ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Συνεχίζεται η τρομοκρατία λίγο πριν τις κάλπες: Το σχέδιο για ανάληψη 100 ευρώ την εβδομάδα από τα ΑΤΜ

ΕΛΛΑΔΑ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 17 Μάι 2014 - 8:40

Ξαφνικά αποκαλύπτεται πως υπήρχε οργανωμένο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ με ανάληψη 100 ευρώ την εβδομάδα από τα ΑΤΜ!
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» Ο Παπανδρέου, αντιλαμβανόμενος ότι απαιτούνται ευρείες πλειοψηφίες κάνει την πρώτη προσπάθεια κυβερνητικής συνεργασίας με τον Σαμαρά.

«Το κάνω για την πατρίδα» λέγεται ότι είπε δακρυσμένος στους εμβρόντητους συνεργάτες του. Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει πρόθυμος να δεχθεί τρίτο πρόσωπο ως πρωθυπουργό, η απόπειρα όμως δεν ευδοκιμεί λόγω των έντονων αντιδράσεων στη ΝΔ.

Το διεθνές σκηνικό παρέμενε επικίνδυνα ρευστό για την Ελλάδα. Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2011 Σόιμπλε και Βενιζέλος είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν για να δουν πού θα πάει το πράγμα. Στη συνάντηση η ατμόσφαιρα είναι βαριά και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών μπαίνει κατευθείαν στο θέμα: Η Ελλάδα θα τα βγάλει περα με ένα δεύτερο πρόγραμμα ή είναι καλύτερα να οργανωθεί η «φιλική» έξοδος της χώρας από το ευρώ;

Όπως αποκαλύπτεται οι Γερμανοί είχαν επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα εκτάκτων συνθηκών που προέβλεπε την ανάληψη 100 ευρώ την εβδομάδα από τα ΑΤΜ.

Μετά από λίγο καιρό ο Βενιζέλος απορρίπτει απόλυτα κάθε συζήτηση για έξοδο της χώρας από το ευρώ εξηγεί γιατί το δεύτερο πρόγραμμα μπορεί να πετύχει.

Ο Προβόπουλος είχε ενημερώσει τον Βενιζέλο πως «Τα πράγμα είναι ζόρικα. Θα βρείτε πολύ εχθρικό περιβάλλον στις Κάννες».

Στις Κάννες η ατμόσφαιρα είναι βαριά. Ο Σαρκοζί, που πάντα βοηθούσε αθόρυβα την Ελλάδα, είχε προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι η ατμόσφαιρα είναι δηλητηριασμένη. Ο Σαρκοζί έθεσε χωρίς περιστροφές το θέμα του δημοψηφίσματος, τονίζοντας σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ότι θεωρεί τον εαυτό του «ευτελισμένο και προσβεβλημένο», ενώ η Μέρκελ συμφωνούσε μαζί του.

Ο Παπανδρέου, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, εκπλήσσει τους συνεργάτες του, όταν μετά τη συνάντηση τους λέει «Νομίζω ότι πήγαμε καλά». Ο Βενιζέλος του προτείνει να επικοινωνήσουν με τον Παπούλια για να συγκληθεί συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Η πρόταση δεν απορρίπτεται αλλά ούτε εφαρμόζεται. Μετά τη δήλωση Βενιζέλου, τον παίρνει τηλέφωνο και τον κατηγορεί «Βαγγέλη, με άδειασες»… «Μια μέρα θα με ευγνωμονείς» του απαντά εκείνος.

defencenet.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr