• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Οι Σέρβοι εξακολουθούν να είναι φιλικοί με την Ρωσία; Η ΕΕ έχει ένα σχέδιο για να το σταματήσει

9 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

© AP Photo / Darko Βογίνοβιτς Γκράφιτι με την εικόνα του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας στα προάστια του Βελιγραδίου, Σερβία
Ο  Επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανησυχεί: στη Σερβία, κατά τη γνώμη του, υπάρχει  πολύ ισχυρή συμπάθεια για τη Ρωσία.  Με αυτό, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή πολιτική  πρέπει να γίνει κάτι.  Μάλιστα κατάλαβε  τι έπρεπε να κάνει.

Συγγραφέας Ilya Kharlamov, Ραδιόφωνο Σπούτνικ

Η  Ενίσχυση της επιρροής της Ρωσίας στη Σερβία [1] – είναι αιτία σοβαρής ανησυχίας και της ανησυχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Αυτό έπεισε τον επικεφαλής της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις Εξωτερικές Σχέσεις, Γερμανό  πολιτικός David McAllister.
Σύμφωνα με τον McAllister, η Μόσχα ‘προσπαθεί να έχει μια τεράστια επιρροή  στα ΜΜΕ,  σε ορισμένους πολιτικούς , καθώς και στην κοινωνία των πολιτών της  Σερβίας.’

Επιπλέον, ο επικεφαλής της επιτροπής κατήγγειλε ότι το Σερβικό κράτος θεωρεί ως τον  μεγαλύτερο  σύμμαχο του  την  Ρωσία. Αυτό  φυσικά, είναι αδύνατο να το  δεχτεί.

Ως εναλλακτική λύση και «αντίδοτο » ο πολιτικός προτείνει να ενισχυθεί σημαντικά η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σερβική πολιτική και στη ζωή της σερβικής κοινωνίας.
Το μήνυμα είναι σαφές: η Μόσχα θέλει να στερήσει από τις παραδοσιακές ζώνες επιρροής και τις συμμαχικές σχέσεις με ιστορικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά  κριτήρια . Και εντελώς η  Σερβία – ακριβώς είναι μια τέτοια χώρα. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για μια ακόμη φορά να επαναλάβω αυτό που   τη συνδέει  με τη Ρωσία ποια θέματα έχουν συνδεθεί με τα πεπρωμένα των δύο Λαών .  Πάνω από αυτά τα θέματα σήμερα με εμμονή αιωρούνται όλοι οι δυτικοί πολιτικοί «χειρουργοί » με νυστέρια και ιατρικά ψαλίδα με την ελπίδα να κόψουν του δεσμούς.
Όπως πάντα, υπόσχονται τα οφέλη από την ένταξη στην ΕΕ και την εξοικείωση με τις  «δυτικές αξίες». Αλλά οι  Σέρβοι πρέπει να  θυμούνται  αυτές τις ‘αξίες’. Για παράδειγμα,  το 1999, όταν οι στρατιωτικοί  του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν το Βελιγράδι και άλλες πόλεις. Ή στην περίοδο της απόρριψης του Κοσσυφοπεδίου. Ή στο δικαστήριο της Χάγης, το οποίο έχει γίνει ο  άκαρδος  μηχανισμός  παραγωγής των ποινών που αφορούν τους Σέρβους.

Ναι, η  Σερβία – επίσημη υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ από το 2012.  Ορισμένες από τις πολιτικές ελίτ είναι έτοιμες  να θυσιαστούν   για χάρη της “πολυπόθητης” ένταξης.  Ωστόσο, η θέση του επίσημου  Βελιγραδίου παραμένει αμετάβλητη – μη ευθυγραμμισμένη με το καθεστώς, της μη τήρησης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και της συμμαχικές σχέσεις με τη Μόσχα.  Αυτό επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά τόσο  σε πολιτικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.  Η στρατιωτική-τεχνική, εμπορική και ανθρωπιστική συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία στη Σερβία θεωρείται ως προτεραιότητα.  Αυτό δημιουργεί εντάσεις στα “στελέχη” των Βρυξελλών.  Επιπλέον, στην πρόσφατη επίσκεψη  της  επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Federica Mogherini στα Βαλκάνια δεν της  προσθέτει  αισιοδοξία.  Το Σερβικό κοινοβούλιο συνεδρίασε με κραυγές   “Η Σερβία, η Ρωσία, την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν την  χρειαζόμαστε!”  και με αφίσες “Η Σερβία δεν εμπιστεύεται τις Βρυξέλλες”.  Ένας διπλωμάτης στο Μαυροβούνιο έπρεπε να εμφανιστεί ενώπιον μιας  μισοάδειας αίθουσα του κοινοβουλίου: πολλοί βουλευτές απλά αγνόησαν την επίσκεψη μιας τέτοιας υψηλόβαθμης  επισκέπτριας .  Και τότε άρχισε η “μαγεία”.  Στη Βοσνία και την Ερζεγοβίνη Mogerini  ήθελε να  πετάξει από την  Ποντγκόριτσα  αλλά γενικά απέτυχε: η  βαριά ομίχλη την εμπόδισε.  Φαίνεται ότι η ίδια η φύση δεν ήθελε να αφήσει την  αγγελιοφόρο  της Δύσης να φέρει σε πέρας την αποστολή της.

Ο Νταβίντ ΜακΆλιστερ φοβερίζει  ότι τα Βαλκάνια είναι μια περιοχή με αυξημένη εκρηκτικότητα. Και στο εγγύς μέλλον ως αποτέλεσμα ανεύθυνων ενεργειών, μπορεί να υπάρξει ανανεωμένη έξαρση των συγκρούσεων, που από πολύ καιρό εθεωρούντο  ότι είχαν  επιλυθεί. Σχετικά με την έκρηξη, αυτός μπορεί να έχει δίκιο . Όμως πολλές συγκρούσεις εκεί προέκυψαν  όχι μόνο λόγω των ανεύθυνων ενεργειών από τις τοπικές  πολιτικές δυνάμεις, αλλά   ως αποτέλεσμα των ενεργειών της Δυτικής Ευρώπης, που ήταν η πηγή για  τους  πιο φρικτούς πολέμους στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Και με αυτή την προοπτική  φαίνεται ότι συλλογικά η Δύση δεν έχει εξαντληθεί

References [ βιβλιογραφικές αναφορές] ↑ Усиление влияния России в Сербии
   ( https://ria.ru/world/20170320/1490373157.html ) ↑ Twitter
   ( https://twitter.com/ru_radiosputnik ) ↑ Telegram
   ( https://telegram.me/radio_sputnik ) ↑ ВКонтакте
   ( https://vk.com/sputnik_radio ) ↑ Facebook
   ( https://www.facebook.com/radiosputnik.ru/ )
https://ria.ru

tokoutsavaki

Tags: slide8
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Τα πρώτα σημάδια των «αποκαλυπτικών καιρών»! Την ημέρα του μνημονίου ΗΠΑ-Ιράν, καταστροφές χτύπησαν τις ΗΠΑ – Ο Σνάιντερ συγκεντρώνει τα στοιχεία»
ΔΙΕΘΝΗ

«Τα πρώτα σημάδια των «αποκαλυπτικών καιρών»! Την ημέρα του μνημονίου ΗΠΑ-Ιράν, καταστροφές χτύπησαν τις ΗΠΑ – Ο Σνάιντερ συγκεντρώνει τα στοιχεία»

by admin
6 ώρες ago
Roberts: Γιατί κανένας δικηγόρος δεν έχει μηνύσει τις φαρμακοβιομηχανίες για τα εμβόλια COVID – “Η Γερμανία απήγαγε τον δικηγόρο που ετοίμαζε την αγωγή”
Slider

Roberts: Γιατί κανένας δικηγόρος δεν έχει μηνύσει τις φαρμακοβιομηχανίες για τα εμβόλια COVID – “Η Γερμανία απήγαγε τον δικηγόρο που ετοίμαζε την αγωγή”

by admin
6 ώρες ago
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
Slider

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

by admin
7 ώρες ago
«Η Ρωσία Αρχίζει να Χάνει». Απαγόρευση του Οργισμένου Άρθρου του Λαβρόφ – Ξαφνική Ακύρωση των Διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ
Slider

«Η Ρωσία Αρχίζει να Χάνει». Απαγόρευση του Οργισμένου Άρθρου του Λαβρόφ – Ξαφνική Ακύρωση των Διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ

by admin
8 ώρες ago
Next Post
Οι ΗΠΑ διχοτόμησαν ήδη την Τουρκία με κινήσεις ματ – Αυτά είναι τα σύνορα του Κουρδιστάν – Πώς θα απαντήσει ο Ρ.Τ.Ερντογάν;

Οι ΗΠΑ διχοτόμησαν ήδη την Τουρκία με κινήσεις ματ – Αυτά είναι τα σύνορα του Κουρδιστάν – Πώς θα απαντήσει ο Ρ.Τ.Ερντογάν;

Μπούντεσμπανκ: Τα χρήματα που τυπώνει η ΕΚΤ καταλήγουν στη Γερμανία

Μπούντεσμπανκ: Τα χρήματα που τυπώνει η ΕΚΤ καταλήγουν στη Γερμανία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr