτούς οργανισμούς, η Τουρκία είναι χρήσιμο να διευρύνει τις σχέσεις της με τη Ρωσία και να εισέλθει στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης.

Όμως όλα αυτά θα πρέπει να τα αντιμετωπίζει ως μια μεταβατική κατάσταση, έχοντας ως στόχο να πετύχει την ευημερία, την ασφάλεια και τη σταθερότητά της σε μόνιμη βάση μέσω της ισλαμικής ενότητας· και σ’ αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί με ταχύτητα. Και λέμε με ταχύτητα γιατί δεν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε για πολύ το ρόλο του εξισορροπητικού παράγοντα στο δίπολο Δύση-Ρωσία.

Σήμερα, η πιο επείγουσα εθνική μας επιδίωξη, είναι να οδηγήσουμε τους συμμάχους μας στη Συρία στη νίκη. Όπως δεν λαμβάνουμε υπόψη τις ενστάσεις της Δύσης, έτσι δεν θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τις όποιες ενστάσεις της Ρωσίας στο ζήτημα της Συρίας. Σάββας Καλεντερίδης: Ποιο είναι το μεγάλο εμπόδιο στην προσέγγιση Ρωσίας-Τουρκίας - Εικόνα1
Ρώσος στρατιώτης διδάσκει αποναρκοθέτηση σε Σύρο στρατιώτη στην Παλμύρα (φωτ.: EPA / Sergei Chirikov)

Η Τουρκία κατόρθωσε να διατηρεί καλές σχέσεις με τη Ρωσία πριν από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, παρά τις βαθιές διαφορές και συγκρούσεις συμφερόντων που είχαν οι δυο χώρες στη Συρία.

Με βάση την παραπάνω εμπειρία, μπορούμε να προβλέψουμε ότι οι δυο χώρες θα τα καταφέρουν αυτή τη νέα περίοδο, μετά την πρόσφατη επαναπροσέγγιση που έβαλε τέλος στην κρίση. Θα συγκροτήσουν έναν κοινό μηχανισμό που θα αποτρέψει δυσάρεστες καταστάσεις στη Συρία, μπορεί οι δυο χώρες να κινηθούν από κοινού εναντίον του Ι.Κ., όμως τα υπόλοιπα που τους χωρίζουν στη Συρία μπορούν να τα κλείσουν σε μια παρένθεση.

Ποια είναι η παρένθεση; Ένας άτυπος μεταξύ τους πόλεμος. Δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς να τελειώσει ο πόλεμος και να βρεθεί από κοινού μια λύση στο ζήτημα της Συρίας, από την προσέγγιση Τουρκίας-Ρωσίας. Η Ρωσία δεν είναι σε θέση να εγκαταλείψει την προσπάθειά της να μετατρέψει τη Συρία σε ένα δορυφόρο της στην Μεσόγειο και όλα αυτά για χατήρι της Τουρκίας.

Και η Τουρκία από την πλευρά της δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψει το στόχο της, που είναι να μετατρέψει τη Συρία σε ένα δικό της σύμμαχο και εταίρο. Και αν δεν τα καταφέρουμε; Αν δεν τα καταφέρουμε, θα κάνουμε αυτό που επιβάλλουν τα συμφέροντά μας. Θα συμμαχήσουμε με όποιον πρέπει, μέχρι να πετύχουμε αυτό που θέλουμε για τη νέα Τουρκία. Όμως πρώτα θα πρέπει να δοκιμάσουμε, να κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για να πετύχουμε.

Η κατάσταση μας γεμίζει ελπίδες. Ο στρατός του Άσαντ, ο στρατός του Ιράν, οι πολιτοφύλακες του Λιβάνου, οι διεθνείς ταξιαρχίες των σιιτών, η ομάδες του Μπαγντάτι, οι ΗΠΑ μαζί με τους Κούρδους του PYD και η Ρωσία, όλοι αυτοί ενώνουν τις δυνάμεις τους εναντίον των επαναστατών, όμως αυτοί δεν λυγίζουν. Και όχι μόνο δεν λυγίζουν, αλλά πετυχαίνουν νίκες σε πολλά μέτωπα.

Για παράδειγμα κοιτάξτε την επική προέλαση του Στρατού του Πορθητή (Fetih Ordusu) στο Χαλέπι. Όλα αυτά γίνονται με την κεκαλυμμένη στήριξη της Τουρκίας. Λογαριάστε τι θα μπορούσε να γίνει αν η Τουρκία τούς υποστήριζε φανερά και με όλες της τις δυνάμεις.

http://www.pontos-news.gr/article/153346/poio-einai-megalo-empodio-stin-proseggisi-rosias-toyrkias
infognomonpolitics

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Θανάσιμη εμπλοκή – Η Ευρώπη θα κατασκευάζει 20.000.000 drones ετησίως για την Ουκρανία – Ρωσία: Γίνεστε νόμιμος στόχος
Slider

Θανάσιμη εμπλοκή – Η Ευρώπη θα κατασκευάζει 20.000.000 drones ετησίως για την Ουκρανία – Ρωσία: Γίνεστε νόμιμος στόχος

by admin
6 λεπτά ago
Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς: Οι 2 Κλιμακούμενοι Πόλεμοι Σπρώχνουν τον Κόσμο Προς τον Αρμαγεδδώνα
Slider

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς: Οι 2 Κλιμακούμενοι Πόλεμοι Σπρώχνουν τον Κόσμο Προς τον Αρμαγεδδώνα

by admin
27 λεπτά ago
Snyder: Θα υπάρξει μια ολοκληρωτική μάχη για τον έλεγχο των Στενών του Ορμούζ, και οι επιπτώσεις είναι συγκλονιστικές
ΔΙΕΘΝΗ

Snyder: Θα υπάρξει μια ολοκληρωτική μάχη για τον έλεγχο των Στενών του Ορμούζ, και οι επιπτώσεις είναι συγκλονιστικές

by admin
6 ώρες ago
Σκοτ Ρίτερ (Αξιωματικός Πεζοναυτών των ΗΠΑ): Η Ρωσία Κερδίζει Αποφασιστικά τον Πόλεμο»
Slider

Σκοτ Ρίτερ (Αξιωματικός Πεζοναυτών των ΗΠΑ): Η Ρωσία Κερδίζει Αποφασιστικά τον Πόλεμο»

by admin
6 ώρες ago
Next Post
Διδασκαλίες μίσους στα μουσουλμανικά τζαμιά της Αμερικής … Πρέπει να το δεις!

Διδασκαλίες μίσους στα μουσουλμανικά τζαμιά της Αμερικής ... Πρέπει να το δεις!

Οἱ τελευταῖες στιγμές τῆς Παναγίας

Οἱ τελευταῖες στιγμές τῆς Παναγίας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr