• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Όλοι μιλούν για διαπραγματεύσεις και ετοιμάζονται για πόλεμο

13 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η Ρωσία αντιτίθεται στην περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της Ιορδανίας, η οποία σύντομα θα φιλοξενήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 και αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες Patriot. Αυτά τα όπλα τελευταίας τεχνολογίας θα μπορούσαν να παραμείνουν στο Βασίλειο και μετά την ολοκλήρωση των
κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί τον Ιούνιο και είναι ήδη σε εξέλιξη. Σύμφωνα με την εφημερίδα View της Συρίας, οι νέες πυροβολαρχίες Patriot μπορεί να αλλάξουν την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Τρίτη εξέφρασε την απογοήτευσή του με την απόφαση της Δύσης να αρχίσει τις παραδόσεις όπλων στους αντάρτες της Συρίας. Αυτό είπε στο τέλος της συνόδου κορυφής Ρωσία-Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γιεκατερίνενμπουργκ. Η ρωσική πλευρά, είπε, επιμένει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να επηρεαστεί η κατάσταση με τη βία είναι καταδικασμένη σε αποτυχία και θα επιφέρει σοβαρές συνέπειες.

Ο Πούτιν εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι συμμετέχοντες των μελλοντικών ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων δεν θα είναι κανίβαλοι! “Ελπίζω ότι σε αυτές τις διαπραγματεύσεις της Γενεύης-2 δεν θα εμφανιστούν, διαφορετικά θα είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των Ρώσων συμμετέχοντων» – ανέφερε με σαρκασμό ο Ρώσος Πρόεδρος. Νωρίτερα στο Διαδίκτυο, ένα βίντεο παρουσιάζει αντάρτες να τρώνε νεκρούς Σύριους στρατιώτες.

Κατά την επίσημη άποψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατάργηση του εμπάργκο της ΕΕ σημαίνει ότι τώρα κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ, θα λάβει τη δική της απόφαση, αλλά πολλά μέλη έχουν ήδη επιλέξει να μην προμηθεύουν όπλα. Όπως γνωρίζουμε, το ενεργό εξοπλισμό των αντατρών έχουν υποσχεθεί η Βρετανία και η Γαλλία, ενώ η Γερμανία αντιτίθεται σε αυτό το ενδεχόμενο.

Τη Δευτέρα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Γουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε ότι η απόφαση για την προμήθεια όπλων θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της Γενεύης-2 και τη θέση των άλλων χωρών.

«Ανυπόμονο Λιοντάρι»

Εν τω μεταξύ, στη γειτονιά της εμπόλεμης Συρίας – Ιορδανία – ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για μια μεγάλης κλίμακας ετήσια άσκηση με την ονομασία «Eager Lion 2013», που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Αμερικανικού Πενταγώνου. Στην άσκηση συμεμετέχει και στρατιωτικό προσωπικό από πολλές άλλες χώρες: Εκτός από τις ΗΠΑ – Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Γαλλία, Τσεχική Δημοκρατία, Πολωνία, Κατάρ, Λίβανος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Μπαχρέιν, Αίγυπτος, Ιορδανία, Ιράκ και Υεμένη.

Αλλά φέτος, τα στρατεύματα μπορεί να μείνουν στο Βασίλειο της Ιορδανίας και μετά την άσκηση. “Για να αυξηθεί το δυναμικό της άμυνας στην Ιορδανία, μερικά από αυτά τα όπλα μπορεί να παραμείνουν μετά από αίτημα της κυβέρνησης της Ιορδανίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μετά την ολοκλήρωση της άσκησης» – προειδοποίησε το Πεντάγωνο. Και ο ισραηλινός Τύπος την Τρίτη πρόσθεσε ότι η ιορδανική αίτηση είναι “σε περίπτωση ανάγκης να παρέμβουν στη Συρία».

Η Μόσχα την Τρίτη εξέφρασε μέσω μιας ανακοίνωσης του Υπουργείο Εξωτερικών την ανησυχία της για το θέμα αυτό.

Ένας ανώνυμος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας της Συρίας δήλωσε στην εφημερίδα View ότι η σημασία των μηνυμάτων εξαρτάται από τον παρεχόμενο εξοπλισμό. Αν και η προμήθεια F-16 αντιπροσωπεύει μόνο μια ποσοτική ενίσχυση της Ιορδανίας, η προμήθεια του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot μπορεί να είναι μια ποιοτική αναβάθμιση.

Ο εμπειρογνώμονας είπε ότι νωρίτερα η Ιορδανία ήταν εξοπλισμένη με δεκάδες πυραύλους PAC-2. Ωστόσο, το μοντέλο αυτό έχει αποτύχει παταγωδώς κατά τη διάρκεια της κρίσης του Ιράκ και του Ισραήλ. “Το PAC-2 ήταν σε θέση να καταρρίψει μόνο το 20% των στόχων, και είχε επίσης προβλήματα με τις επίγειες εγκαταστάσεις ραντάρ».

Το PAC-3 είναι σημαντικά διαφορετικό από την προηγούμενη έκδοση. “Εάν πρόκειται για την προμήθεια συστημάτων αυτής της τροποποίησης, – είπε ο εμπειρογνώμονας – τότε η Ιορδανία θα διαθέτει στρατηγική αεράμυνα».

Ωστόσο, ο εμπειρογνώμονας από την Συρία τόνισε ότι το PAC-3 δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί σε συνθήκες μάχης. Όσο για το F-16, ο εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι η Βασιλική Ιορδανική Πολεμική Αεροπορία έχει ήδη περίπου 50 F-16 Α/Β. Σύμφωνα με τον ίδιο, “η προμήθεια αυτών των εκδόσεων μπορεί να είναι μόνο μια ποσοτική αύξηση του αεροπορικού δυναμικού της Ιορδανίας».

Διεθνείς αναλυτές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο της παράδοσης των εκδόσεων F-16 Block 52 στην Ιορδανία, αν και είναι πιο πιθανό να πρόκειται για λιγότερο σύγχρονα αεροσκάφη, ειδικές υποεκδόσεις για την Ιορδανία.

Υπενθυμίζεται ότι ένας εμπειρογνώμονας δήλωσε στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro, το Φεβρουάριο του περασμένου έτους, ότι η Ιορδανία έχει προγραμματίσει την εγκατάσταση τεσσάρων πυροβολαρχιών Patriot κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Νωρίτερα φέτος, πυροβολαρχίες Patriot αναπτύχθηκαν στο έδαφος της Τουρκίας, Με αυτό τον τρόπο, το αντιεροπορικό σύστημα θα μπορούσε να αποτελεί «γροθιά» μέσα στο έδαφος της Συρίας, και ακόμη και σε επιχειρήσεις με το Ιράν. Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, η Ιορδανία σχεδιάζει να αγοράσει τουλάχιστον μια πυροβολαρχία Patriot στη Γερμανία.

Προηγουμένως, μετά τις ανακοινώσεις των Ρώσων αξιωματούχων στην Μόσχα για προμήθεια της Συρίας με πυραυλικά συγκροτήματα S-300 και μαχητικά αεροσκάφη MiG-29M/M2, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, σε μια συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ, ανέφερε ότι η προμήθεια αυτών των συστημάτων θα αποσταθεροποιήσει την περιοχή. Το Γενικό Επιτελείο των ΗΠΑ δήλωσε ότι «είναι λυπηρή και ακατάλληλη η απόφαση» της Μόσχας.

Έτσι, μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης ξέσπασε ένας πόλεμος διπλωματικών δηλώσεων, σχεδόν ομοιοκατάληκτος, με την κάθε πλευρά να κατηγορεί την άλλη πως στηρίζει τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, με την προμήθεια όπλων.

fox2magazine
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Τα πρώτα σημάδια των «αποκαλυπτικών καιρών»! Την ημέρα του μνημονίου ΗΠΑ-Ιράν, καταστροφές χτύπησαν τις ΗΠΑ – Ο Σνάιντερ συγκεντρώνει τα στοιχεία»
ΔΙΕΘΝΗ

«Τα πρώτα σημάδια των «αποκαλυπτικών καιρών»! Την ημέρα του μνημονίου ΗΠΑ-Ιράν, καταστροφές χτύπησαν τις ΗΠΑ – Ο Σνάιντερ συγκεντρώνει τα στοιχεία»

by admin
1 ώρα ago
Roberts: Γιατί κανένας δικηγόρος δεν έχει μηνύσει τις φαρμακοβιομηχανίες για τα εμβόλια COVID – “Η Γερμανία απήγαγε τον δικηγόρο που ετοίμαζε την αγωγή”
Slider

Roberts: Γιατί κανένας δικηγόρος δεν έχει μηνύσει τις φαρμακοβιομηχανίες για τα εμβόλια COVID – “Η Γερμανία απήγαγε τον δικηγόρο που ετοίμαζε την αγωγή”

by admin
1 ώρα ago
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
Slider

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

by admin
2 ώρες ago
«Η Ρωσία Αρχίζει να Χάνει». Απαγόρευση του Οργισμένου Άρθρου του Λαβρόφ – Ξαφνική Ακύρωση των Διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ
Slider

«Η Ρωσία Αρχίζει να Χάνει». Απαγόρευση του Οργισμένου Άρθρου του Λαβρόφ – Ξαφνική Ακύρωση των Διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ

by admin
3 ώρες ago
Next Post

ΜΗΝΥΣΗ κατά του Α/ΓΕΕΘΑ από δύο στρατιωτικούς - Την κατέθεσαν Τσουκαράκης - Τσάκαλος

Smartphone κλέβει εξ' αποστάσεως τα στοιχεία πιστωτικής Κάρτας (με RFID πλινθίο) - ΒΙΝΤΕΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr