• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

«Τρίζει» η Μέση Ανατολή: H Σαουδική Αραβία αναγνωρίζει το Ισραήλ – Ενα ακόμη βήμα στο δρόμο προς επίθεση στο Ιράν!

8 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ραγδαίες εξελίξεις στην Σ.Αραβία η οποία αλλάζει ρότα και ετοιμάζεται να αναγνωρίσει το Ισραήλ σε μια καταληκτική κίνηση που θα αλλάξει τις ισορροπίες στην Μ.Ανατολή .

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Mohammed bin Salman, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε αναγνώρισε το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει και εξέφρασε την ελπίδα να αναπτυχθούν οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ του βασιλείου του και του εβραϊκού κράτους.

Σε μια μεγάλη συνέντευξη του, ο Πρίγκιπας Μοχάμεντ παρουσίασε το όραμά του για το μέλλον της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας συνεργασίας με το Ισραήλ.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι «ο εβραϊκός λαός έχει δικαίωμα ως έθνος-κράτος τουλάχιστον σε μέρος της προγονικής πατρίδας του», απάντησε:

«Πιστεύω ότι κάθε λαός, οπουδήποτε, έχει δικαίωμα να ζήσει ειρηνικά . Πιστεύω ότι οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί έχουν το δικαίωμα να έχουν τη δική τους γη».

Εντούτοις, σύμφωνα με τους όρους της περιφερειακής ειρηνευτικής πρότασης του βασιλιά της Σ. Αραβίας, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας πρόσθεσε ότι μια συμφωνία με τους Παλαιστινίους αποτελεί προϋπόθεση για τις επίσημες σχέσεις.

«Πρέπει  να έχουμε μια ειρηνευτική συμφωνία για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα για όλους και να έχουμε κανονικές σχέσεις», είπε ο ίδιος.

Δεν είχε «καμία αντίρρηση που να βασίζεται στη θρησκεία για την ύπαρξη του Ισραήλ»; Ρωτήθηκε περαιτέρω και απάντησε :

«Έχουμε θρησκευτικές ανησυχίες για την τύχη του ιερού τεμένους στην Ιερουσαλήμ και για τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού. Αυτές είναι οι απαιτήσεις που έχουμε. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση εναντίον άλλων ανθρώπων».

Ερωτηθείς για τον αντισημιτισμό στη Σαουδική Αραβία, είπε:

«Η χώρα μας δεν έχει πρόβλημα με τους Εβραίους. Ο Προφήτης Μωάμεθ παντρεύτηκε μια Εβραία γυναίκα. Δεν ήταν φίλοι, την παντρεύτηκε. Ο προφήτης μας, είχε γείτονές Εβραίους ενώ θα βρείτε πολλούς Εβραίους στη Σαουδική Αραβία που προέρχονται από την Αμερική και από την Ευρώπη. Δεν υπάρχουν προβλήματα μεταξύ Χριστιανών, Μουσουλμάνων και Εβραίων. Έχουμε προβλήματα όπως υπάρχουν οπουδήποτε στον κόσμο, ανάμεσα σε μερικούς ανθρώπους. Αλλά κανονικά προβλήματα».

Ο πρίγκιπας στην συνέχεια είπε:

«Το Ισραήλ έχει μια ισχυρή οικονομία σε σχέση με το μέγεθός του κράτους , μια αναπτυσσόμενη οικονομία και φυσικά υπάρχουν πολλά συμφέροντα που μοιραζόμαστε με το Ισραήλ και εφόσον υπάρξει ειρήνη, θα υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ του Ισραήλ και των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου και χωρών όπως η Αίγυπτος και η Ιορδανία».

Ο Σάλμαν μίλησε επίσης για την απειλή που θέτει  για τη Μέση Ανατολή το Ιράν, λέγοντας ακόμη ότι ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας, «κάνει τον Χίτλερ να φαίνεται καλός».

«Ο Χίτλερ δεν έκανε αυτό που προσπαθεί να κάνει ο ανώτατος Ιρανός  ηγέτης. Ο Χίτλερ προσπάθησε να κατακτήσει την Ευρώπη. Αυτό είναι κακό », εξήγησε. «Αλλά ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν προσπαθεί να κατακτήσει τον κόσμο.

Πιστεύει ότι κατέχει τον κόσμο. Είναι ο Χίτλερ της Μέσης Ανατολής. Στη δεκαετία του 1920 και του 1930, κανείς δεν είδε τον Χίτλερ ως κίνδυνο. Μόνο λίγοι άνθρωποι.

Μέχρι να συμβεί. Δεν θέλουμε να δούμε αυτό που  συνέβη στην Ευρώπη να συμβαίνει στη Μέση Ανατολή. Θέλουμε να σταματήσουμε όλα αυτά  μέσω πολιτικών κινήσεων, οικονομικών κινήσεων, κινήσεων πληροφοριών. Θέλουμε να αποφύγουμε τον πόλεμο», δήλωσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για τις διαφορές στον τρόπο με τον οποίο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο διάδοχός του Ντόναλντ Τράμπ επέλεξαν να αντιμετωπίσουν την ιρανική απειλή, ο Σάλμαν είπε ότι αν και η πυρηνική συμφωνία με την Τεχεράνη το 2015 αποσκοπούσε στον περιορισμό του φανατισμού της Ισλαμικής Δημοκρατίας, τελικά δεν έγινε κάτι σημαντικό .

«Ο Πρόεδρος Ομπάμα πίστευε ότι αν έδινε ευκαιρίες στο Ιράν να ανοιχτεί στον κόσμο , θα άλλαζε», εξήγησε ο Σάλμαν.

«Αλλά με ένα καθεστώς που βασίζεται σε αυτή την ιδεολογία, δεν πρόκειται να «ανοιχτεί» σύντομα. Εξήντα τοις εκατό της ιρανικής οικονομίας ελέγχεται από την Επαναστατική Φρουρά. Τα οικονομικά οφέλη της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν δεν πηγαίνουν στους απλούς πολίτες αλλά στους αξιωματούχους.

«Πήραν 150 δισεκατομμύρια δολάρια μετά τη συμφωνία  μπορείτε να αναφέρετε ένα έργο κατοικιών που έχτισαν με αυτά τα χρήματα; Ένα πάρκο; Μία βιομηχανική ζώνη; Μπορείτε να μου αναφέρετε έναν  αυτοκινητόδρομο που έχτισαν; Σας συμβουλεύω  παρακαλώ  να μας δείξετε κάτι», τόνισε οργισμένος ο ίδιος.

Το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία δεν έχουν επίσημες σχέσεις και το βασίλειο δεν αναγνωρίζει το εβραϊκό κράτος. Το Ισραήλ έχει υπαινιχθεί μυστικούς δεσμούς με τη Σαουδική Αραβία τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες ενδιαφέρονται να αντιμετωπίσουν το Ιράν.

Οι φήμες περί συγκεκαλυμμένων σχέσεων έχουν απαγορευτεί από Σαουδάραβες αξιωματούχους. Επίσης, ένας Σαουδάραβας στρατηγός επισκέφθηκε την Ιερουσαλήμ το 2016 και συναντήθηκε με ισραηλινούς βουλευτές, ενώ Σαουδάραβες αξιωματούχοι συναντήθηκαν με ισραηλινούς αξιωματούχους πολλές φορές .

Η Σαουδική Αραβία επέτρεψε επίσης τον περασμένο μήνα στην Air India να πετάξει από και προς το Τελ Αβίβ μέσω του εναέριου χώρου της.

Οι  Σαουδάραβες εργάζονται επιθετικά για να αλλάξουν αντιλήψεις. Είναι  βασικοί εταίροι κατά των ισλαμιστικών εξτρεμιστικών ομάδων και, ιδιαίτερα στο προηγούμενο ταξίδι στο εξωτερικό του Τράμπ του  έθιξαν σχετικά με τις πλούσιες αγορές των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας από αμερικανικές εταιρείες που δημιουργούν θέσεις εργασίας …δείχνοντας να αλλάζει κάτι στο βασίλειο αυτό αλλά το πιο σημαντικό είναι ένας μελλοντικός πόλεμος τα επόμενα 5 χρόνια ανάμεσα σε Ιράν και Τουρκία είναι πιο πιθανός από ποτέ .

ΠΗΓΗ

Tags: slide7
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΝΤΟΥΓΚΙΝ: Στην Ρωσία Δρα 6η Φάλαγγα Προδοσίας. Πρέπει να Παραδεχτούμε την Ασθένεια & να Αρχίσουμε την Θεραπεία
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΤΟΥΓΚΙΝ: Στην Ρωσία Δρα 6η Φάλαγγα Προδοσίας. Πρέπει να Παραδεχτούμε την Ασθένεια & να Αρχίσουμε την Θεραπεία

by admin
9 λεπτά ago
Washington Post: Ο Νετανιάχου θα σαμποτάρει τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν που κρέμεται από μια κλωστή!
Slider

Washington Post: Ο Νετανιάχου θα σαμποτάρει τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν που κρέμεται από μια κλωστή!

by admin
10 λεπτά ago
«Τα πρώτα σημάδια των «αποκαλυπτικών καιρών»! Την ημέρα του μνημονίου ΗΠΑ-Ιράν, καταστροφές χτύπησαν τις ΗΠΑ – Ο Σνάιντερ συγκεντρώνει τα στοιχεία»
Slider

«Τα πρώτα σημάδια των «αποκαλυπτικών καιρών»! Την ημέρα του μνημονίου ΗΠΑ-Ιράν, καταστροφές χτύπησαν τις ΗΠΑ – Ο Σνάιντερ συγκεντρώνει τα στοιχεία»

by admin
22 λεπτά ago
Καραγκάνοφ: «Η Ρωσία θα Πρέπει να Επιτεθεί στην Ευρώπη Αργά ή Γρήγορα» – Πρώτα η Γερμανία
Slider

Καραγκάνοφ: «Η Ρωσία θα Πρέπει να Επιτεθεί στην Ευρώπη Αργά ή Γρήγορα» – Πρώτα η Γερμανία

by admin
9 ώρες ago
Next Post
Λίγο πριν την μεγάλη « Προδοσία».

Λίγο πριν την μεγάλη « Προδοσία».

Το Ελληνικό καφενείο είναι ίσως πιο σοβαρό από την Ελληνική Βουλή.

Το Ελληνικό καφενείο είναι ίσως πιο σοβαρό από την Ελληνική Βουλή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr