ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Στο σκαμνί ο Αμβρόσιος αυτήν την Πέμπτη για να μην θιχτούν οι ομοφυλόφιλοι-Μεγάλη δοκιμασία για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας

ΕΚΚΛΗΣΙΑ. - 12 Μαρ 2018 - 12:18

Εν μέσω της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής που υποτίθεται πρέπει να επικρατεί η καταλλαγή και εν μέσω επίσης μιας τεταμένης περιόδου στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, η πληροφορία πως την προσεχή Πέμπτη ο μαχητικός και δυναμικός Ιεράρχης των Καλαβρύτων και της Αιγιάλειας Αμβρόσιος θα καθίσει στο σκαμνί προκειμένου να δώσει λόγο σχετικά με τις δηλώσεις του για τους ομοφυλοφίλους

προκαλεί αν μη τι άλλο σάλο!

Σε ένα κράτος που αν είσαι μειονότητα, απολαμβάνεις τα “αγαθά του Ισαάκ”, αλλά αν είσαι Έλλην Χριστιανός Ορθόδοξος είσαι ταυτοποιημένος ως “Ταλιμπάν” και αναχρονιστικός, ένας Ιεράρχης της Ελλαδικής Εκκλησίας προσέρχεται κατηγορούμενος, στο δικαστήριο του Αιγίου συγκεκριμένα, ότι «με πρόθεση μέσω διαδικτύου…προέτρεψε σε πράξεις ή ενέργειες, που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος, και βία κατά ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία και τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων ….».

Συγκεκριμένα λοιπόν με το υπ΄ αριθμ. Β17-246 ΚΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΙΣΜΑ της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αιγίου ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος καλείται ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου την 15ην Μαρτίου για να δικασθεί ως κατηγορούμενος επί παραβάσει των άρθρων 1,12,14,18,26 §1α, 27 §1, 51, 53, 57 79, 94 και 196 του Π.Κ. και του άρθρου 1 του Ν. 927/79, ως ετροποποιήθη με το άρθρ, 1 του Ν. 4285/14.

Ο ίδιος στην πρώη του αντίδραση υποστηρίζει πως το αδίκημα, για το οποίο και θα δικασθεί, είναι η αρνητική στάση μου ως προς τους ομοφυλοφίλους! Η προτροπή του «φτύστε τους», όπως δημοσιεύθηκε στο Blog του (βλ. 09.12.2015), και όπως αποδείχθηκε, τους ενόχλησε πολύ!

Απαντώντας σχετικά ο κ .Αμβρόσιος πως και ο ίδιος ενοχλήθηκε από κάποιες προκλητικές φωτογραφίες των ομοφυλοφίλων στα Gay’s Parties, τα οποία με τόση υπερηφάνεια παρουσίαζαν.

“Παραδιδόμεθα, λοιπόν, στην κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, την οποία τιμάμε και στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη!

Παραδιδόμεθα στα χέρια των μισούντων ημάς! Ας δείξουν όλη τους την κακία επάνω μας!

Παραδιδόμεθα στα χέρια και των αγαπώντων ημάς! Ήδη κάποιοι εκλεκτοί άνθρωπο έσπευσαν να μας συμπαρασταθούν! Ζητούν π.χ. να έλθουν ως Μάρτυρες υπερασπίσεως κατά την διεξαγωγής της δίκης! Τέλος παραδιδόμεθα στα χέρια του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, του αληθινού Θεού, ο Οποίος συχαίνεται τον Σοδομισμό και γι’ αυτό ακριβώς έρριψε φωτιά από τον Ουρανό και κατέκαψε τα Σόδομα και τα Γόμορρα!” τονίζει ο Ιεράρχης και διευκρινίζει πως η χριστιανική ιδιότητα διδάσκει την αγάπη προς τον αμαρτωλό άνθρωπο, αλλά συγχρόνως και το μίσος προς την αμαρτία!

Στη συνέχεια δίνει την δική του εξήγηση για την περίφημη φράση «φτύστε τους». “Εννοούσαμε «περιφρονείστε τους»! Η έκφρασή μας είχε ένα μεταφορικό χαρακτήρα! Το συνηθίζουμε άλλωστε στην καθημερινή ζωή. Συχνά σε ένα συνομιλητή μας, ο οποίος μας εκφράζει παράπονα για την κακή συμπεριφορά προς αυτόν κάποιου συνανθρώπου μας, λέμε: «παράτα τον, αδελφέ μου, φτύσε τον!» Είναι τρόπος εκφράσεως και όχι βέβαια συμπεριφοράς, αφού για τον καλό χριστιανό ισχύει ο λόγος του Κυρίου μας: «όστις σε ραπίσει επί την δεξιάν σιαγόνα, στρέψον αυτώ και την άλλην» (Ματθ, 5, 39).” δηλώνει.

Τέλος ζητάει όλοι οι πιστοί να προσευχηθούν για εκείνον και την δοκιμασία του την προσεχή Πέμπτη.

Ακολουθεί το κλητήριο θέσπισμα:

(Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου)

Δυνάμει των αρθρ. 245, 320 & 321 Ποινικής Δικονομίας

Καλούμε τον Αμβρόσιο- Αθανάσιο Λενή του Γεωργίου κάτοικο Αιγίου – Ρωμανιώλη 43, να εμφανισθεί αυτοπροσώπως ενώπιον του ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ Πλημμελειοδικείου ΑΙΓΙΟΥ την 15η του μήνα ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 09.00 για να δικασθεί ως υπαίτιος για το ότι

Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι στο Αίγιο στις 4-12-2015 με πολλές πράξεις τέλεσε πολλά εγκλήματα και ειδικότερα:

Α) Με πρόθεση μέσω διαδικτύου, ως δημόσιος λειτουργός, προέτρεψε σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν αν προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος και βία κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία και τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων και πιο συγκεκριμένα ο κατ/νος, ως Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας με αφορμή την κατάθεση προσς ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου που αφορά το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο περιελάμβανε και τα ομόφυλα ζευγάρια στο ρυθμιστικό του πεδίο δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο http://mkka.blogspot.gr/2015/12/blog-post_9html άρθρο με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ», στο οποίο αναφέρει:

«…Από τα ΜΜΕ σήμερα 4 Δεκεμβρίου 2015 πληροφορηθήκαμε, ότι απεβίωσε ο ηθοποιός Μηνάς Χ….βας. Διαβάζουμε λοιπόν σε κάποιο ιστότοπο: «Πολλοί δεν γνώριζαν καν ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Με αφορμή όμως την κηδεία του, βγήκε και τον ξεφώνησε, ότι είναι τέτοιος, ο εραστής του (από πάνω ή από κάτω;) ο νεαρός Κώστας Φαλ…..κης, …….μαινόμενος που ο Νόμος δεν του επέτρεψε να παντρευτεί τον ηθοποιό με τον οποίο συζούσε τα τελευταία 25 χρόνια!» (βλ. «xairete.blogspot.gr» 04.12.2015).

Στη συνέχεια στο προσκήνιο προέβαλε μια άλλη ηθοποιός και Βουλευτής, θαυμάστρια και φίλη του αποθανόντος, η κα Άννα Β…, η οποία, απευθυνόμενη πρός τον νεκρό, είπε και τα εξής: «Στη μνήμη της προσωπικής σου αγωνίας, θα βοηθήσω να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης από τη Βουλή των Ελλήνων»!!!!!

Καταγγέλλουμε, λοιπόν, απερίφραστα το θράσος αυτού του πολιτικού προσώπου! Καταγγέλλουμε αυτή την ενέργεια και την καταδικάζουμε χωρίς δισταγμό! Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας!

Δυστυχώς, αδελφοί μου, σήμερα την Ελλάδα διοικούν και μερικά τέτοια ανθρωπάρια! Ασφαλώς αποτελούν μια μικρή μειοφηφία στο σύνολο των Μελών της Βουλής των Ελλήνων! Υπάρχουν όμως! Είναι μερικά αποβράσματα της Κοινωνίας, περι- θωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πιά με την ευκαιρία της υπεροχής της Σας συμβουλεύω: Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! Δικαίωμά τους, βέβαια, είναι κρυφά -ιδιωτικά- να ζούν όπως θέλουν! Αλλά κάποιοι ξεφτυλισμένοι δεν μπορούν να υπερασπίζωνται δημοσίως τα πάθη της ψυχής των! Την Ελλάδα μας διοικούν σήμερα πια άθεοι άνθρωποι! Σας υπενθυμίζω, λοιπόν, τα λόγια του Λεχ Βαλέσα της Πολωνίας:

«άνθρωπος χωρίς Θεό είναι επικίνδυνος!»

Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζούν στα τρελλοκομεία! Μή διστάζετε, λοιπόν! Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι! Η Εκκλησία μας προσεύχεται γι’ αυτούς ως εξής: «Εκλείποιεν αμαρτωλοί από της γης και άνομοι, ώστε μη υπάρχειν αυτούς» (Ψαλμός 103). Δηλ. Ας εξαφανισθούν από την γή όλοι οι αμαρτωλοί και όλοι οι άνομοι, ώστε να μην υπάρχουν! Στον αγύριστο να πάνε όλοι αυτοί οι καταραμένοι!»

Όλων των ανωτέρω τοποθετήσεων έλαβαν γνώση οι αναγνώστες του εν λόγω ιστολογίου, ο ίδιος δε, λόγω της ιδιότητάς του ως θρησκευτικού λειτουργού, γνώριζε ότι ο λόγος του έχει μεγάλη δύναμη, πειθώ και αποτελεσματικότητα, κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει επιελή για τη ζωή, την ελυθερία και τη σωματική ακεραιότητα των ομόφυλων προσώπων και ζευγαριών.

Β) Ως θρησκευτικός λειτουργός δημόσια και με την ιδιότητά του διέγειρε τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά άλλων πολιτών και συγκεκριμένα ο κατ/νος με την ιδιότητα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας σε άρθρο που δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο http://mkka.blogspot.gr/2015/12/blog-post_9.html με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ», ανέφερε μεταξύ αλλων:

«Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας!

Δυστυχώς, αδελφοί μου, σήμερα την Ελλάδα διοικούν και μερικά τέτοια ανθρωπάρια! Ασφαλώς αποτελούν μια μικρή μειοφηφία στο σύνολο των Μελών της Βουλής των Ελλήνων! Υπάρχουν όμως! Είναι μερικά αποβράσματα της Κοινωνίας, περι- θωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πιά με την ευκαιρία της υπεροχής της αριστερής πτέρυγας σήκωσαν πια κεφάλι!

Σας συμβουλεύω: Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! Δικαίωμά τους, βέβαια, είναι κρυφά -ιδιωτικά- να ζούν όπως θέλουν! Αλλά κάποιοι ξεφτυλισμένοι δεν μπορούν να υπερασπίζωνται δημοσίως τα πάθη της ψυχής των! Την Ελλάδα μας διοικούν σήμερα πια άθεοι άνθρωποι! Σας υπενθυμίζω, λοιπόν, τα λόγια του Λεχ Βαλέσα της Πολωνίας:

«άνθρωπος χωρίς Θεό είναι επικίνδυνος!»

Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιό επικίνδυνοι από κάποιους, που ζούν στα τρελλοκομεία! Μή διστάζετε, λοιπόν! Όταν καί όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι! Η Εκκλησία μας προσεύχεται γι’ αυτούς ως εξής: «Εκλείποιεν αμαρτωλοί από της γης και άνομοι, ώστε μη υπάρχειν αυτούς» (Ψαλμός 103). Δηλ. Ας εξαφανισθούν από την γή όλοι οι αμαρτωλοί και όλοι οι άνομοι, ώστε να μην υπάρχουν! Στον αγύριστο να πάνε όλοι αυτοί οι καταραμένοι!», διεγείροντας τοιουτοτρόπως τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά των ομόφυλων προσώπων και ζευγαριών.

Για παράβαση άρθρων 1,12,14,18,26§1α,27§1, 51, 53,57,79,94 και 196 ΠΚ και αρθ. 1Ν.327/79, ως τροπ. Με αρθ. 1Ν.4285/14.

ΜΑΡΤΥΡΕΣ: 1) Λύο Καλοβυρνάς – Αθήνα 2) Αλκιβιάδης Δελαντώνης – Π. Φάληρο Αττικής 3) Μενέλαος Σιαφάκας – Αθήνα 4) Άλκης Ιωαννίδης – Αθήνα 5) Michael Huber- Αθήνα 6) Πέτρος Σαπουντζάκης – Αθήνα 7) Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος – Αθήνα 8) Νίκος Σοφιανός – Αθήνα 9) Βασίλειος Θανόπουλος – Οικισμός Λάκκας Αναβύσσου Αττικής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΑ 1) Αντίγραφο δημοσιεύματος

Αίγιο 7-7-2017 Η Εισαγγελέας Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου

pentapostagma.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter