• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Σκόπια: Η αναγνώριση του ονόματος από την Αθήνα θα σημάνει την αναγνώριση της πολιτιστικής γενοκτονίας των ψευδομακεδόνων

9 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Πολιτιστική γενοκτονία στην αιγαιακή Μακεδονία, είναι το άρθρο στη  σλαβική ιστοσελίδα  των Σκοπίων

«Η αναγνώριση του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια, από την Αθήνα,  θα σημάνει την αναγνώριση της πολιτιστικής γενοκτονίας των ψευδομακεδόνων (Σλάβων-Βουλγάρων) στην Ελλάδα», γράφει σε άρθρο του,  ο συντάκτης Γιοβάν Χριστόφσκι , στη σλαβική ιστοσελίδα «mkd».

Το άρθρο που έχει τίτλο «Πολιτιστική γενοκτονία στη αιγαιακή Μακεδονία», δηλαδή στην πραγματική Μακεδονία,  αναφέρεται στην έννοια της πολιτιστικής γενοκτονίας των ψευδομακεδόνων (Σλάβων-Βουλγάρων) κατά τις πρώτες δεκαετίες της απελευθέρωσης της Μακεδονίας από τον τουρκικό ζυγό.

Την ίδια εποχή, κατά την οποία οι Σλάβοι της Μακεδονίας διατείνονταν ότι είναι βουλγαρικής καταγωγής όπως επιστημονικά προσπάθησε να αποδείξει ο Βούλγαρος Ατανάς Τοντόροφ Ισικάροφ- Атанас Тодоров Ишикаров (1868- 1937).

«Τότε η Βουλγαρία», γράφει το άρθρο στην  ιστοσελίδα ‘mn.mk’, της 11ης Ιανουαρίου 2017, «για να αποδείξει (o Ισικάροφ ) ότι οι ψευδομακεδόνες είναι Βούλγαροι και η Μακεδονία είναι περιοχή της Βουλγαρίας προέβη σε μια σειρά ερευνών στη Μακεδονία (την απελευθερωμένη τότε Μακεδονία)  στις οποίες αναφέρονται οι ψευδομακεδόνες ως Βούλγαροι. 
Το πόνημά του είχε τον τίτλο «Το όνομα Μακεδονία και τα σύνορα» [ «Македонија, име и граници»] και δημοσιεύθηκε στην «Μακεδονική Επιθεώρηση» [Македонски преглед] το 1927 [(Проф. А. Иширков: “Име и граници на Македонија“,Македонски Прегледъ Година III, книга 1, София, 1927)], όπου φυσικά αποδεικνύει ότι οι τότε Βουλγαρομακεδόνες, σημερινοί Σλαβομακεδόνες, είναι εθνικότητας βουλγαρικής.

Γράφει ο συντάκτης Γιοβάν Χριστόφσκι στην Mkd:

«Φέτος είναι η 105 επέτειος της προσάρτησης της Μακεδονίας του Αιγαίου στην Ελλάδα- μια περίοδος κατά την οποία η Ελλάδα έχει θέσει σε εφαρμογή μια ομαλή πολιτιστική γενοκτονία εναντίον της ψευδομακεδονικής μειονότητας.

Σε αυτά τα χρόνια οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει τα εξής: απαγόρευση της χρήσης της μητρικής γλώσσας, απαγόρευση των ψευδομακεδονικών τραγουδιών, εξάλειψη όλων των σημαδιών της σλαβικής γλώσσας (εδώ του … ‘ξέφυγε’ και γράφει «σλαβικής γλώσσας» και όχι «μακεδονικής» ως είθισται- πρωτότυπο: на сите натписи на славјански јазик во црквите) από τις εκκλησίες και στους τάφους με την προτροπή να αλλάξουν όλα τα προσωπικά και οικογενειακά ονόματά τους σε ελληνικά. 
Επίσης άλλαξαν τα ονόματα των χωριών, πόλεων, ποταμιών και βουνών, περιόρισαν τις προσλήψεις στη δημόσια διοίκηση και απέλυσαν ακτιβιστές (σλαβοβούλγαρους) που εργάζονταν (προπαγάνδιζαν) για τα δικαιώματα της ψευδομακεδονικής μειονότητας.

Το άρθρο θα κλείσει ως εξής: 

«Οι πολιτικοί μας, ανεξάρτητα από την κομματική τους έκφραση, προφανώς δεν αντιλαμβάνονται  ότι η άρνηση της ψευδομακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα και η διαφορά του ονόματος είναι στην πραγματικότητα το ίδιο θέμα. 

Με την αναγνώριση του ενός,  η Ελλάδα θα αναγκασθεί να αναγνωρίσει και το άλλο, δηλαδή την πολιτιστική γενοκτονία των ψευδομακεδόνων στην Ελλάδα.
Προφανώς, οι ψευδομακεδόνες πολιτικοί μας στερούνται της σκέψης ότι ο τρόπος για να επιλυθεί η διαφορά του ονόματος δεν περνά από την Αθήνα, τα Σκόπια ή τη Νέα Υόρκη, αλλά μέσα από το Κιλκίς, την Έδεσσα και τη Φλώρινα».
Σκόπια: Η αναγνώριση του ονόματος από την Αθήνα θα σημάνει την αναγνώριση της πολιτιστικής γενοκτονίας των ψευδομακεδόνων - Εικόνα1
Το άρθρο στο mn.mk που αναφέρεται στην επιστημονική έρευνα του Ατανάς Τοντόροφ Ισικάροφ «οι ψευδομακεδόνες είναι Βούλγαροι»
echedoros-a.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Δεν θα σωθεί κανείς» – Εξέλιξη σοκ, η Ευρώπη ετοιμάζει… στρατό 1 εκατομμυρίου για την Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

«Δεν θα σωθεί κανείς» – Εξέλιξη σοκ, η Ευρώπη ετοιμάζει… στρατό 1 εκατομμυρίου για την Ουκρανία

by admin
6 ώρες ago
Snyder: Οι ωκεανοί ποτέ δεν ήταν τόσο ζεστοί – Πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί και επιδημίες χτυπούν ταυτόχρονα τον κόσμο
Slider

Snyder: Οι ωκεανοί ποτέ δεν ήταν τόσο ζεστοί – Πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί και επιδημίες χτυπούν ταυτόχρονα τον κόσμο

by admin
6 ώρες ago
Σεισμός στις ΗΠΑ – O Tucker Carlson προανήγγειλε τη δημιουργία ενός «τρίτου κόμματος» κόντρα σε Trump και Δημοκρατικούς
Slider

Σεισμός στις ΗΠΑ – O Tucker Carlson προανήγγειλε τη δημιουργία ενός «τρίτου κόμματος» κόντρα σε Trump και Δημοκρατικούς

by admin
10 ώρες ago
ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ… ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ!
Slider

ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ… ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ!

by admin
11 ώρες ago
Next Post
Η “ΥΓΕΙΑ” ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ

Η “ΥΓΕΙΑ” ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ

Τρόμος στους Γερμανούς εξαγωγείς – Τι ζητάει η Μέρκελ από τον Τραμπ

Τρόμος στους Γερμανούς εξαγωγείς – Τι ζητάει η Μέρκελ από τον Τραμπ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr