• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Το απόλυτο “κακό”: Οι τράπεζες θα βγάζουν σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία

11 έτη ago
in ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Σοκ από την εφημερίδα της Κυβερνήσεως: Η Τράπεζα της Ελλάδος θα επιτρέπει τον πλειστηριασμό ακόμα και της πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο Κώδικα Δεοντολογίας, ο οποίος σημειωτέον είναι στα προαπαιτούμενα.

Τεράστια ανησυχία και τρόμο προκαλεί ο αναθεωρημένος κώδικας δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος που προβλέπει πιο άμεση έναρξη της διαδικασίας ρύθμισης προβληματικών δανείων, των λεγόμενων δηλαδή κόκκινων δανείων, όπως αυτός δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νέος κώδικας η καθυστέρηση στην πληρωμή δόσης των δανείων που ξεπερνά τις 30 ημέρες, αρκεί για την τράπεζα ώστε να στείλει την πρώτη ειδοποίηση και να καλεί τον δανειολήπτη να προσέλθει εντός 15 ημερών για να ρυθμίσει το δάνειο του.

Οι προθεσμίες λοιπόν γίνονται πιο αυστηρές. Αυτό όμως που προκαλεί τεράστια ανησυχία σε χιλιάδες δανειολήπτες είναι η επόμενη παράγραφος στο ΦΕΚ.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά πως σε περίπτωση μη ανταπόκρισης αποστέλλεται εντός 15 ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της ταχθείσας προθεσμίας η προειδοποιητική επιστολή και σημειώνεται στην επίμαχη παράγραφο πως εάν ο δανειολήπτης δεν είναι συνεργάσιμος μπορεί να έχει ως συνέπεια τον εκπλειστηρίασμα της μοναδικής κατοκίας του με νομικές διαδικασίες που προτίθεται να κινήσει το τραπεζικό ίδρυμα.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως η Τράπεζα της Ελλάδος ανοίγει παράθυρο για τον πλειστηριασμό ακόμα και της πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο Κώδικα Δεοντολογίας, ο οποίος σημειωτέον είναι προαπαιτούμενο.

Αναλυτικά προβλέπεται πως:

– Η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση μπορεί να αποσταλεί μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2015 για τις περιπτώσεις των δανείων που συμπληρώνουν οποτεδήποτε μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριάντα ημερών. Η συγκεκριμένη ειδοποίηση παρέχει προθεσμία δεκαπέντε ημερών στον δανειολήπτη να ενταχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.

Με αυτή την αναθεώρηση πλέον δίνεται παράταση ενός εξαμήνου σε υπερήμερους οφειλέτες για να ενταχθούν σε καθεστώς ρύθμισης και συνεργασίας με την τράπεζα, αλλά μειώνονται και οι ημέρες καθυστέρησης και έτσι από 45 ημέρες που ήταν πλέον μετατρέπονται σε 30 ημέρες.

Ο χρόνος που έχει να αντιδράσει ο δανειολήπτης είναι 15 ημέρες και μετά από αυτή την προθεσμία τότε ανοίγει το παράθυρο για τον πλειστηριασμό ακόμα και της πρώτης κατοικίας.

Για την ιεράρχηση του επείγοντος της αποστολής ειδοποιήσεων, τα ιδρύματα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της Πράξης Εκτελεστικής Επιτροπής 42/30.5.2014, όπως ισχύει, θα λαμβάνουν υπόψη την κατηγοριοποίηση των δανείων που έχουν πραγματοποιήσει με βάση ιδίως τις παραμέτρους κινδύνου, δυνάμει των διατάξεων της προαναφερόμενης Πράξης, όπως εκάστοτε ισχύουν, λαμβάνοντας επίσης υπόψη την προοπτική υλοποίησης και των σχετικών δράσεων που προβλέπονται στο Ν. 4336/2015.

4. Η μεθοδολογία της κατά τα ως άνω ιεράρχησης γνωστοποιείται στη Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού
Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Διευκρινίζεται ότι η Διαδικασία Επίλυσης Καθυστερήσεων του Κώδικα Δεοντολογίας της απόφασης
ΕΠΑΘ 116/1/25.8.2014:

α) μπορεί να ενεργοποιείται και με πρωτοβουλία του δανειολήπτη αν ο ίδιος προσέλθει και ζητήσει εγγράφως να ενταχθεί στο στάδιο 2 αυτής, είτε κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου είτε μετά το πέρας αυτής.

β) δεν αφορά δανειολήπτες που είναι νομικά πρόσωπα σε καθεστώς εκκαθάρισης, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

ΠΗΓΗ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Η Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2064 και το μέγα ψεύδος Μητσοτάκη»-Νότης Μαριάς
Slider

«Η Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2064 και το μέγα ψεύδος Μητσοτάκη»-Νότης Μαριάς

by admin
3 ημέρες ago
Άρης Τάτσης δικηγόρος: Κόκκινα δάνεια: αποκαλύφθηκαν οι παπατζήδες
Slider

Άρης Τάτσης δικηγόρος: Κόκκινα δάνεια: αποκαλύφθηκαν οι παπατζήδες

by admin
2 εβδομάδες ago
Απόφαση – σταθμός για ηλεκτρονική απάτη: Ευθύνη Τράπεζας, υποχρεούται να επιστρέψει τα χρήματα στο θύμα
Slider

Απόφαση – σταθμός για ηλεκτρονική απάτη: Ευθύνη Τράπεζας, υποχρεούται να επιστρέψει τα χρήματα στο θύμα

by admin
3 εβδομάδες ago
Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες
Slider

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

by admin
4 εβδομάδες ago
Next Post
ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ: Η Αθήνα δηλώνει “προσηλωμένη” στην υλοποίηση του “νότιου αγωγού”

ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ: Η Αθήνα δηλώνει "προσηλωμένη" στην υλοποίηση του "νότιου αγωγού"

Το ΚΚΕ οφείλει μια απάντηση στην Χρυσή Αυγή για την offshore και τον σταθμό

Το ΚΚΕ οφείλει μια απάντηση στην Χρυσή Αυγή για την offshore και τον σταθμό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr