• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

To τελικό σχέδιο της Ρωσίας, ο πλήρης έλεγχος Donbass και Νότιας Ουκρανίας έως την Οδησσό – Πως αποφεύγει τις κυρώσεις στο πετρέλαιο;

4 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
To τελικό σχέδιο της Ρωσίας, ο πλήρης έλεγχος Donbass και Νότιας Ουκρανίας έως την Οδησσό – Πως αποφεύγει τις κυρώσεις στο πετρέλαιο;
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
Πώς η Ρωσία αποφεύγει τις κυρώσεις στο πετρέλαιο; – Το μεταφέρει σε άγνωστο μέρος π.χ. διεθνή ύδατα… και το αναμειγνύει με πετρέλαιο άλλων χωρών….

Ο βασικός στρατιωτικός στόχος της Ρωσίας στην Ουκρανία αποσαφηνίζεται, η βασική προτεραιότητα είναι να καταληφθεί όλη η Νότια Ουκρανία από την Κριμαία έως την Οδησσό και βεβαίως η ανατολική πλευρά της Ουκρανίας η περιοχή του Donbass που περιλαμβάνει το Luhansk και Donetsk.
Παρά την προπαγάνδα των δυτικών ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν εδαφικά κέρδη στην Ανατολική Ουκρανία σημειώνεται ότι μόνο τις τελευταίες ημέρες οι ρώσοι έχουν καταλάβει 4 πόλεις και κωμοπόλεις και 42 χωριά ενώ στο Luhansk ελέγχουν το 80% της πόλης όταν πριν την εισβολή το 60% το έλεγχαν οι Ουκρανοί.
H νέα στρατηγική της Ρωσίας σε στρατιωτικό επίπεδο εστιάζει όχι απλά στην κατάληψη της Ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκεται η βαριά βιομηχανία της Ουκρανίας αλλά να ελέγξει όλη την Νότια Ουκρανία αποκλείοντας την από την θάλασσα.
Ήδη η θάλασσα του Azov και η ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης έχουν περιέλθει στον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων και στην περιοχή του Donbass το 80% των εδαφών ελέγχονται από την Ρωσία όταν πριν την εισβολή το 60% των εδαφών το ήλεγχαν οι ουκρανικές δυνάμεις.

Οι ρωσικές δυνάμεις λοιπόν έχουν βάλει ως στόχο όχι απλά να δημιουργήσουν ένα διάδρομο στα ανατολικά της Ουκρανίας αλλά να ελέγξουν όλο τον νότο φθάνοντας έως την Οδησσό το λιμάνι της Ουκρανίας που αποτελεί πλέον την μόνη διέξοδο της Ουκρανίας στην Μαύρη Θάλασσα.

Τι σχεδιάζουν Ρωσικός στρατός και Ρωσική πολιτική ηγεσία στην Ουκρανία;

Ο Ρώσος στρατηγός Rustam Minnekayev, παρουσίασε το νέο ρωσικό σχέδιο που είναι ο «πλήρης έλεγχος του Donbass και της νότιας Ουκρανίας».
Κατά τον στρατηγικό αυτό αποτελεί την νέα στρατηγική της «δεύτερης φάσης» της επιχείρησης της Ρωσίας που ξεκίνησε πρόσφατα και σε μεγάλο βαθμό εστίασε στην πλήρη κατάληψη της Μαριούπολης την οποία οι ρώσοι την θεωρούν ότι ελέγχουν πλήρως…
Οι ρωσικές δυνάμεις αποφάσισαν ότι δεν χρειάζεται να διεισδύσουν στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal, όπου παραμένουν οι τελευταίοι εναπομείναντες ουκρανοί στρατιώτες.
Ο Ρώσος διοικητής επιβεβαίωσε ότι ο στρατός σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν χερσαίο διάδρομο που θα συνδέει την Κριμαία με το Donbass.
Αλλά το επιχειρησιακό σχέδιο για τον Νότο της Ουκρανίας παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό, σύμφωνα με τον στρατηγό Minnekayev:
Ο έλεγχος της νότιας Ουκρανίας θα δώσει στη Ρωσία άλλη μια πύλη στην αποσχισμένη περιοχή της Υπερδνειστερίας της Μολδαβίας.

«Ο έλεγχος στη νότια Ουκρανία είναι ένας άλλος τρόπος για την Υπερδνειστερία, όπου υπάρχουν επίσης στοιχεία ότι ο ρωσόφωνος πληθυσμός καταπιέζεται », ανέφερε ο ρώσος στρατηγός.
Αυτό θέτει την Οδησσό στην Μαύρη Θάλασσα στο στόχαστρο στην οποία βρίσκεται το περιορισμένο ναυτικό της Ουκρανίας, και η οποία μέχρι στιγμής έχει γλιτώσει σε μεγάλο βαθμό την άμεση βαριά επίθεση.

Να σημειωθεί ότι, τόσο οι Ουκρανοί όσο και οι δυτικοί αξιωματούχοι είχαν κατηγορήσει τη Ρωσία ότι εποπτεύει τη Μολδαβία με σχέδιο να εισβάλλει.
Η Μολδαβία είναι μια μικρή χώρα όπου φιλοξενεί περίπου από 100.000 έως 400.000 πρόσφυγες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν ήδη καταλάβει την Υπερδνειστερία, ένα μη αναγνωρισμένο αποσχισθέν κράτος που αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα της Μολδαβίας», ενώ ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι «η Μολδαβία εξαρτάται 100% από το ρωσικό αέριο».

Η μικροσκοπική Μολδαβία επιδιώκει να ενταχθεί άμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία δηλώνει ότι «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε στη Μολδαβία μια ευκαιρία για ένα καλύτερο, ασφαλέστερο και πιο ευημερούν μέλλον».

Πώς η Ρωσία αποφεύγει τις κυρώσεις στο πετρέλαιο; – Το μεταφέρει σε άγνωστο μέρος

Το ρωσικό πετρέλαιο εξακολουθεί να ρέει κάτω από τα ραντάρ των δυτικών χωρών που έχουν επιβάλλει σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Που πηγαίνει… σε «άγνωστο προορισμό»…
Οι εξαγωγές πετρελαίου από τα ρωσικά λιμάνια με προορισμό τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ιστορικά ήταν οι μεγαλύτεροι αγοραστές ρωσικού αργού, έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο σε 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μέχρι στιγμής τον Απρίλιο, σύμφωνα με το TankerTrackers.com.
Οι εξαγωγές μειώθηκαν σε 1,3 εκατομμύρια την ημέρα τον Μάρτιο μετά την εισβολή στην Ουκρανία.
Παρόμοια στοιχεία από την Kpler, έναν άλλο πάροχο δεδομένων εμπορευμάτων, έδειξαν ότι οι ροές αυξήθηκαν σε 1,3 εκατομμύρια την ημέρα τον Απρίλιο από 1 εκατομμύριο στα μέσα Μαρτίου.

Πετρέλαιο από ρωσικά λιμάνια αποστέλλεται σε άγνωστο προορισμό.
Τον Απρίλιο μέχρι στιγμής, πάνω από 11,1 εκατομμύρια βαρέλια φορτώθηκαν σε δεξαμενόπλοια χωρίς προγραμματισμένη διαδρομή, περισσότερα από ποτέ, σύμφωνα με το TankerTrackers.com.
Πριν από την εισβολή, ουδέποτε η Ρωσία είχε εξάγει τόσο πετρέλαιο.
Russia_petrel.jpg

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Με βάση ενδείξεις το πετρέλαιο μεταφέρεται σε μεγαλύτερα πλοία στη θάλασσα και εκφορτώνεται.
Στη συνέχεια, το ρωσικό αργό αναμειγνύεται με το φορτίο του πλοίου, χωρίς να καταγράφεται ότι προέρχεται από την Ρωσία.
Αυτή είναι μια παλιά πρακτική που επέτρεψε τις εξαγωγές πετρελαίου από χώρες που τελούσαν σε καθεστώς κυρώσεων όπως το Ιράν και η Βενεζουέλα.

Οι κυρώσεις δεν λειτουργούν

Αυτό αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι οι κυρώσεις δεν λειτουργούν.
Το πετρέλαιο καταφέρνει να σπάσει τις κυρώσεις, αλλά το πρόσθετο κόστος μεταφοράς αυξάνει το τελικό κόστος.
Δεδομένου ότι το πετρέλαιο είναι ανταλλάξιμο προιόν, το πρόσθετο κόστος βαρύνει όλους τους εμπλεκόμενους, όχι μόνο τη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και η Αυστραλία έχουν απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, αλλά δεν θα ήταν περίεργο αν, μέσω της ανάμειξης του ρωσικού πετρελαίου στη θάλασσα, μέρος του να έφθανε και στις ΗΠΑ.
Η ΕΕ λέει ότι αυτές οι αποστολές είναι απαραίτητες λόγω μακροπρόθεσμων συμβάσεων.
Όμως εάν αυτό ισχύει γιατί χρειάζεται να υπάρξει ανάμειξη του ρωσικού πετρελαίου με πετρέλαιο άλλης χώρας στη θάλασσα σε άγνωστους προορισμούς;
Η προφανής απάντηση είναι ότι οι χώρες θέλουν να φαίνονται ότι επιβάλλουν κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο, αλλά στην πράξη δεν έχουν την πολυτέλεια να διακόψουν τον εφοδιασμό.
Είναι εύκολο για τις ΗΠΑ να πουν ότι δεν θα πάρουν ρωσικό πετρέλαιο ή φυσικό αέριο όταν χρειάζονται λίγο από το ρωσικό πετρέλαιο και καθόλου ρωσικό φυσικό αέριο.

Η ΕΕ θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις και στα πλοία, όχι μόνο στη Ρωσία.
Αλλά τότε πως οι ευρωπαϊκές χώρες θα προμηθεύονται πετρέλαιο;

Γιατί οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας πρέπει να καταργηθούν;

Οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας αποτελούν περίπου ανέκδοτο καθώς στην πράξη παραβιάζονται συστηματικά.
Είναι ξεκάθαρο ότι το πετρέλαιο περνάει ούτως ή άλλως, αρχικά κατευθύνεται στο πουθενά και καταλήγει αναμεμειγμένο στην Δύση όπου δήθεν έχει επιβάλλει κυρώσεις.
Εν τω μεταξύ, το σοκ από όλα αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο έχουν αυξήσει τον πληθωρισμό διεθνώς.

Η ΕΕ θέλει να φαίνεται ότι κάτι κάνει, αλλά το βάρος της πραγματικότητας είναι υψηλότερος πληθωρισμός για όλους.
Με τον τερματισμό των κυρώσεων, το κόστος όλων αυτών των γελοίων πολιτικών θα μετριαστεί και οι αλυσίδες εφοδιασμού θα αρχίσουν πάλι να λειτουργούν καλύτερα από ότι σήμερα… τουλάχιστον.

Διπολικό σύστημα

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Yellen ανησυχεί μήπως η Ρωσία αποφύγει τις κυρώσεις μέσω Κίνας, Ινδίας και άλλων χωρών.
Η ειρωνεία αυτής της τρέλας είναι ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν για το γεγονός ότι η Κίνα και η Ινδία παραβιάζουν τις αμερικανικές κυρώσεις όταν η ΕΕ συναλλάσσεται με τη Ρωσία, στο φυσικό αέριο και πετρέλαιο.
Πολλές χώρες εφαρμόζουν τρόπους αποφυγής των πολιτικών κυρώσεων που υπαγορεύουν οι ΗΠΑ στον κόσμο.
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία όχι γιατί κόπτονται για την Ουκρανία αλλά γιατί συντηρούν μια κατάσταση για να προωθήσουν πωλήσεις όπλων και υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG στην Ευρώπη…
Να σημειωθεί ότι κατηγορούν την Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία οι ΗΠΑ και την ίδια στιγμή λησμονεί ο κόσμος τις επιθέσεις των ΗΠΑ σε Ιραάκ, Λιβύη, Αφγανιστάν και αλλού…

www.bankingnews.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…
Slider

Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…

by Anna
5 ώρες ago
«Καλοκαιρινό» το αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση… Βίντεο
Slider

«Καλοκαιρινό» το αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση… Βίντεο

by admin
7 ώρες ago
Σχεδόν 1 στους 4 Καναδούς έχει Αρνηθεί να Κάνει τα Εμβόλια, Σύμφωνα με Έρευνα
ΔΙΕΘΝΗ

Σχεδόν 1 στους 4 Καναδούς έχει Αρνηθεί να Κάνει τα Εμβόλια, Σύμφωνα με Έρευνα

by admin
13 ώρες ago
Μια Θαραλέα Γιαγιά Υπέρμαχος της Ελευθερίας του Λόγου ΝΙΚΗΣΕ το Ηνωμένο Βασίλειο
Slider

Μια Θαραλέα Γιαγιά Υπέρμαχος της Ελευθερίας του Λόγου ΝΙΚΗΣΕ το Ηνωμένο Βασίλειο

by admin
15 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Σπάνιο ηχητικό – Ο Άγιος Παΐσιος περιγράφει το θαύμα που έκανε η Παναγία στον Άγιο παπα-Τύχων

Σπάνιο ηχητικό – Ο Άγιος Παΐσιος περιγράφει το θαύμα που έκανε η Παναγία στον Άγιο παπα-Τύχων

4 ημέρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (30/5/2026)

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (30/5/2026)

4 ημέρες ago
Ο πόλεμος της Big Pharma κατά της φυσικής ιατρικής – 8 υπερτροφές που σιωπούν γιατί θεραπεύουν, αντί να κερδοσκοπούν

Ο πόλεμος της Big Pharma κατά της φυσικής ιατρικής – 8 υπερτροφές που σιωπούν γιατί θεραπεύουν, αντί να κερδοσκοπούν

4 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    37 shares
    Share 15 Tweet 9
  • ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΕΡΙ του Αγιου ΠΑΪΣΙΟΥ

    42 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
  • Θα έρθει και η δική σας ώρα….

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (2/6/2026)

    29 shares
    Share 12 Tweet 7

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr