ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Societe Generale είπε ότι η οικονομία των ΗΠΑ δεν θα επιπλέει για πολύ

ΔΙΕΘΝΗ. - 3 Σεπ 2016 - 12:00
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

© AP Photo / Thibault Camus ΜΟΣΧΑ, 1 Σεπτεμβρίου- RIA Novosti. Το μόνο πράγμα που κρατά τις Ηνωμένες Πολιτείες από την ύφεση, είναι ο καταναλωτής, ωστόσο  η Αμερικανική οικονομία, δεν θα αντέξει να επιπλέει , δήλωσε σε ομιλία του προς πελάτες της τράπεζας, ο αναλυτής της τράπεζας Societe Generale Albert Edwards, γράφει το Business Insider[1].

Σύμφωνα με τον αναλυτή, η οικονομία των ΗΠΑ έχει επιβραδυνθεί τόσο πολύ που είναι κοντά στην ταχύτητα της στασιμότητας , που θα  μειώσει τις επενδύσεις των επιχειρήσεων και των κερδών δείχνοντας  ότι η ύφεση δεν είναι μακριά. Το μόνο πράγμα που την υποστηρίζει – είναι το επίπεδο των καταναλωτικών δαπανών, το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου το 70% του ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Edwards, οι ΗΠΑ μπορεί να χάσουν, επίσης, την υποστήριξη αυτή σύντομα. ‘Το μόνο πράγμα που δεν επιτρέπει τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην  κυλήσουν στην  ύφεση είναι ο Αμερικανός καταναλωτής. Είναι δύσκολο  να πούμε ότι η κατανάλωση είναι η μηχανή της οικονομίας, είναι πιο παρόμοιο με το ξύλινο δεκανίκι που τρώγεται από τους τερμίτες που τρίζει  κάτω από το βάρος της οικονομίας,  και που στηρίζεται από το ίδιο  το  νεκρό βάρος της οικονομικής ανάκαμψης  <…>προφανώς πλησιάζει στο τέλος »- θεωρεί.

Ο αναλυτής συνέκρινε την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες με αυτό που παρατηρήθηκε πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση το 2007, όταν μόνο η κατανάλωση διατηρούσε την  οικονομία από την ύφεση.
Στο τέλος, η έλλειψη επενδύσεων στις επιχειρήσεις  και η επιβράδυνση της αγοράς εργασίας, έφερε τα  ανεπιθύμητα αποτελέσματα  στους καταναλωτές  και το ΑΕΠ κατέρρευσε.

Ο Edwards προειδοποιεί ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα καταστρέψει σύντομα τους πόρους των καταναλωτών, το οποίο μόνο θα επιδεινώσει την κατάσταση.

References  Business Insider
   ( http://www.businessinsider.com/albert-edwards-consumer-crutch-holding-up-us-economy-kicked-away-2016-9 )
https://ria.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…