ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΤΟ ΣΤΕΓΝΟ ΑΥΤΙ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 12 Δεκ 2012 - 11:30

«Η ύβρις ήταν βασική αντίληψη της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων. Όταν κάποιος, υπερεκτιμώντας τις ικανότητες και τη δύναμή του, κυρίως την πολιτική, συμπεριφερόταν με βίαιο, αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους άλλους, θεωρούνταν ότι διέπραττε “ὕβριν”. Η
βίαια, αυθάδης και αλαζονική αυτή στάση/συμπεριφορά, που αποτελούσε για τον αρχαίο ελληνικό κόσμο παραβίαση της ηθικής τάξης και απόπειρα ανατροπής της κοινωνικής ισορροπίας και γενικότερα της τάξης του κόσμου».
Αν ο κ. Στουρνάρας ζούσε στην αρχαία Ελλάδα, δεν ξέρω τι
θα του έκαναν. Ξέρω, όμως, τι κάνουμε στη σύγχρονη Ελλάδα με τους υβριστές και τους αλαζόνες. Τους παραχωρούμε τις ζωές μας. Τους επιτρέπουμε να μας ταπεινώνουν και να νιώθουν θεοί.
Ο κ. Στουρνάρας έδωσε στον Ν. Χατζηνικολάου, στον Real Fm, μία συνέντευξη αποκαλυπτική του χαρακτήρα του, αλλά κυρίως του τρόπου που βλέπει την κοινωνία και τους πολίτες. Αδιαφορεί! Αδιαφορεί αν ζουν ή πεθαίνουν. Είναι κάτι που δεν τον αγγίζει. Έχει μία απίστευτη στοχοπροσήλωση στη διάσωση των τραπεζών και την εξυπηρέτηση των δανειστών. Δεν είναι κυνικός ο κ. Στουρνάρας. Βρίσκεται σε αποστολή και τίποτε δεν είναι ικανό να τον σταματήσει.
Τίποτα, εκτός από εμάς. Κινδυνεύουμε. Είναι φανερό. Θα σας παρακαλούσα να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Στουρνάρα στον Real Fm για να καταλάβετε τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται η ύπαρξη της Ελλάδας και των πολιτών της όσο παραμένει εκείνος στην κυβέρνηση κι όσο αυτές οι πολιτικές δυνάμεις έχουν την διακυβέρνηση της χώρας. Λέω κινδυνεύουμε και το εννοώ. Ο κ. Στουρνάρας είναι ένα επαγγελματικό στέλεχος του καρτέλ των τοκογλύφων. Γι’ αυτόν, οι ζωές μας δεν αξίζουν μία.
Δε νομίζω να υπάρχουν πολλές λέξεις για να σχολιάσω τα αποσπάσματα της συνέντευξής του που επέλεξα. Ο άνθρωπος δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να πετύχει στην αποστολή του. Ακούστε τον.
ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

«Όχι βέβαια!». Ποιος είναι ο κ. Στουρνάρας που θα μπορούσε να ζήσει με 500 ευρώ; Απορώ πώς δεν εξεμάνη επειδή τόλμησαν να τον ρωτήσουν κάτι τέτοιο. Ο κ. Στουρνάρας δεν είναι σαν εμάς, από τους οποίους έχει την απαίτηση να ζούμε με 500, με 400, με κανένα ευρώ. Δεν είμαστε ίδιοι. Ξέρει ο κ. Στουρνάρας ότι ούτε εμείς μπορούμε να ζήσουμε με 500 ευρώ. Απλώς δεν τον αφορά. Το «να ζήσεις με 500 ευρώ» αναφέρεται σε θέμα επιβίωσης, όχι σε ποιότητα ζωής. Διότι υπάρχουν οικογένειες που καλούνται να ζήσουν με 500 ευρώ. Ή να πεθάνουν από την πείνα και το κρύο. Υπάρχουν άνθρωποι που με αυτά τα 500 και τα 400 ευρώ πρέπει ν’ αγοράσουν τα φάρμακά τους από την τσέπη τους, επειδή ο κ. Στουρνάρας ανακεφαλαιοποιεί τις τράπεζες, αλλά όχι τον ΕΟΠΥΥ. Ο κ. Στουρνάρας κάνει απλά τη δουλειά του. Κάνει αυτό που πρέπει. Μας κοροϊδεύει! Ακούστε τι λέει για τις – συνειδητά, κατά τη γνώμη μου – λανθασμένες προβλέψεις του.
Ο άνθρωπος που ήταν διευθυντής του ΙΟΒΕ, δηλαδή του οικονομικού συμβούλου του Κράτους, δηλώνει ότι δεν γνώριζε … κάτι για την κατάσταση. Κι, όμως, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Επίκαιρα» τον Μάρτιο του 2012 δήλωσε ότι «Δεν είναι αλήθεια ότι ο Παπανδρέου δεν ήξερε για το έλλειμμα. Του το είχα πει κι εγώ στα τέλη Αυγούστου 2009, πριν τις εκλογές». Από το 2009 γνώριζε ο κ. Στουρνάρας όλη την οικονομική κατάσταση. Το παραδέχτηκε ο ίδιος. Αυτή είναι η αξιοπιστία και το κύρος του! Δεν τον ενδιαφέρουν τέτοιες λεπτομέρειες. Ακούστε τι λέει για τις κυβερνητικές δεσμεύσεις υπέρ των μικρο-ομολογιούχων.
«ΕΓΩ είμαι ο υπουργός Οικονομικών». Έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνι τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Ας εξαπατηθούν οι εύπιστοι. Ας πρόσεχαν. Η ίδια λογική του Κώστα Σημίτη για όσους έχασαν τα χρήματά τους στο Χρηματιστήριο. Ας πρόσεχαν. Μια μηχανή του κιμά που μας αλέθει όλους. Αναλώσιμοι για τους χασάπηδες με κουστούμι. Ποιο φορολογικό; Ποιες ελαφρύνσεις; Μας δουλεύει κανονικά ο άνθρωπος. Ομολογεί ευθαρσώς ότι ο ίδιος δε μπορεί να ζήσει με 500 ευρώ τον μήνα, αλλά θεωρεί λογικό να μη δικαιούται επιστροφή φόρου αυτός που έχει εισόδημα 9.000 ευρώ!
Ο κ. Στουρνάρας όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα να πει ψέματα, αλλά δείχνει να το απολαμβάνει όταν τα λέει. Η απάντησή του στο επόμενο ηχητικό απόσπασμα δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν έχει ίχνος αλήθειας το σενάριο τρομοκρατίας που ξεστομίζει. Και ο ίδιος το ξέρει καλύτερα απ’ όλους.
Άραγε, όμως, γιατί τον κρίνω; Γιατί τον κρίνουμε; Το θράσος και η αλαζονεία του κ. Στουρνάρα δεν έχει όρια. Ο άνθρωπος έχει καταργήσει τον κοινοβουλευτισμό. Έχει καταργήσει τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που τον στηρίζουν. Αδιαφορεί για οποιαδήποτε κριτική και είναι κάτι που με κάνει να πιστεύω ακόμη περισσότερο ότι οι πλάτες που τον στηρίζουν είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που νομίζουμε. Οι κηπουροί που τον φύτεψαν στη ζωή μας, βρίσκονται εκτός συνόρων. Γι’ αυτό και δεν έχει καμία όρεξη να λογοδοτήσει έστω και στην κυβέρνηση που συμμετέχει.
Πιθανόν από τα λόγια να μην ιδρώνουν κάποια αυτιά. Σ’ ένα κυνηγητό όμως, τότε που είσαι το θήραμα ενός εξαθλιωμένου και αποφασισμένου λαού, τη στιγμή που φτάνεις στο χείλος του Καιάδα όπου ρίχνονται οι υπεύθυνοι για την τραγωδία μιας χώρας, ιδρώνεις ολόκληρος. Δυστυχώς, τα δείγματα υποταγής που μέχρι σήμερα έχουμε δώσει σχεδόν όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας, κάνουν τον κ. Στουρνάρα να παραμένει στεγνός.

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr