ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τυρί, ρύζι, καφέ, γάλα, … Καμπά ή γ. α. π , παπακωνσταντίνου, βενιζέλος, σαχινίδης, σαμαράς…….ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 1 Ιαν 2013 - 7:09
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Με την ανατολή του 2013 ,της 4ης δεκαετίας της ζωής μου και της τετραετούς ανεργίας μου αφουγκραζόμενος τα ελληνικά γενόμενα των τελευταίων ετών, μου στριφογυρίζει στο μυαλό, μια παλιά γλαφυρή τηλεοπτική διαφήμιση της δεκαετίας του ΄80 με τον πιτσιρικά να πηγαίνει ανέμελα
χοροπηδώντας στο μπακάλικο της γειτονιάς του, σιγοψιθυρίζοντας τι του είπανε να αγοράσει : “(….) Τυρί, ρύζι, καφέ, γάλα, … Καμπά” είναι γνωστή σε αρκετούς «παλαιότερους»
Ο πιτσιρικάς λοιπόν ,τότε είχε ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό ότι, δεν κρατούσε λίστα για τα ψώνια που έπρεπε να κάνει, αλλά τα σιγοψιθύριζε για να μην τα ξεχάσει! Σήμερα λοιπόν, που τα ηλεκτρονικά μέσα για θυμόμαστε είναι αρκετά (βλ.USB σε μπρελόκ, CDς, DVD, i-phone, i-pad, Ηλεκτρονικά Ημερολόγια, κ.α) Ξεχνάμε με αβάσταχτη “αθώα” ελαφρότητα, εντέχνως, ελέω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που μας βομβαρδίζουν με μπερδεμένες-αυταπόδεικτες πληροφορίες για να μας πείσουν περί του αντιθέτου, τα αυτονόητα.
Το “αυτονόητο” λοιπόν εδώ 2 ½ χρόνια ήταν, να χαθεί η περιβόητη Λίστα Lagarde από “υπεύθυνους” πολιτικούς οι οποίοι είναι βουτηγμένοι, στα σκάνδαλα, στο ψέμα, στην αναξιοπιστία, στην δυσπιστία και στην πολιτική διαφθορά, συμμετέχοντας σε μια Τρόικα Συγκυβέρνησης “πρωτόγνωρης” για τα πολιτικά δεδομένα της χώρας μετά την “Hθική” Μεταπολίτευση, η οποία πρεσβεύει και προασπίζει την Εθνική Συνοχή και Εθνική Ενότητα
Η παραδοξολογία είναι, ότι οι ίδιοι που είχαν εμπλακεί στο οδοιπορικό της Λίστας Lagarde άμεσα, είτε κομματικά είτε προσωπικά (κατείχαν Κυβερνητική θέση και με ΓΑΠ, και με Παπαδήμο, και με Πικραμένο) θα ρίξουν φως στην αλήθεια και την δικαιοσύνη (βλ. για πολλοστή φορά επικείμενη απόφαση για προανακριτικές επιτροπές της Βουλής!)………ω της νεοελληνικής, νεόπτωχης Millennium (2013 γαρ) παραφροσύνης.

Θυμίζω επίσης, τι τόνιζε ο πρωθυπουργός ΓΑΠ, μιλώντας την 11η Σεπτεμβρίου του 2010 από το βήμα της Δ.Ε.Θ., λέγοντας ότι ήρθε η ώρα κάτι να αλλάξει: «Να κάνουμε μια επανάσταση. Την ονομάζω την επανάσταση του αυτονόητου». Αυτά που τελικά είναι αυτονόητα και αυταπόδεικτα για όσους δεν πάσχουν από λήθη αγαπητέ Κε ΓΑΠ, είναι η ακμή (ή τελικά έφτασε η ώρα της Παρακμής) της Δημοκρατίας της Διαφθοράς και της εύσχημης Δικτατορίας των Μ.Μ.Ε που υπηρετούν άριστα το απόφθεγμα του Χαρυ Τρούμαν “Αν δεν μπορείς να τους πείσεις, μπέρδεψέ τους”
Κύριοι διαχειριστές της εσωτερικής Στάσης Πληρωμών-Χρεοκοπίας των Νεόπτωχων Millennium Νεοελλήνων και Μεσίτες της Τρόικας των ξένων συμφερόντων, επιβάλλεται να σταθείτε ενώπιος – ενώπιων με παραδειγματικές εφαρμογές των Νόμων -και όχι γιαλατζί, με πράξεις κατεπείγοντος και νομοθετικού περιεχομένου- σε όσους φυγόποινους έχουν εμπλακεί σε κάθε λογής Λίστας ποινικών αδικημάτων και αξιόποινων πράξεων (παραδικαστικών κυκλωμάτων, επίορκων ιατρών, εκβιαστών τοκογλύφων, νονών της νύχτας, φοροφυγάδων, πολιτικών εντεταλμένων, τραπεζικών, καταπατητών δημόσιας περιουσίας, καταχραστών δημοσίου χρήματος και δημοσίου λειτουργήματος, δημόσιων υπηρεσιών και έργων, καταχραστών μεσαζόντων, καταχραστών ιδιωτών τυφλών κουτσών, αναπήρων πολέμου, καρδιοπαθούντων, άγαμων θυγατέρων, λαθροπολυτέκνων, συνδικαλιστικών συντεχνιών, λαθρεμπόρων καυσίμων, λαθρουλοτόμων, αχυρανθρώπων επιχειρηματιών κ.α)
Επίσης να σκύψετε με σεβασμό και πατριωτική ευλάβεια, να μελετήσετε και να επιλύσετε τα σύγχρονα νεοταξικά κοινωνικά προβλήματα, που εκπορεύονται όχι από τις λίστες των στημένων δημοσκοπήσεων σας, για το ποιος κομματικός μηχανισμός ή Μεσίτης-Διαχειριστής είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, αλλά από τις πραγματικές κοινωνικές και μικροοικονομικές λίστες (των ανέργων, των αναξιοπαθούντων, των αυτοκτονιών, των καθημερινών εγκλημάτων ζωής της νεόπτωχης κοινωνικής παθογένειας, των κατάκοιτων αρρώστων, των δανειοληπτών, των αστέγων, των συνταξιούχων που αργοπεθαίνουν ανήμποροι, των παραβιάσεων ατομικών ιδιοκτησιών, των επιχειρήσεων που βάζουν λουκέτα, των μεταναστών της Νέας Γενιάς , των περιπτέρων τοκογλυφίας και αγοράς χρυσού και άλλων τιμαλφών που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, των αναξιοποίητων δημοσίων κτιρίων και Νεοκλασικών, των δημόσιων επιχειρήσεων, της αναξιοποίητης δημόσιας γης και νησιώτικών συμπλεγμάτων με γεωγραφικά πλεονεκτήματα και με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, της πρωινής ασιτίας των παιδιών, των περικοπών των δημοσιών παροχών με παράλληλη κατασπατάληση σε ασήμαντες προτεραιότητες πολιτικών λειτουργών ελαφρόμυαλων που δεν γνωρίζουν τι είναι κοινωνικά απαραίτητο και ικανά αναγκαίο…., και άλλες πολλές λίστες που αναπτύσσονται με την καθημερινότητα της οικονομικής κρίσης αμβλύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες, ισοπεδώνοντας το φρόνημα του νεόπτωχου Millennium Νεοέλληνα.
Τέλος, με την ανατολή του 2 0 1 3 εκτός από την αποθεματοποίηση και την ορθή χρήση των ειδών πρώτης ανάγκης και διατροφής π.χ. του αλεύρου, ρυζιού, τυριού, λαδιού, ελιάς, πατάτας, όσπριων κ.α για να επιβιώσουμε. Να αναλάβουμε και τις πολιτικές μας ευθύνες ως ενσυνείδητοι Έλληνες πολίτες, γιατί η Πολιτεία και Κράτος είμαστε Εμείς. Δεν πρέπει πανηγυρίζουμε με τους Μεσίτες-Διαχειριστές “Καταλληλότερους” γιατί πήραμε την δόση μας, για την ανακεφαλαιοπόιηση των τραπεζών και την υποδούλωση μας σε δάνεια και δόσεις ξένων συμφερόντων Δ.Ν.Τ – Ε.Κ.Τ -Ε.Ε.
Εμείς πρέπει και επιβάλλεται να Ανακεφαλαιοποιήσουμε συμπαγώς το Εθνικό μας Φρόνημα , την Εθνική μας Αποδοτικότητα, Αλληλέγγυα Πατριωτικά Δημιουργικά, Εθνικά Ανεξάρτητοι και Αναγεννημένοι. Εμείς θα αλλάξουμε τον αξιόπιστο ρόλο του πολιτικού προτύπου, από τα πολιτικά διαχρονικά, συστηματικά, υποκρινόμενα ψεύδη , εμείς θα εκλέξουμε πολιτικούς με Πολιτικό Πατριωτικό Ανάστημα και Εθνική Συνείδηση και Φρόνημα γιατί έχουμε την Ευθύνη του Υπόλογου αλλά και γιατί Υπάρχουν οι Πολιτικοί που Κυβερνούν, γιατί Υπάρχουμε ως Εκλογικό Σώμα – Έλληνες Πολίτες για να μας υπηρετούν και να προασπίζουν το Εθνικό μας συμφέρον και το αύριο των παιδιών μας.

Καλή Χρονιά

Με εκτίμηση,
Γιώργος Ε. Δεκάριστος
Οικονομολογος-Λογιστής

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr