ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το τζαμί θα γίνει..υπάρχει δέσμευση… ΒΙΝΤΕΟ

ΕΛΛΑΔΑ. - 29 Δεκ 2012 - 9:50
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ παρουσίασε χθες το BBC , σχετικά με το τζαμί της Αθήνας…
«Είναι μια πολύ μεγάλη τραγωδία για εμάς τους μουσουλμάνους ότι δεν υπάρχει τζαμί εδώ», λέει ο Syed Mohammad Jamil από την Ελληνοπακιστανική κοινότητα.

“Η Ελλάδα παρήγαγε πολιτισμό και τη δημοκρατία και το σεβασμό της θρησκείας – αλλά αυτοί δεν σέβονται τους μουσουλμάνους, για να μας δώσουν ένα κανονικό, νόμιμο τζαμί.”

“Στο παρελθόν, υπήρχε ένας φόβος σε ορισμένα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας για την κατασκευή ενός τζαμιού, αλλά πρέπει να ξεπεράσουμε αυτό το φόβο”, λέει ο Στράτος Σιμόπουλος, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης.
«Η οικονομική κρίση είναι ένα πρόβλημα. Η κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες για τώρα, αλλά αυτό το τζαμί πρέπει να κατασκευασθεί και μπορεί να είμαστε σε θέση να ξεκινήσει η διαδικασία μέσα σε λίγους μήνες.”
Ρωτώ αν έχει δεσμευτεί για το σχέδιο.
«Φυσικά», απαντά, «γιατί δεν είναι δική μου δέσμευσή – είναι μια δέσμευση του ελληνικού κράτους.”
Ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ δήλωσε:
«Η Ελλάδα υπέστη πέντε αιώνες της ισλαμικής τυραννίας υπό την τουρκική κυριαρχία και η ανέγερση τζαμιού θα προσβάλλει τους μάρτυρες που μας απελευθέρωσαν», λέει.
Η Ελλάδα, προσθέτει, «δεν μισεί κανέναν», αλλά ο ίδιος πιστεύει ότι «οι περισσότεροι μουσουλμάνοι έχουν έρθει εδώ παράνομα” και όπως λέει ο ίδιος, “να εξισλαμίσουν την Ευρώπη».
Απευθύνομος σε αυτόν του είπα ότι η θέση του φαίνεται ισλαμοφοβική, εκτός επαφής από μια πολυπολιτισμική Ευρωπαϊκή Ένωση, και η απάντησή του μπορεί να δείχνει και άλλες προκαταλήψεις…
Δεν είμαστε μια πολυπολιτισμική χώρα,” λέει ο μητροπολίτης. “Είμαστε ένα ελληνικό έθνος και οτιδήποτε άλλο είναι μια εφεύρεση της« νέας τάξης »και του Σιωνισμού. Προσπαθούν να αλλοιώσουν το χαρακτήρα μας.”
Ο Σεραφείμ, λέει το έθνος του πρέπει να διατηρήσει την ταυτότητά του.

exomatiakaivlepo

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr