• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

Θάσος: Καίγεται για τρίτη μέρα στη χειρότερη φωτιά των τελευταίων 30 ετών

10 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Κάηκαν σπίτια – Στάχτη καλλιέργειες και μεγάλες εκτάσεις πευκοδάσους – Τέσσερις πυροσβέστες τραυματίες – Στο νησί ο Τσίπρας αντί για την Κεφαλονιά που επρόκειτο να πάει για τον αγιασμόΜάχη με τις φλόγες για τρίτη συνεχόμενη ημέρα δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη Θάσο, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στη Θάσο από τα ξημερώματα του Σαββάτου και έχουν κάψει έως τώρα χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, αλλά και σπίτια.

Οι ενάεριες ρίψεις είχαν σταματήσει με το που έπεσε σκοτάδι και ξεκίνησαν πάλι με το πρώτο φως της ημέρας. Πάντως η νύχτα δεν ήταν το μόνο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι χειριστές των αεροπλάνων και ελικοπτέρων: ο πυκνός καπνός από την πυρκαγιά σε συνάρτηση με τους δυνατούς ανέμους δυσχέραινε καθ’όλη τη διάρκεια της Κυριακής το έργο τους και η αντιμετώπιση των εστιών «βάραινε» περισσότερο τις επίγειες δυνάμεις, τους εκατοντάδες πυροσβέστες και τους εθελοντές. Συγκεκριμένα, στα διάφορα μέτωπα επιχειρούν περισσότεροι από 250 πυροσβέστες με 73 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 7 καναντέρ, 2 πετζετέλ και 6 ελικόπτερα. Σύμφωνα μάλιστα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, το σύνολο σχεδόν των εναέριων δυνάμεων της χώρας αυτή τη στιγμή επιχειρεί πάνω από τη Θάσο.

Ο δήμαρχος του νησιού, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, τόνισε πάντως το βράδυ της Κυριακής στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα είναι πλέον ελεγχόμενη, υπογραμμίζοντας ότι σε κάποια από αυτά υπήρξε σημαντική ύφεση, ωστόσο συμπλήρωσε «ότι είναι παρακινδυνευμένο να κάνουμε εκτιμήσεις όταν υπάρχουν φωτιές τέτοιου μεγέθους και πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι. Από το Σάββατο είδαμε τη φωτιά κυριολεκτικά να μετακινείται με απίστευτες ταχύτητες από την μια άκρη στην άλλη χωρίς να μπορούμε να την ελέγξουμε. Κάπως έτσι και νωρίς το απόγευμα υπήρχε έξαρση της φωτιάς στην Τοπική Κοινότητα Ραχωνίου όπου όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώθηκαν και απέτρεψαν τα χειρότερα».

Θάσος: Καίγεται για τρίτη μέρα στη χειρότερη φωτιά των τελευταίων 30 ετών - Εικόνα 0

Νωρίτερα την Κυριακή, οι φλόγες απειλούσαν το χωριό Ραχώνι. Η φωτιά βρισκόταν σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου μακριά από τα πρώτα σπίτια του χωριού και η πυροσβεστική, μαζί με τους κατοίκους και εθελοντές από γύρω περιοχές, έδωσαν μάχη για να προστατέψουν τα όρια της κατοικημένης περιοχής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος ανέφερε πως έχουν καεί σπίτια στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού, ενώ στάχτη έχουν γίνει υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα, καλλιέργειες και μεγάλες εκτάσεις πευκοδάσους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, 10 σπίτια κάηκαν στον οικισμό «Μικρό Καζαβίτι» και 3 στον οικισμό «Μεγάλο Καζαβίτι», ενώ καταστροφές έχουν υποστεί και τουριστικές μονάδες σε Θυμωνία και Αλύκη.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ σημείωσε ότι σε σύγκριση με το Σάββατο, η κατάσταση ήταν χθες Κυριακή πολύ καλύτερη καθώς υπήρξε μεγαλύτερος συντονισμός και οργάνωση. Απέφυγε ωστόσο να κάνει εκτίμηση για τον όγκο των δασικών και αγροτικών εκτάσεων που αποτέφρωσε η φωτιά λέγοντας ότι αυτό θα γίνει εφόσον σβήσει και η τελευταία εστία φωτιάς.

Ερωτηθείς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σήμερα, ο δήμαρχος είπε ότι μετά από επικοινωνία που θα έχει με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα προτείνει την αναβολή της κατά μία με δύο ημέρες έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο νησί, με το δεδομένο μάλιστα ότι κάποια δημοτικά σχολεία οικισμών βρίσκονται κοντά στα πύρινα μέτωπα.

Όπως όλα δείχνουν η φωτιά ξέσπασε από κεραυνούς, με ορισμένους κατοίκους να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για την αρχική εστία της πυρκαγιάς.

Τη συμπαράστασή του στους κατοίκους του νησιού που δοκιμάζονται εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με κ. Χατζηεμμανουήλ.

Στη Θάσο σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας
Η σοβαρότητα της κατάστασης στο νησί επέβαλε την μετάβαση εκεί σήμερα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να επισκεφθεί τις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά.

Ο πρωθυπουργός επρόκειτο να επισκεφθεί την Κεφαλονιά τη Δευτέρα, για να παραστεί στον Αγιασμό και να εγκαινιάσει το σχολικό συγκρότημα που θα στεγάσει το Α’ και Β’ Λύκειο στη θέση «Φαραώ», αλλά, εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Θάσο, η επίσκεψη αυτή ματαιώθηκε.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Καρατζιά.

Θάσος: Καίγεται για τρίτη μέρα στη χειρότερη φωτιά των τελευταίων 30 ετών - Εικόνα 1

Θάσος: Καίγεται για τρίτη μέρα στη χειρότερη φωτιά των τελευταίων 30 ετών - Εικόνα 2

protothema.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ: Παγίδα με τις ταυτότητες & δημοσκόπηση ΣΟΚ
Slider

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ: Παγίδα με τις ταυτότητες & δημοσκόπηση ΣΟΚ

by admin
9 ώρες ago
Θύελλα αντιδράσεων για νέο σχολικό βιβλίο της ΣΤ΄ Δημοτικού με οικογένειες από ομοφυλόφιλους γονείς – Ποια η θέση της εκκλησίας;
Slider

Θύελλα αντιδράσεων για νέο σχολικό βιβλίο της ΣΤ΄ Δημοτικού με οικογένειες από ομοφυλόφιλους γονείς – Ποια η θέση της εκκλησίας;

by admin
10 ώρες ago
Θανάσουλας: Σημαντικό! Δείτε το! Λέει, ότι η παράταση θα δοθεί και σε Λιμενικό και Ένοπλες δυνάμεις.
Slider

Θανάσουλας: Σημαντικό! Δείτε το! Λέει, ότι η παράταση θα δοθεί και σε Λιμενικό και Ένοπλες δυνάμεις.

by admin
10 ώρες ago
Πρώτη νίκη των πολιτών για τις νέες ταυτότητες;
Slider

Πρώτη νίκη των πολιτών για τις νέες ταυτότητες;

by admin
16 ώρες ago
Next Post
To HAARP διαλύει τη χώρα μας

To HAARP διαλύει τη χώρα μας

La calunnia e un venticello: Η συκοφαντία της Δύσης εναντίον των Ελλήνων και η τιμή που τους γίνεται …

La calunnia e un venticello: Η συκοφαντία της Δύσης εναντίον των Ελλήνων και η τιμή που τους γίνεται ...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr