• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλη η χώρα «στο σφυρί» μετά τις γιορτές … Από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας «κρέμεται» η δόση

9 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η δέσμευση της κυβέρνησης να βγαίνουν «στο σφυρί» οι πρώτες κατοικίες και όσων οφείλουν πάνω από 500 ευρώ στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία είναι δεδομένη – Πρέπει όμως να εφαρμοστεί στην πράξη τον Ιανουάριο, λένε οι Θεσμοί – Τι να κάνετε για να προστατευθείτεΣε ένα νέο, ασφυκτικό περιβάλλον εισέρχεται η υπερχρεωμένη μικρομεσαία τάξη της χώρας από το νέο έτος, καθώς η κυβέρνηση ανέλαβε μια διπλή δέσμευση στο τρέχον μνημόνιο και μένει τώρα να την εφαρμόσει και στην πράξη ώστε να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση συνομολόγησε με τους Θεσμούς τα εξής:

1. Οι ηλεκρονικοί πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία δεν θα γίνονται πια μόνο για τις οφειλές προς τις τράπεζες αλλά και για κάθε ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το κράτος πάνω από τα 500 ευρώ.

Για να συμβεί αυτό, αμέσως μετά τις γιορτές –και πάντως πριν τις 20 Ιανουαρίου- η κυβέρνηση θα φέρει πολυνομοσχέδιο με το οποίο θα ευθυγραμμίζεται ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων  (ΚΕΔΕ) με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ο οποίος προβλέπει πλειστηριασμούς για διαφορές μεταξύ ιδιωτών και από 500 ευρώ μόλις. Δηλαδή θα επεκτείνεται και στο δημόσιο αυτό που ισχύει για οφειλές προς τους ιδιώτες.

2. Από την Πρωτοχρονιά τα χρέη προς την εφορία θα καθίστανται ληξιπρόθεσμα όχι μετά από 15 μέρες που ισχύει σήμερα αλλά μετά από λίγα εικοσιτετράωρα. Αυτό σημαίνει ότι αν ένας ιδιοκτήτης ενός ΙΧ 2.000 κυβικών (μοντέλο του 2007) δεν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας των 690 ευρώ και δεν δοθεί παράταση της προθεσμίας από την εφορία, τότε τις πρώτες μέρες του 2018 θα έχει ληξιπρόθεσμο χρέος 690 ευρώ και το υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί του στείλει ειδοποίηση ότι σκοπέυει να προχωρήσει στα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που έχει ήδη συμφωνήσει με τους Θεσμούς.

Από τη στιγμή που τα δικαστικά τμήματα θα ενημερωθούν για την οφειλή, θα προβαίνουν σε όχληση-ενημέρωση του οφειλέτης και, αυτομάτως, θα μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τη λήψη των μέτρων. Ακόμα και με ένα απλό email ο οφειλέτης θα νοιώθει την πίεση πως αν δεν εξοφλήσει την οφειλή του, δεν θα μπορεί να κοιμάται πια ήσυχος στο σπίτι του.

Τρόποι άμυνας
Ο τρόπος για να προστατευθούν οι φορολογούμενοι είναι να προβαίνουν γρήγορα σε ρύθμιση των ποσών και πριν καν καταστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή τους. Η αίτηση θα μπορεί να γίνεται και ηλεκτρονικά, καθώς 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν ήδη ανοικτούς λογαριασμούς, ενώ σε πάνω από 1 εκατομμύριο έχουν επιβληθεί κατασχέσεις και την σειρά τους περιμένουν και άλλοι 1,7 εκατομμύρια οφειλέτες που βρίσκονται στον «προθάλαμο» των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.

Πάνω από 1.000 κατασχέσεις λογαριασμών την ημέρα
Πρακτικά πάντως, τους τελευταίους μήνες οι κατασχέσεις καταθέσεων για οφειλές στο κράτος έχουν σταθεροποιηθεί σε τουλάχιστον 1.000 την ημέρα. Και τον Οκτώβριο, στις 23 εργάσιμες που είχε ο μήνας, έγιναν πάνω από 23.000 κατασχέσεις λογαριασμών  σε ένα μήνα.

Το αδιάκοπο κυνήγι των φορολογουμένων και το μπαράζ κατασχέσεων λογαριασμών, πέρα από το γεγονός ότι δεν μειώνει το στοκ των ληξιπρόθεσμων χρεών, έχει και μια ακόμη παρενέργεια: οι Έλληνες καταθέτες, θορυβημένοι από την επιθετικότητα της κυβέρνησης και εξαντλημένοι από τις φορολογικές υποχρεώσεις δεν επιστρέφουν με ικανοποιητικό ρυθμό τις καταθέσεις τους στο τραπεζικό σύστημα.

Τι σημαίνει αυτό; Καταρχάς ότι η ρητή δέσμευση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου πως «μέχρι το τέλος του 2017 θα φύγουν τα capital controls» είναι πλέον αδύνατο να επιβεβαιωθεί. Η δέσμευση αυτή είχε γίνει στη Βουλή σε μια κομβική στιγμή, πέρυσι τον Μάιο, κατά τη ψήφιση των μέτρων που έκλεισαν τελικά την τρίτη αξιολόγηση.

Πότε θα αρθούν τα capital controls; Τον Σεπτέμβριο ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας είχε προβλέψει ότι η πλήρης άρση των capital controls θα είναι εφικτή στο τέλος του προγράμματος, δηλαδή το αργότερο τον Σεπτέμβριο του 2018. Όσο όμως η ανησυχία των καταθετών για κατασχέσεις διογκώνεται, η δέσμευση Τσακαλώτου δεν μπορεί να υλοποιηθεί, ενώ και η εκτίμηση Στουρνάρα φαντάζει αισιόδοξη.

Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους η άρση των capital controls τον Σεπτέμβριο του 2018 είναι δύσκολο να συμβεί, όσο το φοροκυνηγητό θα κλονίζει την εμπιστοσύνη των καταθετών που αποτελείται κυρίως από τα μικρομεσαία στρώματα. Κάπως έτσι, κορυφαίοι τραπεζίτες προβλέπουν ότι και το 2018 θα κυλήσει με capital controls, ενώ η ελπίδα ότι θα αρθούν μετατίθεται προς τις αρχές του 2019.
protothema.gr

Tags: slide4
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Το Θηρίο έχει ξυπνήσει, η εποχή του χάους ήρθε – Αυτοί είναι οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης που φέρνoυν… οικονομικό Αρμαγεδδώνα
Slider

Το Θηρίο έχει ξυπνήσει, η εποχή του χάους ήρθε – Αυτοί είναι οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης που φέρνoυν… οικονομικό Αρμαγεδδώνα

by admin
4 ημέρες ago
Kiyosaki: «Πληρώνετε φόρο ηλιθιότητας για παραμύθια» – Οι SpaceX και OpenAI δεν είναι φούσκες, είναι… φουσκάρες
Slider

Kiyosaki: «Πληρώνετε φόρο ηλιθιότητας για παραμύθια» – Οι SpaceX και OpenAI δεν είναι φούσκες, είναι… φουσκάρες

by admin
7 ημέρες ago
Ο χρυσός και το ασήμι θα επιβιώσουν από την καταστροφή – Η προειδοποίηση του Adams για την κατάρρευση του δολαρίου και τη φούσκα της AI
Slider

Ο χρυσός και το ασήμι θα επιβιώσουν από την καταστροφή – Η προειδοποίηση του Adams για την κατάρρευση του δολαρίου και τη φούσκα της AI

by admin
1 εβδομάδα ago
Δόγμα του σοκ από συνεργάτη του Soros: Έρχεται το τέλος, τα πούλησα όλα – Εφιαλτική πρόβλεψη για το κραχ στις αγορές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δόγμα του σοκ από συνεργάτη του Soros: Έρχεται το τέλος, τα πούλησα όλα – Εφιαλτική πρόβλεψη για το κραχ στις αγορές

by admin
1 εβδομάδα ago
Next Post
Δεν Πάει το Μυαλό σας τι Μπορεί να ΚΡΥΒΕΤΑΙ στο Αυτί της Σφίγγας !!! (video)

Δεν Πάει το Μυαλό σας τι Μπορεί να ΚΡΥΒΕΤΑΙ στο Αυτί της Σφίγγας !!! (video)

Συναγερμός στη NASA: Ο γιγάντιος αστεροειδής «Φαέθων» κινείται απειλητικά κατά του πλανήτη μας

Συναγερμός στη NASA: Ο γιγάντιος αστεροειδής «Φαέθων» κινείται απειλητικά κατά του πλανήτη μας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr