ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Στο φως η έκθεση της τρόικας: 32,6 δισ. επιπλέον θα χρειαστεί η Ελλάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 12 Νοέ 2012 - 19:29

Η έκθεση, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έχει φτάσει στις Βρυξέλλες από το βράδυ της Κυριακής και θα δοθεί μόνο στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα λοιπόν με το κείμενο της έκθεσης η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση, ύψους 15 δισ. ευρώ, το 2014, καθώς και άλλα 17,6 δισ. ευρώ τη διετία 2015-2016, αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg.
Ακόμα η τρόικα επισημαίνει στην έκθεσή της ότι η διετής επιμήκυνση του προγράμματος θα περιορίσει τον αντίκτυπο των οδυνηρών μέτρων λιτότητας, που υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των δανειστών για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της Αθήνας προς τους εταίρους της.
Η τρόικα κάνει λόγο για «αισθητή βελτίωση», ωστόσο επισημαίνει ότι «οι κίνδυνοι στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος παραμένουν μεγάλοι».
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πηγή του γερμανικού κοινοβουλίου που επικαλείται η Wall Street Journal, η γερμανική βουλή θα μπορούσε να ψηφίσει για την βοήθεια προς την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr