ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Συνυπεύθυνη η Goldman Sachs για την κατάρρευση της Ελλάδας»

ΤΡΑΠΕΖΕΣ. - 7 Ιαν 2013 - 16:18
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Ο Florian Wettstein, Καθηγητής στο διάσημο πανεπιστήμιο του St. Gallen της Ελβετίας, σε συνέντευξή του στην «Badische Zeitung» αλλά και σε σχετική έκθεση αξιολόγησης, εκφράζει τη θέση ότι η Goldman Sachs είναι συνυπεύθυνη για την κρίση της Ελλάδας.

Το τμήμα Οικονομικής Ηθικής του πανεπιστημίου του St. Gallen επικεντρώνει εξ αντικειμένου την κριτική του σε στάσεις στην οικονομία, τις οποίες αξιολογεί ως ηθικά αμφισβητήσιμες. Στα πλαίσια αυτής της αποστολής, συνέταξε έκθεση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Goldman Sachs συνέβαλε αποφασιστικά στην πρόκληση της κρίσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Πυρήνας της κριτικής του Wettstein αποτελεί η συγκάλυψη του ύψους του ελληνικού χρέους από την κυβέρνηση της χώρας με τη συνδρομή του μεγάλου τραπεζικού ομίλου. Παρότι αυτό συνιστά συνήθη τακτική μεγάλων τραπεζών και συνιστά συστημικό πρόβλημα, το μέγεθος και η σημασία της Goldman Sachs, οι πρακτικές της οποίας αντανακλούν στην διεθνή πολιτική, δικαιολογούν κατ’ αυτόν την θέση υψηλότερων στάνταρ για την δική της πρακτική.

Η καταδικαστική αξιολόγηση της Goldman Sachs από τον Florian Wettstein με αφορμή την συμμετοχή της στην απόκρυψη του ελληνικού χρέους οδήγησε στην περίληψή της στον κατάλογο των επτά επιχειρήσεων που προτείνονται από την «Greenpeace» της Ελβετίας και τον Μ.Κ.Ο. «Erklärung von Bern» για την απονομή του Βραβείου «Public Eye». Το «Public Eye» θα «κοσμήσει» τελικά την τροπαιοθήκη εκείνης εκ των επτά, που θα κριθεί ότι προσέβαλε πιο βάναυσα από τις άλλες τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον…

ysterografa

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr