• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 9 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τρέμουν» στο Μαξίμου παραπομπή Βενιζέλου, Παπανδρέου

13 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google


-Αγωνία για τα αποτελέσματα της αυριανής ψηφοφορίας 
-Σκληρό «παζάρι» και βολιδοσκόπηση προθέσεων σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ -Τι θα πουν Σαμαράς, Βενιζέλος – Ποια η στάση του Γ. Παπανδρέου

Προβληματισμός και αγωνία επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ στη Βουλή.
Το κλίμα είναι ιδιαιτέρως τεταμένο, ενώ η κυβέρνηση ευελπιστεί πως η σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα συσπειρώσει τους βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες για διαρροή ψήφων.

Ωστόσο τα πράγματα στη Βουλή είναι ρευστά και στο Μαξίμου φοβούνται πως οι βουλευτές της ΝΔ θα δελεαστούν να ρίξουν μια αρνητική ψήφο στον Ευ. Βενιζέλο και τον Γ. Παπανδρέου.
Ο κίνδυνος για παραπομπή Βενιζέλου είναι υπαρκτός και στην κυβέρνηση προσπαθούν να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις των βουλευτών, ώστε να μην παραπεμφθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μία τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτούσε και το τέλος της κυβέρνησης Σαμαρά.

Η Ιπποκράτους εκτιμά ότι είναι ευθύνη του Αντώνη Σαμαρά να μην υπάρξουν διαρροές από τη ΝΔ. Εντούτοις ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποφασίσει να μην στηρίξει με κάθε τρόπο τον Ευ. Βενιζέλο. Ναι μεν θα μιλήσει υπέρ του στη Βουλή, ωστόσο θα κινηθεί στο πλαίσιο ανοχής από την ΚΟ της ΝΔ. Δεν είναι εξάλλου ευχάριστο ούτε για τον Α. Σαμαρά, αλλά κυρίως για τους βουλευτές της ΝΔ, να παρέχουν στήριξη στον Ευ. Βενιζέλο και μάλιστα χωρίς να την πιστεύουν 100%.

Προσπάθεια συσπείρωσης στο ΠΑΣΟΚ

Οι ψήφοι υπέρ του Ευ. Βενιζέλου από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ θα είναι σαφώς περισσότεροι, αφού υπέρ θα ψηφίσουν και οι Κ. Σκανδαλίδης, Α. Λοβέρδος, Γ. Κουτσούκος, Χρ. Αηδόνης και πιθανότατα Μιχάλης Κασσής.

Στη σημερινή άλλωστε συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος θα επιχειρήσει να συσπειρώσει τους βουλευτές του, ενώ δράση αναμένεται να αναλάβει και ο Γ. Παπανδρέου που θα μεσολαβήσει στους «πράσινους» βουλευτές, αλλά και στους διαγραμμένους για να μην ψηφίσουν παραπομπή.

Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου όμως ανησυχεί μήπως παραπεμφθεί ο ίδιος, αφού πολλοί βουλευτές από τη ΝΔ, ίσως και από το ΠΑΣΟΚ ή και τον ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να υπερψηφίσουν την παραπομπή. Κύκλοι της Ιπποκράτους επισημάνουν πως αν παραπεμφθεί ο Γ. Παπανδρέου ή έστω πάρει ψήφους και από στελέχη της συγκυβέρνησης, τότε θα σπάσει τη σιωπή του και θα μιλήσει χωρίς να υπολογίζει αν θα δημιουργήσει πρόβλημα στη συγκυβέρνηση.

Τι θα πει ο Α. Σαμαράς

Πάντως ο Α. Σαμαράς δεν δείχνει διατεθειμένος να υπερασπιστεί το παλιό του φίλο Γ. Παπανδρέου και το πιθανότερο είναι πως θα κρατήσει αποστάσεις, στρέφοντας τα βέλη του μόνο προς τον Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει πως προτεραιότητα για τον ίδιο και την κυβέρνηση είναι η ανάκαμψη της οικονομίας, υποστηρίζοντας πως η λίστα Λαγκάρντ είναι υπόθεση που χειρίζεται η Δικαιοσύνη.

Πάντως ο κ. Σαμαράς απεύχεται να στηθούν τέσσερις κάλπες, για Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο, και προτιμά να στηθούν τρεις, όσες και οι προτάσεις των κομμάτων.

Στην αντεπίθεση ο Βενιζέλος

Αυτός που αναμένεται να περάσει στην αντεπίθεση είναι ο Ευ. Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήδη έχει κάνει λόγο για πολιτική αλητεία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, για σκευωρία εναντίον του και χυδαιότητα. Στελέχη της Ιπποκράτους τονίζουν πως αυτές οι εκφράσεις δεν θα είναι τίποτα μπροστά στην επίθεση που θα εξαπολύσει στο ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Βενιζέλος θα επιχειρήσει να αποδομήσει γραμμή – γραμμή το κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας εκ νέου την Κουμουνδούρου ότι επιδιώκει αποσταθεροποίηση της χώρας.
Αυτό που έχει κατ’ αρχήν σημασία και θα κρίνει πολλά, είναι το πόσες κάλπες θα στηθούν στη Βουλή για την ψηφοφορία, αλλά και αν θα είναι κατά πρόσωπο ή κατά πρόταση των κομμάτων. Το ζήτημα θα συζητηθεί σήμερα στη Διάσκεψη των προέδρων, ωστόσο την τελική απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια, με ψηφοφορία νωρίς το μεσημέρι αύριο, πριν την ψηφοφορία για τις παραπομπές.

newsbomb
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ψηφιακή Κυριαρχία ή Ψηφιακή Επιτήρηση; Τι δεν λέει η νέα πρόταση του Ινστιτούτου Τσίπρα για το ψηφιακό κράτος
Slider

Ψηφιακή Κυριαρχία ή Ψηφιακή Επιτήρηση; Τι δεν λέει η νέα πρόταση του Ινστιτούτου Τσίπρα για το ψηφιακό κράτος

by admin
21 ώρες ago
Σκληρή απάντηση Καρυστιανού στην αντιρωσική προπαγάνδα του Μαξίμου – Γιατί τρέμει το σύστημα την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων
Slider

Σκληρή απάντηση Καρυστιανού στην αντιρωσική προπαγάνδα του Μαξίμου – Γιατί τρέμει το σύστημα την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων

by admin
2 ημέρες ago
ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ… Εκλογές με αγρότες στη φυλακή σχεδιάζει η Εθνοσωτήριος!
Slider

ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ… Εκλογές με αγρότες στη φυλακή σχεδιάζει η Εθνοσωτήριος!

by admin
2 ημέρες ago
«Ερρίφθη ο κύβος» για το κόμμα Σαμαρά – «Έχω πάρει τις αποφάσεις μου» δήλωσε συγκινημένος
Slider

«Ερρίφθη ο κύβος» για το κόμμα Σαμαρά – «Έχω πάρει τις αποφάσεις μου» δήλωσε συγκινημένος

by admin
3 ημέρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Γιατί θέλουν να σε κάνουν αλλεργικό στο κρέας; Ο Μάικ Άνταμς αποκαλύπτει τα σχέδιά τους!

Γιατί θέλουν να σε κάνουν αλλεργικό στο κρέας; Ο Μάικ Άνταμς αποκαλύπτει τα σχέδιά τους!

9 ώρες ago
Καθηγητής Τζέφρι Σακς: Η Γερμανία οδηγεί την Ευρώπη προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Καθηγητής Τζέφρι Σακς: Η Γερμανία οδηγεί την Ευρώπη προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

7 ημέρες ago
Η ΕΕ προετοιμάζει το έδαφος για το ψηφιακό ευρώ και το τέλος της ιδιωτικότητας

Η ΕΕ προετοιμάζει το έδαφος για το ψηφιακό ευρώ και το τέλος της ιδιωτικότητας

5 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • ΒΟΜΒΑ από ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ !! ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ οι 12 ΑΟΡΑΤΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ σε απλους προσκυνητές και…

    ΒΟΜΒΑ από ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ !! ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ οι 12 ΑΟΡΑΤΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ σε απλους προσκυνητές και…

    49 shares
    Share 20 Tweet 12
  • Σοκάρει ο Κινέζος Νοστράδαμος – Αποκαλύπτει το φρικτό σχέδιο των ΗΠΑ, μετά το Ιράν – Δεν έπεσε ποτέ έξω!

    44 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Αυτοί που επέβαλαν μάσκες στον Οίκο του Θεού – Τώρα το σύστημα τους το ανταπέδωσε!

    29 shares
    Share 12 Tweet 7
  • ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ τι πάνε να κάνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ πριν χάσουν την εξουσία

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Ο πολιτικός πιστεύει ότι βρήκε μια αγελάδα, την πατρίδα να την αρμέγει για πάντα. Ο Σόλων όμως προειδοποιεί

    19 shares
    Share 8 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr