ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τι απαντά ο Γιάνης Βαρουφάκης για τον «θάνατο της Ελλάδας»

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 21 Ιαν 2015 - 19:28
Loading...

αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα La Tribune και την «ανάγνωση» από το κόμμα της Συγγρού και την ανακοίνωση που εξέδωσε στη συνέχεια.

«Η ποσοτική χαλάρωση που αναφέρει, και για την οποία «τόσο έχει προσπαθήσει η χώρα μας», είναι εκείνη για την οποία ο κ. Σαμαράς, από το βήμα της Βουλής, είχε πει verbatim τα εξής: «Ζήτησε ο κ. Τσίπρας να αγοράζει, ώστε να αγοράσει και για εμάς, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέρος του χρέους μας. Δηλαδή να δώσει φρέσκο χρήμα. Όμως αυτό το απαγορεύει το ίδιο το καταστατικό της ΕΚΤ. Πέρα που το απορρίπτουν οι περισσότερες χώρες της Ένωσης. Δεν έχετε καταλάβει καν με ποιους κανόνες κινείται η Ευρωπαϊκή Ένωση»» αναφέρει ο υποψήφιος στη Β” Αθηνών με το ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «ουδέν περαιτέρω σχόλιο καθώς με τέτοιους αντιπάλους και επικριτές εμείς του ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειαζόμαστε συμμάχους»!

Αναφερόμενος στα περί καθύβρισης του κ. Γιουνκέρ και γράφει: «Στην La Tribune κατέθεσα την άποψη ότι το επενδυτικό πρόγραμμα που εκπόνησε η Κομισιόν υπό την προεδρία του κ. Γιουνκέρ είναι καθόλα αναποτελεσματικό, αποτελεί από οικονομικής πλευράς μια τεράστια ανοησία αντίστοιχη με τις διάφορες ανοησίες της ΕΕ που τα τελευταία χρόνια παρουσιάστηκαν ως «λύση» στην Κρίση του ευρώ. Χτες μόλις, ο κ. Παντοάν, ο υπουργός οικονομικών της Ιταλίας, δήλωσε ότι η Ιταλία θεωρεί το επενδυτικό αυτό πρόγραμμα αναποτελεσματικό και δήλωσε πως η Ιταλία δεν θα συμμετέχει.

Η Νέα Δημοκρατία βεβαίως, στερούμενη κάθε κριτικής ικανότητας, θεωρεί πως καθήκον της χώρας είναι να υμνεί ό,τι ανοησία έρθει από τις Βρυξέλλες. Ας συνεχίσει να το κάνει.

Ας έρθουμε τέλος στο διασκεδαστικό κρεσέντο του νεοδημοκρατικού παραληρήματος σύμφωνα με το οποίο προτιμώ τον «θάνατο της Ελλάδας». Σε ερώτημα δημοσιογράφου για το ποιος πρέπει να είναι ο κορυφαίος στόχος μας αναφέρθηκα στον θανάσιμο εναγκαλισμό της χώρας με το μη βιώσιμο χρέος -ένας θανάσιμος εναγκαλισμός που πρέπει να σταματήσει. Αναφέρθηκα ακόμα στον θανάσιμο εναγκαλισμό πτωχευμένων κρατών και πτωχευμένων τραπεζών στην Ευρωζώνη γενικά- λέγοντας ότι είναι και θέμα αξιοπρέπειας της Ευρώπης και των λαών της να σταματήσει. Όταν μάλιστα με ρώτησαν αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένος να συμπλακεί με το τέρας της Διαπλοκής, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ ισχυρό, απάντησα ότι κάποιες φορές δίνεις μια μάχη επειδή έτσι πρέπει, ακόμα κι όταν δεν είσαι σίγουρος ότι θα την κερδίσεις – όπως κάναμε τον Οκτώβρη του 1940.

Αυτές τις δηλώσεις τις «μετέφρασε» το γραφείο τύπου της ΝΔ όπως θλιβερά τις μετέφρασε. Στο αυτογκόλ με τις αγορές ομολόγων και την ποσοτική χαλάρωση προσέθεσε και την απαξίωση της ελληνικής αξιοπρέπειας και ιστορίας».

Σχετικό θέμα : 

Βαρουφάκης : Ο θάνατος είναι προτιμότερος. Να πεθάνουμε σαν ήρωες!

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Chat Box




Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter