ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το «έγκλημα» του Παναγούλη … Είπε αυτό ακριβώς που σκέφτεται όλος ο κόσμος !!!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 12 Νοέ 2012 - 9:32

“Να παρακαλάτε να περάσετε από ειδικό
δικαστήριο. Αυτό σας εύχομαι και εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη”
Του Στάθη Κατσούλα.

Τι είπε λοιπόν ο Παναγούλης;
Αυτό ακριβώς που σκέφτεται όλος ο κόσμος.
Ότι όσοι μας φτάσανε ως εδώ πρέπει να τιμωρηθούν.

Εδώ και δύο χρόνια από τον Μάιο του 2010 βασικό αίτημα του λαού που αγωνίζεται, που γεμίζεις τους δρόμους και τις πλατείες είναι η τιμωρία βουλευτών και υπουργών των κυβερνήσεων που ψήφισαν τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους.

Οδήγησαν μια κοινωνία στην καταστροφή.

Ευθύνονται για πάνω από 3.000 αυτοκτονίες (σύμφωνα με δικά τους στοιχεία) από τον Μάιο του 2010 και μετά.
Καθημερινά ακούμε για εργαζόμενους, για άνεργους και συνταξιούχους που κρεμάστηκαν, που έπεσαν από την ταράτσα πολυκατοικίας, κλπ.

Ευθύνονται για την εκτίναξη της ανεργίας.
Καθημερινά 1.020 άνθρωποι (σύμφωνα πάλι με δικά τους στοιχεία) χάνουν την δουλειά τους βιώνοντας την βία της απόλυσης και της ανεργίας.

Ευθύνονται για την εκποίηση και το ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού λαού.

Ευθύνονται για το ότι είναι καθημερινή πια εικόνα συνταξιούχος ή άνεργος ή εργαζόμενος να ψάχνει στα σκουπίδια για ένα κομμάτι ψωμί.

Είναι αυτοί που μας έσπρωξαν στο γκρεμό, υλοποιώντας ένα σχέδιο το οποίο ήξεραν πως θα μας οδηγήσει εκεί.

Ακύρωσαν την δημοκρατία και οδήγησαν σε πραγματική αντιδημοκρατική εκτροπή.
Ψήφισαν αντισυνταγματικές διατάξεις, περνούσαν ρυθμίσεις νύχτα με 151 ψήφους.
Μετέτρεψαν το πολίτευμα σε κοινοβουλευτική δικτατορία (σε πρόσφατη έρευνα της Public Issue μόλις το 11% δηλώνει ικανοποιημένο από τη λειτουργία της δημοκρατίας).

Και μετά απ’ όλα αυτά θέλουν να την «βγάλουν καθαρή»;

Αν λειτουργούσε δικαιοσύνη στην Ελλάδα ανεξάρτητη από το πολιτικό σύστημα, ήδη θα είχαν ασκηθεί διώξεις για τις μυστικές επαφές με την τρόικα, για την απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ, για το «πείραγμα» των στοιχείων σχετικά με το έλλειμμα.

Θα είχαν ήδη οδηγηθεί στην δικαιοσύνη νυν και πρώην υπουργοί και πρωθυπουργοί.

Στην Ισλανδία ο πρώην πρωθυπουργός Γκειρ Χάαρντε οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη.
Το ίδιο έγινε και στην Αργεντινή με τον πρώην πρόεδρο Ντε Λα Ρούα.

Να είναι σίγουροι, το «δώστε τη Χούντα στο λαό» θα ξανακουστεί. (σύνθημα που ακουγόταν μετά την πτώση της Χούντας το 1974 στις διαδηλώσεις).

Με αυτή την έννοια δεν υπάρχει λόγος για επίδειξη νομιμοφροσύνης απέναντι στον Κεδίκογλου.

Το θέμα της τιμωρίας των ενόχων είναι υπαρκτό, θα είναι υπαρκτό και μετά τις επόμενες εκλογές, παρά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ*.

Αν πραγματικά εννοούμε την τιμωρία των ενόχων πρέπει να το λέμε κιόλας.
Γιατί αν δεν το πούμε προεκλογικά, δεν θα το πούμε και μετεκλογικά.

Ή θα γκρεμίσεις το καθεστώς που μας έφερε ως εδώ.
Ή απλά θα εναλλαχθείς στην εξουσία.
antapocrisis.gr
*Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως απάντηση στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, αναφέρεται ότι, αυτά που είπε ο Σ. Παναγούλης, «ούτε ως λεκτική υπερβολή δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ. Όσον αφορά τις υποδείξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ας τις υποβάλει προς τον αρχηγό του προτείνοντάς του τη διαγραφή του υπεύθυνου του προεκλογικού αγώνα βόρειας Ελλάδας κ. Ψωμιάδη όταν αποκαλούσε την φασιστική Χρυσή Αυγή ”αδελφό κόμμα”». (πηγή)

Απάντηση στους επικριτές του έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ΑΘΗΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
κ. ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ
11/11/2012

Σχετικά με τις διάφορες δηλώσεις που έκαναν τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ αλλά κι άλλοι παράγοντες για την προσωπική άποψη του Στάθη Παναγούλη σχετικά με τα όσα ανέφερε χθες, 10/11/2012, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, για τον «Κρατικό Προϋπολογισμό 2013», από το Γραφείο Τύπου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο Στάθης Παναγούλης τόνισε ότι εξέφρασε μόνον την προσωπική του άποψη.

Ας μάθουν λοιπόν, οι επικριτές του τα εξής:

Ο Στάθης Παναγούλης αμέσως μετά τη Χούντα, τον Ιούνιο του 1967 συνελήφθη, σε ηλικία 19 ετών και παρέμεινε στις φυλακές Αβέρωφ και Κορυδαλλού, ως τις 30 Αυγούστου 1967.
Αμέσως μετά την αποφυλάκιση του διέφυγε παράνομα στο εξωτερικό. Έκτοτε και μέχρι την 11η Αυγούστου 1972 που συνελήφθη από τη Χούντα εισήλθε 12 φορές παράνομα στην Ελλάδα και συμμετείχε ως μέλος της οργάνωσης «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» στον αντιδικτατορικό αγώνα για την αποκατάσταση της ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .

Στο διάστημα που βρισκόταν στο εξωτερικό συμμετείχε ενεργά εναντίον του φασισμού όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά και για την Ισπανία και την Πορτογαλία, όπου είχε ταξιδέψει πολλές φορές παράνομα για να βοηθήσει αγωνιστές ενάντια στις δικτατορίες του Φράνκο και του Σαλαζάρ. Για πολλούς μήνες, κατά διαστήματα βρίσκονταν σε αραβικές χώρες στο πλευρό των Παλαιστινίων ανταρτών.
Μετά τη σύλληψή του παρέμεινε στο κολαστήριο του ΕΑΤ-ΕΣΑ από την 11η Αυγούστου 1972 μέχρι την 1η Μαρτίου 1973, δηλαδή 200 μέρες ακριβώς ανακρινόμενος.

Καταδικάστηκε από τα στρατοδικεία της Χούντας σε πολυετείς φυλακίσεις.

Την 1η Μάρτη 1973 μεταφέρθηκε στις στρατιωτικές φυλακές Μπογιατίου, όπου παρέμεινε 18 μήνες σε πλήρη απομόνωση.

Τον Απρίλιο του 1974 μέχρι τη Μεταπολίτευση (24 Ιουλίου, του ιδίου έτους) εξορίστηκε στη Νήσο Γυάρο.

Ας μάθουν λοιπόν οι επικριτές του, πως ολόκληρη η οικογένεια Παναγούλη κατά τη διάρκεια της επταετούς τυραννίας ήταν στις πρώτες γραμμές του αγώνα.

Ο αδελφός του Γεώργιος, υπολοχαγός των Δυνάμεων Καταδρομών (Λ.Ο.Κ.) εξαφανίστηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες αρνούμενος να υπηρετήσει το καθεστώς της Χούντας.

Η ιστορία του Αλέξανδρου είναι γνωστή σε όλους, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου κι έγινε σύμβολο του Αντιφασιστικού Αγώνα.

Οι γονείς τους Βασίλης και Αθηνά συνελήφθησαν και κρατήθηκαν σε απομόνωση για πολλούς μήνες και αργότερα σε κατ’ οίκον περιορισμό (με αποτέλεσμα το Μάη του 1969, από τις κακουχίες να αποβιώσει ο πατέρας τους).

Ας απαντήσουν, οι επικριτές του Στάθη Παναγούλη, όσοι φυσικά ήταν ενήλικες, τι έκαναν οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους εκείνη τη δύσκολη περίοδο για τον τόπο.

Μήπως, απολάμβαναν τη «Δημοκρατία της Χούντας»;.

Κατηγορήθηκε ο Στάθης Παναγούλης ότι κήρυξε χθες στη Βουλή, εμφύλιο πόλεμο.

Τον εμφύλιο πόλεμο κήρυξαν μονομερώς οι δυνάμεις του Μνημονίου, οι οποίες οδήγησαν περίπου 3.000 συνανθρώπους μας στην αυτοχειρία.

Ας καταλάβουν οι επικριτές του, ότι ο Στάθης Παναγούλης ήταν, είναι και θα είναι ακούραστος αγωνιστής. Θα αγωνίζεται πάντοτε χωρίς ιδιοτέλεια για μια γνήσια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία που θα βασίζεται στις ακλόνητες αρχές της Ελευθερίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
Αυτά προς το παρόν.

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr