ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

TAI: Αυτό είναι το υπερηχητικό drone που θέλει να κατασκευάσει η Τουρκία [pics,vid]

ΔΙΕΘΝΗ. - 16 Μαΐ 2019 - 16:00
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Η γνωστή κατασκευαστική εταιρεία της Τουρκίας ΤΑΙ ή αλλιώς «Turkish Aerospace Industries», έχει βάλει ως στόχο την ανάπτυξη του πρώτου, αμιγώς τουρκικής κατασκευής, υπερηχητικού drone, όπως ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας.

Η TAI παρουσίασε, νωρίτερα αυτό το μήνα, στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας στην Κωνσταντινούπολη, το drone ονόματι «Aksungur», το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να φτάνει τη μέγιστη ταχύτητα των 180 χιλιομέτρων την ώρα.

Σύμφωνα με τον Temel Kotil, διευθύνοντα σύμβουλο της TAI, στα σχέδια της εταιρείας είναι επίσης η υπερηχητική έκδοση του του drone Aksungur, που θα έχει την ονομασία «Goksungur», και το οποίο οι Τούρκοι επιδιώκουν να φτάνει μέχρι και τα 380 χιλιόμετρα την ώρα, ουσιαστικά την διπλάσια ταχύτητα, και λίγο παραπάνω, από την αρχική έκδοση του.

Ο  ίδιος προσέθεσε ότι η TAI ανέπτυξε το drone «Aksungur», μέσα σε 18 μήνες και διαθέτει δύο κινητήρες με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 750 κιλά.

Μέχρι στιγμής, έχουν κατασκευαστεί δύο drone «Aksungur», τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για δοκιμαστικές πτήσεις και σύμφωνα με πληροφορίες θα παραδοθούν εντός του 2019 στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

TAI

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος Aksungur, οι μηχανικοί της TAI θα ξεκινήσουν να εργάζονται στο πρόγραμμα «Goksungur», για το οποίο οι Τούρκοι έχουν θέσει ψηλά τον πήχη, χωρίς ωστόσο να είναι κάτι άλλο γνωστό ως προς το πρόγραμμα ανάπτυξής του, τα οικονομικά στοιχεία ή την «βιωσιμότητά» του.

Και αυτό, διότι η εν λόγω εταιρεία (ΤAI) είναι συνεργάτης στο πολυεθνικό πρόγραμμα,υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, Joint Strike Fighter, που κατασκευάζει το stealth μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35.

Έτσι δημιουργούνται ερωτήματα σχετικά με τη συμμετοχή της TAI, αν ληφθούν υπόψη οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση των S-400 στην Τουρκία.

Δείτε βίντεο:

onalert.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…