• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 29 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι δεν λέει ο Στουρνάρας: Νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο !

13 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google


Μετά τα μπάνια του λαού έρχεται κι άλλο πακέτο μέτρων και διαρθρωτικών παρεμβάσεων για να κλείσουν «τρύπες» 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, επισημαίνουν από την Κομισιόν
Του Βελισσάριου Δραγάτση

Περιθώριο τεσσάρων μηνών αφήνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην κυβέρνηση και ειδικά στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα ώστε να καλύψει τις «τρύπες» και να προετοιμάσει το νέο πακέτο δυσβάστακτων και αντιλαϊκών μέτρων που θα παρουσιαστούν ως «διαρθρωτικές παρεμβάσεις».
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια πίσω από το πολιτικό εμπόριο ελπίδας στο οποίο έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, επιχειρώντας να κεφαλαιοποιήσει τα αποτελέσματα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα. Τα πράγματα είναι δεδομένα και την περιέγραψε Ευρωπαίος αξιωματούχος με τον πιο γλαφυρό τρόπο.

Από τώρα ως τον Σεπτέμβριο, οπότε αναμένεται να διεξαχθούν οι εκλογές στη Γερμανία, θα επιχειρηθεί να διαμορφωθεί κλίμα σταθερότητας και αισιοδοξίας για την πορεία της εθνικής οικονομίας και την πολιτική που ακολουθεί ο κ. Γιάννης Στουρνάρας. Αμέσως μετά όμως αναμένεται να γίνει παρέμβαση στο ελληνικό δημόσιο χρέος, επί του οποίου θα κληθεί να λάβει αποφάσεις η τελευταία Σύνοδος Κορυφής του έτους. Αυτό σημαίνει ότι το 2014 θα κάνει ποδαρικό στη χώρα μας με «κούρεμα» που θα κυμανθεί από 35 ως 40%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Κάτι τέτοιο θα συνδυαστεί με μεγαλύτερη παραμονή της Ελλάδος «εκτός αγορών». Δεν ήταν τυχαίες οι εκτιμήσεις που ανέφεραν ότι οι δηλώσεις που έκανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος θα μπορούσαν να ερμηνευθούν πως στο τελευταίο τετράμηνο είναι πιθανόν να επιχειρηθεί «αναγνωριστική» έξοδος στις αγορές, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει κάτι ουσιαστικό.

Πέρα από τις θριαμβολογίες και τις εύκαιρες αντιδράσεις, ο υπουργός Οικονομικών είναι έκθετος απέναντι στους δανειστές διότι ακολουθεί την πολιτική που χαράσσει το αποκαλούμενο «σύστημα Σημίτη» για να χαϊδέψει τα αυτιά της πολιτικής καθεστηκυΐας τάξεως του Βερολίνου. Ο μονόδρομος των μειώσεων σε μισθούς και σε συντάξεις, το φορολογικό σαφάρι και η καταστροφή της μεσαίας τάξης μέσα από την υπεροφορολόγηση των ακινήτων δεν οδηγεί πουθενά, όπως αντιλαμβάνονται και οι Ευρωπαίοι.

Τα διλήμματα για τον κ. Γ. Στουρνάρα
Αναλόγως με τις εξελίξεις, ο κ. Στουρνάρας πρέπει να διαύλους επικοινωνίας με άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ώστε να αφήσουν τις βαριές θεωρίες και να επιλύσουν σημαντικά προβλήματα όπως είναι:
-Η ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την ανάσχεση της ανεργίας.
-Η διατήρηση των τιμών σε χαμηλότερα επίπεδα από τα σημερινά αφού είναι απαγορευτικές πλέον για σημαντική μερίδα του πληθυσμού, ακόμα και στα είδη άμεσης ανάγκης.
-Η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και σε πλαίσιο που θα είναι αποδεκτό, διότι υπάρχουν υποψίες για «ξεπούλημα» και «εκποιήσεις» ύστερα και από το σχετικό θόρυβο που διατηρείται στα ΜΜΕ.
Σε αυτά τα ζητήματα θα κριθεί η κυβέρνηση αλλά και ο υπουργός Οικονομικών από την τρόικα. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, να επιλέξει ο κ. Στουρνάρας τη διέξοδο της «ηρωϊκής εξόδου» με το πρόσχημα του ανασχηματισμού που θα γίνει τον Ιούλιο.
Ό,τι κι αν γίνει η επίσκεψη της τρόικας που θα γίνει τον Σεπτέμβριο έχει ένα βασικό θέμα: Νέα μέτρα ύψους 4,2 δισ. ευρώ για τη διετία 2015 – 2016.

Εφιάλτης για τα ακίνητα
Όλη η ιστορία γίνεται για τα ακίνητα. Για μια φορά ακόμα η Ελλάδα θα γίνει το πειραματόζωο για τις υπόλοιπες χώρες της Νότιας Ευρώπης σε ένα ζήτημα που αποτελεί φετίχ όχι μόνο για το λαό μας, αλλά και για Ιταλούς, Ισπανούς και Πορτογάλους. Ωστόσο, οι «φωστήρες» του οικονομικού επιτελείου αντί να τηρήσουν «κόκκινες γραμμές» έχουν συμφωνήσει στο Μνημόνιο να τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα αυτόματης αναπροσαρμογής των τιμών των ακινήτων από τον Ιούνιο.

Η Τράπεζα της Ελλάδος θα συγκεντρώνει στοιχεία για τις τιμές ακινήτων βάσει των αγοραπωλησιών μέσω των τραπεζών. Αυτές οι εμπορικές τιμές θα είναι η βάση σύγκρισης από τις οποίες θα καθορίζονται οι αντικειμενικές τιμές. Όπως λένε παράγοντες της ΠΟΜΙΔΑ, οι τιμές θα διαμορφώνονται αναλόγως με τις διαθέσεις και τις προθέσεις μεγαλοκαρχαριών που θέλουν να βάλουν στο χέρι την ακίνητη περιουσία μικρών ιδιοκτητών ή τις περιπτώσεις (όπως λ.χ. θα συμβεί με την εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ ή της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου).

Ως το τέλος Ιουνίου θα θεσπιστεί ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων. Υποτίθεται πως θα φέρει έσοδα ύψους 2,7 δισ. ευρώ από το 2014. Ταυτοχρόνως ιθα δρομολογηθεί η εξόφληση φόρων σε δόσεις και θα υιοθετηθεί ο νέος Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης στοιχείων (ΚΦΑΣ).
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των παλινωδιών από το υπουργείο Οικονομικών. Η «τρύπα» των 4,2 δισ. ευρώ και τα νέα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από τον Σεπτέμβριο προέρχονται από την επιμονή του κ. Στουρνάρα των συνεργατών του να:
-πλήττουν τα εισοδήματα,
-να μην προβαίνουν σε ρεαλιστική αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων χρεών που έχουν φορολογούμενοι οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις,
-να μην αντιμετωπίζουν τις συνεχείς αστοχίες επί της έμμεσης φορολογίας (βλέπε πετρέλαιο και ΦΠΑ), αλλά και
-να μην επιδεικνύουν έργο σε «αποκρατικοποιήσεις» και κλείσιμο άχρηστων οργανισμών.
Κερασάκι στην «τούρτα» δεν είναι κάτι άλλο από την αδυναμία της κυβέρνησης και ειδικά των υπουργών κ.κ. Στουρνάρα και Κωστή Μουσουρούλη να φορολογήσουν τους πλοιοκτήτες. Για όλα αυτά προτιμούν να κάνουν τους «κινέζους» ανταποκρινόμενοι μόνο στην τρέχουσα επικαιρότητα…

newsbomb

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

O κόσμος έχει βαρεθεί να βλέπει την ΝΔ στην εξουσία – Στις εθνικές εκλογές θα προκύψει ένα σοκαριστικό αποτέλεσμα…
Slider

O κόσμος έχει βαρεθεί να βλέπει την ΝΔ στην εξουσία – Στις εθνικές εκλογές θα προκύψει ένα σοκαριστικό αποτέλεσμα…

by admin
12 ώρες ago
Το εφιαλτικό σενάριο: 5% το κόμμα Σαμαρά και το 25% της ΝΔ φέρνουν παραίτηση Μητσοτάκη, δικαστήρια και πλήρη ακυβερνησία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το εφιαλτικό σενάριο: 5% το κόμμα Σαμαρά και το 25% της ΝΔ φέρνουν παραίτηση Μητσοτάκη, δικαστήρια και πλήρη ακυβερνησία

by admin
15 ώρες ago
Αυτοί Είναι οι 7 Έλληνες Ευρωβουλευτές που Ψήφισαν Κρυφά Μεταλλαγμένα!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοί Είναι οι 7 Έλληνες Ευρωβουλευτές που Ψήφισαν Κρυφά Μεταλλαγμένα!

by admin
4 ημέρες ago
ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΕ ο Αβραμόπουλος – Ο Μητσοτάκης το κρατούσε μυστικό
Slider

ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΕ ο Αβραμόπουλος – Ο Μητσοτάκης το κρατούσε μυστικό

by admin
4 ημέρες ago
Next Post

Ολική ανατροπή στο Ισραήλ

Ο επιχειρηματίας και η βίλα της αγωνίας για τους 3 νεοδημοκράτες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr