ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

To ISIS καλεί τους Μουσουλμάνους να πάρουν εκδίκηση για την τραγωδία στη Νέα Ζηλανδία

ΔΙΕΘΝΗ. - 20 Μαρ 2019 - 8:45
Loading...

Μετά από σχεδόν μισό χρόνο «σιωπής», ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους κάλεσε τους Μουσουλμάνους να πάρουν εκδίκηση για τον θάνατο των 50 ατόμων στη Νέα Ζηλανδία.

«Να πάρουν εκδίκηση» για την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία κάλεσε τους Μουσουλμάνους ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Χασάν αλ-Μουτζαχίρ.

Σε ηχογραφημένο μήνυμα, διάρκειας 44 λεπτών, το οποίο αναρτήθηκε τη Δευτέρα στο «Telegram», ο εκπρόσωπος του ISIS απηύθυνε έκκληση για την πραγματοποίηση δολοφονιών σε απάντηση των 50 νεκρών Μουσουλμάνων της περασμένης Παρασκευής.

«Αυτή η σφαγή στα δύο τεμένη δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά ακόμη μία τραγωδία, ανάμεσα σε τόσες του παρελθόντος αλλά και σε όσες θα ακολουθήσουν» τόνισε μεταξύ άλλων, όπως ανέφερε η εφημερίδα «The Independent».

«Οι σκηνές θανάτου είναι αρκετές για να ξυπνήσουν από τον λήθαργο και να δώσουν κίνητρα στους υποστηρικτές του χαλιφάτου που ζουν εκεί, προκειμένου να πάρουν εκδίκηση για τη θρησκεία τους, αλλά και για τους Μουσουλμάνους που σκοτώνονται σ’ όλο τον κόσμο» συνέχισε.

Διαβάστε :

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΕΟΥ… ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΘΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ… ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ…

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times», ο Αμπού Χασάν αλ-Μουτζαχίρ μέχρι πρότινος θεωρούταν νεκρός, καθώς είχε «σιωπήσει» για σχεδόν μισό χρόνο.

Από την επίθεση της Παρασκευής, η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας έχει αυξήσει το επίπεδο της εθνικής απειλής, ενώ υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι έχουν διαρκείς συσκέψεις, με κεντρικό θέμα την εθνική ασφάλεια.

Στο μεταξύ, στη Συρία, ο ISIS σταδιακά χάνει τον έλεγχο του τελευταίου «οχυρού», τη Μπαγκούζ, μία μικρή πόλη στις όχθες του Ευφράτη, κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ.

«Δεν πρόκειται για νίκη, αλλά για μία σημαντική πρόοδο στη μάχη εναντίον του ISIS» δήλωσε ο εκπρόσωπος των κουρδικών «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων», προσθέτοντας ότι «η μάχη δεν έχει τελειώσει».

Στο ηχογραφημένο μήνυμα του Μουτζαχίρ, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι βρίσκεται στην πόλη Μπαγκούζ. Αυτό οδήγησε την εφημερίδα «Times» να αναρωτηθεί το εξής: «Δεδομένου ότι οι ηγέτες του ISIS αποφεύγουν τις ηλεκτρονικές συσκευές, πώς ακριβώς ενημερώθηκαν για τις δολοφονίες στη Νέα Ζηλανδία;».

«Βρίσκονται κρυμμένοι σε κάποιο σπίτι του Ιράκ ή της Συρίας και ενημερώνονται από την τοπική τηλεόραση; Κάποιος σύμμαχος τούς μετέδωσε την είδηση;»

sputniknews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter