ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Σύμφωνα με ισραηλινό δημοσίευμα Το Ιράν στέλνει πυραύλους στη Γάζα

ΔΙΕΘΝΗ. - 20 Νοέ 2012 - 7:28

Μεγάλο φορτίο αποτελούμενο από μικρής, αλλά και μεγαλύτερης εμβέλειας ιρανικούς πυραύλους μεταφέρεται δια θαλάσσης στη Γάζα (από το Ιράν), σύμφωνα με αναφορά του ισραηλινού δικτύου ειδήσεων DEBKAfile.

Ένα ιρανικό φορτηγό πλοίο χωρητικότητας 150 τόνων λέγεται ότι είναι γεμάτο με 220 πυραύλους μικρής εμβέλειας και άλλους 50, τύπου Fajar-5, μεγάλης εμβέλειας.

Το φορτίο, καθώς αναφέρει το πρακτορείο, πρόκειται να μοιρασθεί σε 4 σουδανικά πλοία. Αργότερα, λέγεται ότι τα πλοία θα πλεύσουν έως τη χερσόνησο του Σινά και μέσω τούνελ που συνδέουν την Αίγυτπο με τη Γάζα, θα φτάσουν λαθραία μέχρι τα Παλαιστινιακά εδάφη (πρακτική για την οποία η Αίγυπτος έχει κατηγορηθεί πολλάκις στο παρελθόν).

Θεωρείται ότι το Ιράν ρίχνει λάδι στη φωτιά καθώς, όλα τα παραπάνω συμβαίνουν σε μία περίοδο που η διεθνής κοινότητα προσπαθεί να καταλήξει σε ειρηνευτικό σχέδιο σχετικό με την κρίση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη.

Λόγω αυτής της κρίσης έχουν ήδη σκοτωθεί –εντός λίγων ημερών- περισσότεροι από 100 Παλαιστινίους ενώ τουλάχιστον 1000 έχουν τραυματισθεί, υπογραμμίζει το Russia Today.

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr