• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σπίτι Μηταράκη στο Λονδίνο και η… offshore!

12 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Χαώδη κενά, με προφανείς πολιτικές επιπτώσεις και πιθανότατες νομικές συνέπειες, προκύπτουν από την εκδοχή που έχει παρουσιάσει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης για την αγορά πολυτελούς διαμερίσματος στο Λονδίνο το 2010.

Θεμελιωμένα στοιχεία, τα οποία έχει στη διάθεσή της η «δημοκρατία», δείχνουν ότι ο κ. Μηταράκης δεν έχει δηλώσει, στη Βουλή τουλάχιστον, εισόδημα από την πώληση ενός άλλου ακινήτου στη βρετανική πρωτεύουσα. Σε αντίθεση, επίσης, με τη φανατική επιμονή του ότι όλες οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν προτού αποκτήσει πολιτική ιδιότητα το 2010 και κυβερνητική ιδιότητα το 2012, τα στοιχεία αποδεικνύουν συνέχιση των σχετικών τραπεζικών συναλλαγών έως και τον Ιούλιο του 2013.

Σύμφωνα με τη δήλωση «πόθεν έσχες», η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Βουλή τον Δεκέμβριο του 2013, ο κ. Μηταράκης αγόρασε, το 2010, διαμέρισμα αξίας 1.319.023 ευρώ. Ο υφυπουργός εργαζόταν, έως εκείνη τη χρονιά, σε επενδυτικές-χρηματιστηριακές εταιρίες στη Βρετανία και επέστρεψε στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας καθήκοντα αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας στη Ν.Δ.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha στις 17 Δεκεμβρίου 2013 ο κ. Μηταράκης είχε ισχυριστεί ότι το διαμέρισμα αγοράστηκε με τα ετήσια εισοδήματά του, με πώληση άλλου περιουσιακού στοιχείου και με δανεισμό, υπογραμμίζοντας: «Και όλα αυτά πριν γυρίσω στην Ελλάδα».

Η «μετακόμιση»

Ο κ. Μηταράκης είχε αναφέρει ότι η τιμή αγοράς, ανά τετραγωνικό μέτρο, ήταν περίπου 9.500 ευρώ, «όπως και στην Ελλάδα, στις καλές μέρες, σε κάποιες καλές περιοχές», ενώ εκτίμησε ότι «ίσως έκανε εντύπωση το ποσό, επειδή στη Βρετανία οι συμβάσεις αναφέρονται στην εμπορική αξία», σε αντίθεση με την αντικειμενική αξία που αναγράφεται στη χώρα μας.

Σε ερώτηση αν ο δανεισμός ήταν μεγάλος, ο κ. Μηταράκης είχε απαντήσει: «Φυσιολογικός, στα φυσιολογικά όρια που δανείζει η αγορά, για να πάρεις ένα σπίτι. Και πούλησα και προηγούμενο σπίτι μου, το άλλο σπίτι, για να πάρω αυτό. Ηταν μετακόμιση (!). Πούλησα το ένα σπίτι και αγόρασα ένα άλλο, λίγο μεγαλύτερο».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι αμοιβές των τραπεζικών στελεχών είναι, συγκριτικά με την Ελλάδα, πολύ μεγαλύτερες στη Βρετανία, ο υφυπουργός Ανάπτυξης είχε υπογραμμίσει: «Αυτό φάνηκε στο “πόθεν έσχες” μου. Την τελευταία χρονιά μου στο Λονδίνο η σύζυγός μου κι εγώ δουλέψαμε πάνω από 400.000 ευρώ εισόδημα από μισθωτή εργασία. Δηλαδή το σπίτι, για να σας το πω λίγο έτσι απλά, ήταν τριών ετών εισοδήματα». Επίσης, επιθυμώντας προφανώς να απομακρύνει την όποια υποψία για αξιοποίηση της κυβερνητικής του ιδιότητας σε σχέση με τη χρηματοδότηση της αγοράς, ο κ. Μηταράκης επανέλαβε, πολλές φορές, στην ίδια ραδιοφωνική συνέντευξη ότι όλα είχαν ολοκληρωθεί πριν από την είσοδό του στον πολιτικό στίβο της Ελλάδας.

Ομως, σύμφωνα με τα πλήρως επιβεβαιωμένα στοιχεία της «δημοκρατίας», η διαδικασία αγοράς και χρηματοδότησης του πολυτελούς διαμερίσματος του κ. Μηταράκη ήταν (και είναι) πολύ διαφορετική σε δύο, κρισιμότατα, σημεία:

1. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης δεν έχει καταχωρίσει στη δήλωση «πόθεν έσχες» (σελ. 2-3, πίνακας «εισοδήματα από κάθε πηγή») το ποσό που εισέπραξε από την, κατά την ορολογία του ιδίου, «μετακόμιση – πώληση» του παλαιότερου διαμερίσματός του στο Λονδίνο. Συγκεκριμένα, στη στήλη του έτους 2010 δηλώνει μόνον τα προαναφερθέντα περίπου 400.000 ευρώ του ιδίου και της συζύγου του από την εργασία τους. Για το 2011 δηλώνει συνολικό οικογενειακό εισόδημα, από κάθε πηγή, περίπου 210.000 ευρώ και το 2012 πολύ χαμηλότερο.

Ωστόσο ο κ. Μηταράκης δεν αναφέρει στο «πόθεν έσχες» την πώληση του παλαιότερου διαμερίσματος που διέθετε στον δεύτερο όροφο του κτιρίου Grove Hall Court, στη Hall Road της αριστοκρατικής συνοικίας St John’s Wood, στο βόρειο Λονδίνο. Πηγές του κτηματομεσιτικού κλάδου της βρετανικής πρωτεύουσας σημειώνουν ότι ο κ. Μηταράκης έμενε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα από τα μέσα της δεκαετίας ως και λίγο πριν από την αγορά του καινούργιου. Στις 6 Αυγούστου 2010 το διαμέρισμα αγοράζεται, αντί ποσού μεγαλύτερου των 500.000 λιρών, από μία μυστηριώδη offshore εταιρία υπό την επωνυμία Balanta Limited.

Η εταιρία Balanta εδρεύει στον φορολογικό παράδεισο του Isle of Man και, ως τώρα τουλάχιστον, δεν είναι σαφές αν είχε συναλλαγή απευθείας με τον κ. Μηταράκη ή μέσω της εταιρίας-διαχειρίστριας του κτιρίου Grove Hall Court, η οποία ονομάζεται Daejan Investments.

Οπως κι αν έγινε η μεταβίβαση της κυριότητας του παλαιότερου διαμερίσματος του κ. Μηταράκη, προκύπτουν ερωτήματα στα οποία οφείλει να απαντήσει ο υφυπουργός: Ποιο ήταν το ποσό που εισέπραξε και το οποίο, κατά τον ισχυρισμό του στον Alpha, χρησιμοποίησε για τη «μετακόμιση», δηλαδή για την αγορά του καινούργιου, μεγαλύτερου διαμερίσματος; Η πώληση έγινε το 2010 και ταυτόχρονα με την αγορά του καινούργιου διαμερίσματος, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί στον Alpha, ή νωρίτερα, π.χ. το 2009, οπότε το τίμημα κατευθύνθηκε σε άλλες επενδύσεις; Αν συναλλάχθηκε απευθείας με την (αγνώστων λοιπών στοιχείων) Balanta, ποιοι βρίσκονται πίσω από την offshore εταιρία και ήλεγξε την πηγή προέλευσης των χρημάτων των αγοραστών;

2. Για το καινούργιο διαμέρισμα, στον έβδομο όροφο του μπροστινού κτιρίου του συγκροτήματος Grove Hall Court, οι διαδικασίες δανεισμού του κ. Μηταράκη από ελληνική τράπεζα (μία εκ των τεσσάρων συστημικών) συνεχίζονταν επί μακρύ χρονικό διάστημα και, τουλάχιστον, ως τις 30 Ιουλίου 2013!

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του, ο υφυπουργός διαπραγματευόταν όρους της δανειακής σύμβασης τρία ολόκληρα χρόνια μετά την αγορά του διαμερίσματος, η οποία είχε γίνει με την πληρωμή ποσού 1.100.000 βρετανικών λιρών (ή 1.319.023 ευρώ) στις 9 Ιουλίου 2010. Ο κ. Μηταράκης, μετά την υπογραφή των απαιτούμενων εγγράφων, απέκτησε την κυριότητα του διαμερίσματος στις 28 Ιουλίου 2010. Τρία χρόνια αργότερα, σύμφωνα με τις πηγές της «δημοκρατίας», το δάνειο που υπεγράφη στις 30 Ιουλίου 2013 (και δηλώθηκε στις βρετανικές Αρχές στις 27 Αυγούστου 2013) ορίζει ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο νομικό καθεστώς ή στη χρήση-διάθεση του διαμερίσματος δεν μπορεί να γίνει χωρίς την έγγραφη συναίνεση της τράπεζας.

Ποιος είναι ο λόγος που ο κ. Μηταράκης επέμενε, στη ραδιοφωνική συνέντευξη του Δεκεμβρίου του 2013, ότι η υπόθεση είχε κλείσει από το 2010, ενώ στην πραγματικότητα συζητούσε με τη συστημική τράπεζα ως τον Ιούλιο του 2013;
dimokratianews

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου

by admin
3 ώρες ago
ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό
Slider

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό

by admin
1 ημέρα ago
Για να μην απορούμε από το «κύμα» καρκίνων, εμφραγμάτων και εγκεφαλικών… Θα τρώμε χωρίς να το ξέρουμε «μεταλλαγμένους οργανισμούς» με…
Slider

Για να μην απορούμε από το «κύμα» καρκίνων, εμφραγμάτων και εγκεφαλικών… Θα τρώμε χωρίς να το ξέρουμε «μεταλλαγμένους οργανισμούς» με…

by admin
1 ημέρα ago
Politico: Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο στην Ελλάδα – Το παρασκήνιο της κυβέρνησης και ο φόβος για το νέο κόμμα Τσίπρα
Slider

Politico: Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο στην Ελλάδα – Το παρασκήνιο της κυβέρνησης και ο φόβος για το νέο κόμμα Τσίπρα

by admin
1 ημέρα ago
Next Post
Δεν θα πιστεύετε το κόστος για τη μεταφορά 7 υπαλλήλων στην κυβέρνηση του Μεσσήνιου!!!

Δεν θα πιστεύετε το κόστος για τη μεταφορά 7 υπαλλήλων στην κυβέρνηση του Μεσσήνιου!!!

Λαoγ@μούληδες

Λαoγ@μούληδες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr