• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 17 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Τουρκία: Πόσους πρόσφυγες περιμένουν από την Ελλάδα και πότε αρχίζει η επανεισδοχή;

10 έτη ago
in ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
[email protected]

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τον αριθμό των προσφύγων που αναμένεται να επιστρέψουν στην Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας επανεισδοχής, είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet την Τετάρτη 30 Μαρτίου.
Η εφημερίδα έχει καταγράψει τις αντιδράσεις των φορέων της περιοχής Δικελί απέναντι από την Λέσβο, που ανησυχούν για το ενδεχόμενο μόνιμης εγκατάστασης των 72.000 προσφύγων που θα δεχθεί πίσω η Τουρκία μέσω της συμφωνίας.

Το σημείο που θα αναπτυχθεί το κέντρο επανεισδοχής προσφύγων βρέθηκε λίγο έξω από την πόλη, στο δρόμο προς τα Δαρδανέλια. Πρόκειται για χώρο που ανήκει στην κυριότητα του τουρκικού δημοσίου και προορίζεται για να χτιστούν σχολεία.

Υπάλληλοι της Διεύθυνση Μετανάστευσης της Τουρκίας επέλεξαν το χώρο που βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το Δικελί και πρόκειται μέσα σε δέκα ημέρες να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη δημιουργία του κέντρου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι 72000 πρόσφυγες που θα εκδοθούν στην Τουρκία, αρχικά θα αναπτυχθούν στους καταυλισμούς της Μυτιλήνης. Βάσει της συμφωνίας, μετά τις 4 Απριλίου από τη Μυτιλήνη με πλοία θα στέλνονται στο λιμάνι του Δικελί και από εκεί οι πρόσφυγες θα οδηγούνται στο «κέντρο επανεισδοχής».

Ομάδες της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης, θα λαμβάνουν δακτυλικά αποτυπώματα από τους πρόσφυγες και θα τους καταγράφουν Στους πρόσφυγες θα χορηγείται μια προσωρινή άδεια παραμονής και μέσα σε 24 ώρες θα στέλνονται σε άλλο καταυλισμό. Μετά τη διαδικασία καταγραφής τους, όσοι επιθυμούν θα μπορούν να παραμείνουν κοντά στον καταυλισμό ή θα μπορούν να μείνουν σε σπίτια που οι ίδιοι θα νοικιάσουν.

Αντιδράσεις τοπικών φορέων – δεν θέλουν καταυλισμό

Σχετικά με το κέντρο επανεισδοχής, σημειώθηκε διαφωνία μεταξύ του Επαρχείου και του Δήμου, αφού ο λαός του Δικελί βλέπει με καχυποψία τους χιλιάδες μετανάστες που θα έρθουν στην περιοχή και αντιδρά στη δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου.

Ο Δήμαρχος του Δικελί Μουσταφά Τοσούν, αναρωτήθηκε αν το κέντρο επανεισδοχής θα είναι ένας μόνιμος καταυλισμός ή αν θα λειτουργήσει ως ένα γραφείο συνδέσμου και δήλωσε τα εξής:

«Αν και λένε ότι θα είναι ένα μικρό μέρος, σύμφωνα με την αίσθησή μας αυτό θα πραγματοποιηθεί σε προκαθορισμένο μέρος του Δικελί, εκτάσεως κοντά στα 600 στρέμματα. Αυτός ο χώρος είναι 2-3 φορές μεγαλύτερος από τους καταυλισμούς προσφύγων και θα φιλοξενεί 20-25 χιλιάδες άτομα.

Για μας αυτό δεν θα είναι ένα κέντρο επανεισδοχής, αλλά θεωρούμε ότι θα είναι ένας στρατόπεδο προσφύγων. Επιπλέον, οι άνθρωποι αυτοί μετά την καταγραφή τους που θα πάνε; Στη περιοχή του Αιγαίου δεν υπάρχουν καταυλισμοί. Το Δικελί δεν μπορεί να σηκώσει 20-25 χιλιάδες πρόσφυγες. Από πλευράς υποδομών καιν ασφάλειας θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα. Ελπίζουμε να παραιτηθούν από την απόφαση συγκρότησης του κέντρου σ’ αυτή την περιοχή. Η επιλεγείσα περιοχή του Δικελί για την κατασκευή του καταυλισμού, δεν είναι η σωστή»

Διαφωνεί ο έπαρχος

Ο Έπαρχος του Δικελί Μουσταφά Ναζμί Σεζγκίν ισχυρίστηκε ότι δεν θα κατασκευαστεί καταυλισμός προσφύγων και ξεκαθάρισε απόλυτα ότι δεν θα φιλοξενούνται πρόσφυγες. Βάσει της συμφωνίας, οι πρόσφυγες που θα έρχονται από την Ελλάδα θα καταγράφονται και σε ένα από τα τρία σημεία που προτάθηκαν, θα κατασκευαστεί κέντρο επανεισδοχής προσφύγων, το οποίο σίγουρα δεν θα είναι καταυλισμός προσφύγων. Στον προκαθορισμένο χώρο αυτό θα υπάρχουν αξιωματούχοι, οι οποίοι θα περιμένουν για την καταγραφή. Για τους πρόσφυγες εδώ δεν θα υπάρχουν ούτε κρεβάτια, ότι εστιατόρια. Οι πρόσφυγες που θα στέλνονται με τα λεωφορεία, μέσα σε 24 ώρες, θα φεύγουν για τη Σμύρνη και σε άλλα κέντρα. Αν συγκροτηθεί στρατόπεδο, δεν έχουμε τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια και άλλες υπηρεσίες. Ο λαός του Δικελί να είναι ήσυχος, σίγουρα δεν θα κατασκευαστεί καταυλισμός προσφύγων.
Dikeli - prosfygesonalert

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Throne Climate»: Το μυστικό δίκτυο 22 σταθμών που ήλεγχε τυφώνες και γεωλογικά φαινόμενα
Slider

«Throne Climate»: Το μυστικό δίκτυο 22 σταθμών που ήλεγχε τυφώνες και γεωλογικά φαινόμενα

by admin
2 εβδομάδες ago
«Η Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2064 και το μέγα ψεύδος Μητσοτάκη»-Νότης Μαριάς
Slider

«Η Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2064 και το μέγα ψεύδος Μητσοτάκη»-Νότης Μαριάς

by admin
1 μήνα ago
Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες
Slider

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

by admin
2 μήνες ago
«Βρέχει κάθε εβδομάδα»: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε μυστικό κέντρο ελέγχου καιρού των ΗΑΕ – Η συνωμοσία της «γεωμηχανικής» αποκαλύπτεται;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«Βρέχει κάθε εβδομάδα»: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε μυστικό κέντρο ελέγχου καιρού των ΗΑΕ – Η συνωμοσία της «γεωμηχανικής» αποκαλύπτεται;

by admin
3 μήνες ago
Next Post
Τροφές που μπορούν να κόψουν την όρεξη. Κάντε δίαιτα και χάστε κιλά τρώγοντας

Τροφές που μπορούν να κόψουν την όρεξη. Κάντε δίαιτα και χάστε κιλά τρώγοντας

Αυτοί οι χάρτες δείχνουν τον ερχομό του «Τέλους της Αμερικής»;

Αυτοί οι χάρτες δείχνουν τον ερχομό του «Τέλους της Αμερικής»;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr