• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Το αυγό του ισλαμικού φιδιού στην Ελλάδα

13 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ
2
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google


Ισλάμ vs Ριζοσπαστικό Ισλάμ και η Ελλάδα

Σε παλαιότερο άρθρο στο RIMSE μας αναφερθήκαμε αναλυτικά στην έννοια του Ριζοσπαστικού Ισλάμ και πως σε αυτό περιλαμβάνονται Ισλαμιστικά κινήματα όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα,
η Hizb ut-Tahrir και η Jamaat e-Islami, καθώς επίσης και η γνωστή σε όλους Αλ Κάιντα ( Τζιχαντιστές), το κίνημα των Σαλαφιστών και η Tablighi Jamaat…

Tου Ανδρέα Μπανούτσου

Στο σημερινό μας άρθρο θα επιχειρηματολογήσουμε ότι απειλή για την Ελλάδα και τη Δύση δεν αποτελεί το Ισλάμ ως θρησκεία αλλά το Ριζοσπαστικό Ισλάμ ως μια εξτρεμιστική εκδοχή της Ισλαμικής θρησκείας.
Στις Δυτικές χώρες οι Αριστεριστές επιχειρηματολογούν ότι δεν υπάρχει απειλή ούτε από το Ισλάμ ούτε από τον Ισλαμισμό και πως η αιτία του προβλήματος είναι ο βίαιος εξτρεμισμός (violent extremism) που προκύπτει ως θεμιτή αντίδραση στον ιμπεριαλισμό της Δύσης.
Οι συντηρητικοί στη Δύση συμμετέχουν μεταξύ τους σε έναν ενδιαφέροντα διάλογο μεταξύ των οπαδών της σχολής που λέει ότι το Ισλάμ είναι μια θρησκεία που παρέχει τα κίνητρα και τη δικαιολογία για βίαιες ενέργειες και σε εκείνους που θεωρούν ότι η απειλή προέρχεται από μια συγκεκριμένη ερμηνεία της Ισλαμικής θρησκείας που προτάσσει την επιβολή του Ισλαμικού Νόμου (Σαρία) και τη δημιουργία ενός παγκόσμιου Ισλαμικού χαλιφάτου.

Στην Ελλάδα, δυστυχώς δεν υπάρχουν αντίστοιχες θεωρητικές και ιδεολογικές ζυμώσεις για τον απλούστατο λόγο ότι οι Αριστεροί δεν αναγνωρίζουν καν ότι το Ισλάμ και ο Ισλαμισμός αποτελούν απειλή για την Ελλάδα και οι Δεξιοί δεν κατανοούν τη διάκριση μεταξύ Ισλάμ και Ριζοσπαστικού Ισλάμ.
Ειδικότερα η κυρίαρχη άποψη στη Κεντροδεξιά παράταξη στην Ελλάδα όπως αυτή εκφράζεται από την ηγετική ομάδα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι το ζήτημα του Ισλάμ άπτεται της ανεξιθρησκίας και δεν είναι θέμα πολιτικό, κουλτούρας ή πολύ περισσότερο εθνικής ασφάλειας.
Η Ακροδεξιά στην Ελλάδα όπως αυτή εκφράζεται από το κόμμα της Χρυσής Αυγής θεωρεί πως το Ισλάμ καθεαυτό αποτελεί απειλή για το Ελληνικό Έθνος. Εμείς διαφωνούμε και με τις δύο αντιλήψεις.

Σύμφωνα με ένα αποκαλυπτικό άρθρο του Daniel Pipes, Προέδρου του Αμερικανικού think tank Middle East Forum, οι οπαδοί του Ριζοσπαστικού Ισλάμ σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν ένα 10-15% του συνόλου των Μουσουλμάνων, δηλαδή ο αριθμός τους κυμαίνεται μεταξύ 150 και 200 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Οι Ισλαμιστές όμως αποτελούν μια φανατική και αποφασισμένη ομάδα με εκπαιδευμένα μέλη και επιρροή πολλαπλάσια του αριθμού τους. Αυτός είναι και ο λόγος που οι απλοί και οι μετριοπαθείς Μουσουλμάνοι συναντούν σοβαρές δυσκολίες στην αντιμετώπιση των Ισλαμιστών.

Στην Ελλάδα αν ο εκτιμώμενος συνολικός αριθμός των Μουσουλμάνων ( νομίμων και παρανόμων) είναι 1 εκατομμύριο τότε ο αριθμός των οπαδών του Ριζοσπαστικού Ισλάμ κυμαίνεται μεταξύ 100 και 150 χιλιάδων ανθρώπων, ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο και άκρως ανησυχητικό για την εθνική μας ασφάλεια.

Στην Ελλάδα οι οπαδοί του Ριζοσπαστικού Ισλάμ ανήκουν σε οργανώσεις που σχετίζονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, την Jamaat e-Islami, τους Σαλαφιστές και την ιεραποστολική οργάνωση Tablighi Jamaat που σχετίζεται με το θρησκευτικό κίνημα της Νότιας Ασίας Deobandism που συγγενεύει με τον Σαλαφισμό.
Οι οργανώσεις και τα κινήματα αυτά όπως έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί σε παλαιότερα άρθρα μας στο RIMSE καταδικάζουν μεν την βία αλλά επιδιώκουν την εφαρμογή της Σαρία και την μακροπρόθεσμη Ισλαμοποίηση της Δύσης γενικότερα και της Ελλάδος ειδικότερα, χρησιμοποιώντας “ανατρεπτικές” (subversive) μεθόδους.
Σύμφωνα με τον διακεκριμένο αναλυτή θεμάτων ασφαλείας William Rosenau, του διάσημου Αμερικανικού think tank Rand Corporation, υπάρχουν τρείς κατηγορίες “ ανατρεπτικών” (subversive) δράσεων:

α) η δημιουργία μετωπικών οργανώσεων (front organizations) και η διείσδυση υφιστάμενων πολιτικών κομμάτων (σημείωση δική μας, π.χ σχέσεις Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος και ΠΑΣΟΚ),
β) η διείσδυση των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και άλλων κρατικών θεσμών και οργανισμών,
γ) η πρόκληση κοινωνικής αναστάτωσης μέσω διαδηλώσεων, απεργιών και μποϋκοτάζ (σημείωση δική μας, π.χ οι μαζικές δημόσιες προσευχές Μουσουλμάνων σε πλατείες στο κέντρο της Αθήνας που ενορχηστρώθηκαν από τη Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος).

Η Ελληνική κυβέρνηση συνεργασίας και το πολιτικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που αποτελεί τον κορμό της κυβέρνησης θα πρέπει να αφυπνιστούν και να κατανοήσουν ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί μια πολιτική αποτροπής και ανάσχεσης των Ισλαμιστών και των άλλων κλάδων του Ριζοσπαστικού Ισλάμ στην Ελλάδα, με ταυτόχρονη στήριξη των μετριοπαθών Μουσουλμάνων.
Δυστυχώς η απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει άνευ όρων την κατασκευή επίσημου Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση καθότι φαίνεται πως εξυπηρετεί από σκοπιμότητα ή από άγνοια τους σχεδιασμούς των Ισλαμιστών και ειδικότερα της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος, οργάνωσης που σχετίζεται με την Μουσουλμανική Αδελφότητα.

RIMSE

ΠΗΓΗ
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Παναγόπουλος Αλέξιος: ΕΕ και χάος σε Ελλάδα
ΑΠΟΨΕΙΣ

Παναγόπουλος Αλέξιος: ΕΕ και χάος σε Ελλάδα

by admin
8 ώρες ago
Αποτροπιασμός. Τελετές των Ιλλουμινάτι στην Αθήνα από το Πρώτο Θέμα
Slider

Αποτροπιασμός. Τελετές των Ιλλουμινάτι στην Αθήνα από το Πρώτο Θέμα

by admin
10 ώρες ago
Γεώργιος Αποστολάκης: Ψηφιακή Επαγρύπνηση. Η ανάγκη μιας νέας δημοκρατικής εγρήγορσης
Slider

Γεώργιος Αποστολάκης: Ψηφιακή Επαγρύπνηση. Η ανάγκη μιας νέας δημοκρατικής εγρήγορσης

by admin
2 ημέρες ago
Διονύσης Μακρής: Τι κρύβεται πίσω από τη Συμφωνία με το Ιράν!
ΑΠΟΨΕΙΣ

Διονύσης Μακρής: Τι κρύβεται πίσω από τη Συμφωνία με το Ιράν!

by admin
2 ημέρες ago
Next Post

ΔΙΑΘΗΚΗ - ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ‏

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr