ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τι θα γίνει μετά την ήττα. Του Γιώργου Δελαστίκ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 26 Ιούλ 2015 - 21:13
Loading...

εβδομαδιαίο φύλλο που αγαπά η γερμανική σοσιαλδημοκρατική διανόηση. «Η συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τις άλλες χώρες του ευρώ έφερε τόσο ανοιχτά τα σημάδια μιας ελληνικής ήττας που δεν μπορούσε να κρύψει κανείς τη νίκη» έγραψε. Συνέχισε ακάθεκτη, εκστασιασμένη από το εύρος της γερμανικής νίκης επί της Ελλά­δας: «Στη λιγότερο σοφιστικέ γλώσσα του ποδοσφαίρου, ο Τσίπρας υπέστη μια συντριβή και την κοπάνησε κρυφά από το γήπεδο. Νίκη με… 10-0 στην ΕΕ δεν είχε υπάρξει ποτέ μέχρι τώρα»!

Δεν έχουν άδικο οι Γερμανοί που χαίρονται τη συντριβή από την ηγεσία τους της δικής μας πατρίδας. «Κάθε σπιθαμή υποχώρησης προς τον εξτρεμιστή αριστερό Τσίπρα θα μπορούσε να ενθαρρύνει άλλους εξτρεμιστές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τον μιμηθούν» γράφει ανακουφισμένη η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα.

Τα συμφέροντα της Γερμανίας υπηρετούνται άριστα μετά τη σαρωτική επικράτηση της καγκελαρίου Μέρκελ επί του Αλέξη Τσίπρα. Για τον ελληνικό λαό και ιδίως για τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματά του, οι οικονομικές συνέπειες θα είναι πραγματικά ολέθριες. Μειώσεις συντάξεων και μισθών, θεαματική αύξηση της φορολόγησης των αγροτών, κλείσιμο μαγαζιών, εξόντωση μεσαίων στρωμάτων…

Μπορεί ο Τσίπρας να βελτιώσει την κατάσταση του ελληνικού λαού, μέσα στο πλαίσιο το οποίο τον ανάγκασαν οι Γερμανοί να υπογράψει; Πάρα πολύ δύσκολο, για να μην πούμε αδύνατο. Η οικονομική, νέου τύπου κατοχή της Ελλάδας από τη Γερμανία δεν προοιωνίζεται τίποτα αισιόδοξο. Θα συνθλίψουν τα εισοδήματά μας, τις συντάξεις μας, τον τρόπο ζωής μας, τις κοινωνικές παροχές του ελληνικού κράτους οι ηγέτες της γερμανικής καγκελαρίας. Τα παιδιά μας, αυτήν τη φορά τα μορφωμένα, θα πάρουν πάλι τον δρόμο της ξενιτιάς. Οι γονείς, πίσω, θα ψάχνουν έναν σύγχρονο Καζαντζίδη να τραγουδήσει σε νέα εκδοχή «Στις φάμπρικες της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές». Τα ζήσαμε ως παιδιά, θα τα ζήσουμε και ως γέροι…

Αχτίδα ελπίδας όμως υπάρχει. Δεν εξανδραποδίζουν όμως μόνο την Ελλάδα οι Γερμανοί, αλλά σταδιακά ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο. Σίγουρα, κανένας ευρωπαϊκός λαός δεν τραβάει για την ώρα αυτά που τραβούν οι Ελληνες. Είμαστε απλώς όμως το πρώτο θύμα που κατασπαράζουν οι Γερμανοί σε αυτόν τον πρωτόγνωρο οικονομικό πόλεμο. Τη μοίρα μας όμως θα γνωρίσουν και άλλες χώρες και άλλοι λαοί της Ευρώπης που θα σφαδάζουν ολοένα και περισσότερο κάτω από την οικονομική αυτήν τη φορά μπότα του επικυρίαρχου Βερολίνου.

Σωστά μίλησε ο Θάνος Μικρούτσικος. Χαρακτήρισε… «Γερμανώπη» αυτήν τη γερμανική Ευρώπη που οικοδομείται στις μέρες μας, αυτή τη φορά με οικονομικά μέσα και όπλα. Τα πάντσερ και η πολεμική αεροπορία των ναζί έχουν αντικατασταθεί από τη… ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, με κύριο όπλο τον… ELA, τον μηχανισμό παροχής από την ΕΚΤ έκτακτης ρευστότητας.

Υποφέρουν μαζί μας και άλλοι λαοί της Ευρώπης από τον γερμανικό ζυγό. Η μέγιστη υπηρεσία που προσέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε όλα τα κράτη της ΕΕ είναι ότι με την αντίστασή του αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο της Γερμανίας, της Ευρωζώνης και της ΕΕ σήμερα. Η αντίσταση αυτή και οι υποχωρήσεις που έκανε κατέστησαν αναποτελεσματικές τις προσπάθειές του για την Ελλάδα. Αποκάλυψε όμως τη φύση της ΕΕ και του ευρώ.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter