• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Τρομαχτική επίδειξη δύναμης από Ρωσία: «Δοκιμάσαμε δύο διαφορετικά(!) συστήματα Iskander εμβέλειας 2.500 χλμ στη Συρία

10 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

  – Είμαστε σε συναγερμό» – Άρματα μάχης Τ-90 στο Χαλέπι (βίντεο-εικόνες)

Του Βασίλη Καπούλα

Σοκ και δέος από τη Ρωσία καθώς πριν λίγο ανακοίνωσε πως έκανε χρήση δύο διαφορετικών (!) βαλλιστικών συστημάτων Iskander στη Συρία καθώς όπως είπε «κάναμε επίδειξη των δυνατοτήτων της Ρωσίας στην περιοχή για την εκτέλεση πιο δραστικών(!) μέτρων σε περίπτωση ανάγκης». Και όλοι αναρωτιούνται πλέον τι ετοιμάζει η Μόσχα μόλις φτάσει στις ακτές της Συρία η πυρηνοκίνητη αρμάδα η οποία βρίσκεται στη Μεσόγειο 1.700 χλμ από τη Συρία. Ποια είναι τα δύο συστήματα Iskander που δοκίμασε η Ρωσία στη Συρία.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το σύστημα Iskander-M χρησιμοποιεί δύο τύπους πυραύλων αναλόγως της αποστολής που θα επιτελέσει.

Η μία έκδοση είναι η Iskander-M 9M723 η οποία φέρει δύο τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους 9Κ720 κατά ΝΑΤΟ SS-26 Stone οι οποίοι έχουν εμβέλεια 415 χλμ η επίσημα ανακοινώσιμη (λόγω της συνθήκης για τα βαλλιστικά όπλα που θέτουν όριο στα 500 χλμ) αλλά πολλοί στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν πως η εμβέλεια του ξεπερνά τα 700 χλμ.

Μάλιστα στην εκσυχγρονισμένη έκδοση του πυραύλου η οποία έχει ενσωματώσει ηλεκτροοπτικό αισθητήρα σε συνδυασμό με σύστημα Glonass επιτυγχάνει ακρίβεια (sep) μεταξύ 5-7 μέτρων με βάρος κεφαλής που κυμαίνεται μεταξύ 480 κιλών και ενός τόνου αναλόγως της απαιτούμενης εμβέλειας.

Ο εκτοξευτής είναι ο 9P78-1 και το όχημα είναι 8 επί 8 με MZKT-79306. Μία πυροβολαρχία του συστήματος αποτελείται από 4-8 εκτοξευτές δίδυμους και ανάλογο αριθμό οχημάτων αναχορηγίας που είναι επί του ίδιου σασί.

Έχει ένα κέντρο διεύθυνσης πυρός επί οχήματος 6 επί 6 της Kamaz, σταθμό ελέγχου προετοιμασίες θέσης επί του ίδιου οχήματος, ένα όχημα συντήρησης επί Kamaz 6 επί 6 και ένα όχημα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το σύστημα εκτόξευσης που βασίζεται σε φορτηγό βαρέως τύπου έχει μέγιστο βάρος 42 τόνους έχει τριμελές πλήρωμα και φέρει έτοιμους για εκτόξευση δύο πυραύλους.

Το βάρος του πυραύλου ανέρχεται στα 3.800 κιλά, έχει μήκος 7,3 μέτρα ενώ η ταχύτητα καθόδου στο στόχο μετά από ύψος πτήσης 50 χλμ φτάνει τα 2,100 m/s ή 6,2 mah.

Η δεύτερη έκδοση Iskander-K χρησιμοποιεί τον πύραυλο κρουζ τύπου 9Μ728 ο οποίος βασίζεται στην παρακολούθηση εδαφικού αναγλύφου με αυτόματη διόρθωση πορείας και εμβέλεια 500 χλμ.

Επίσης οι Ρώσοι αναφέρουν πως έχει την υποέκδοση R-500 η οποία μπορεί να κάνει χρήση και των πυραύλων κατηγορίας Kalibr επιτυγχάνοντας εμβέλειες μέχρι 2.500 χλμ!

Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί 100 εκτοξευτές ενώ έχει ανακοινωθεί πως μπορεί να φέρει και πυρηνική κεφαλή.

Έτσι η Συρία έγινε η πρώτη χώρα που δοκιμάστηκε το πυραυλικό σύστημα αν και ήδη από το 2005 ο Άσαντ είχε προσπαθήσει να το προμηθευτεί αλλά τότε η Ρωσία δεν το είχε αποδεσμεύσει για να μην οξύνει τι σχέσεις της με ΗΠΑ και Ισραήλ.

Έτσι ο συριακός στρατός βασίστηκε σε πυραυλικά συστήματα όπως οι SCUD-B/-C και FROG.

Πλέον ο ρωσικός Στρατός θα μπορεί από την βάση της Χμειμίμ να πλήξει οποιοδήποτε στόχο είτε από την έκδοση του βαλλιστικού πυραύλους του συστήματος ISKANDER είτε από τους πυραύλους κρουζ που εναλλακτικά μπορεί να εκτοξεύσει.

Το σύστημα βρίσκεται στην χώρα της Μέσης Ανατολής από το Μάρτιο αλλά τώρα αποφάσισε να κάνει χρήση τον δυνατοτήτων του η Ρωσία στα πλαίσια της τελικής επίθεσης στο Χαλέπι.

Ταυτόχρονα στο Χαλέπι αναπτύχθηκαν ρωσικά άρματα μάχης Τ-90. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά όσο και τα ηλεκτρονικά του συστήματα επιτρέπουν την εκτέλεση βολών κατά εχθρικών θέσεων με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια.

Σύμφωνα με βίντεο που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο με τα συριακά στρατεύματα να αναχαιτίζουν ακόμα μια προσπάθεια των ισλαμιστών να σπάσουν την περικύκλωση στο δυτικό Χαλέπι και πιο ειδικά την προσπάθεια «Dzhabhat Fateh al-Sham » (γνωστή και ως «DzhabhatAn-Nusra «) τα T-90 μΕ την χρήση του συστήματος ενεργητικής άμυνας/παρεμβολέας Shtora-1 ή «κουρτίνα» που ουσιαστικά αχρηστεύει τα οπτικά των κατευθυνόμενων πυραύλων όπως οι TOW.

Το σύστημα διακρίνεται από τις δύο κητοειδής κατασκευές με το κόκκινο φως που βρίσκονται εκατέρωθεν του πύργου δίπλα στο πυροβόλο και που σημαίνει ότι το σύστημα είναι ενεργοποιημένο.

Το σύστημα αποτελείται εκτός από τους δύο παρεμβολείς υπερύθρων, ο υπολογιστής με το σύστημα ελέγχου επί του πύργου που προειδοποιεί για εισερχόμενες απειλές και τους δύο εκτοξευτές πολυφασματικών αντιμέτρων που ενεργοποιούνται αυτόματα σε περίπτωση εντοπισμού αντιπάλων αντιαρματικών πυραύλων.

Το σύστημα έχει συνολικό χρόνο αντίδρασης τα 3 δευτερόλεπτα και σε αυτό περιλαμβάνονται ο εντοπισμός στόχων είτε είναι καταυγασης λέιζερ είτε ηλεκτροοπτικών είτε υπερύθρων.

Το συνολικό βάρος φτάνει τα 350κιλά ενώ είναι εγκατεστημένο και σε ΤΟΜΑ BMP-3M. Η επίθεση έγινε στην περιοχή της στρατιωτικής ακαδημίας στην γραμμή Αλ-Ζάχρα.

Τα άρματα μάχης T-90 είναι τρίτης γενιάς αν και βασίζεται στη σχεδίαση των T-72 ουσιαστικά πρόκειται για ένα πλήρως καινούργιο άρμα μάχης με όλα του τα συστήματα να είναι νέα.

Το άρμα είναι συνολικού βάρους 46,5 τόνων μήκους 9,63μ μαζί με το πυροβόλο και πλάτους 3,78μ ενώ το πλήρωμα καθώς κάνει χρήση αυτόματου συστήματος επαναγέμισης σε τριμελές.

Φέρουν πυροβόλο των 125mm με 43 βλήματα αναχορηγία ενώ μπορεί να εκτοξεύσει και πυραύλους από το πυροβόλο.

Ο κινητήρας είναι ο V-92S2 των 950-1130hp με την μέγιστη εμβέλεια να φτάνει τα 500χιλιόμετρα.

Η θωράκιση είναι συνδυασμός ενεργητικής/παθητικής καθώς εκτός της συνθετικής θωράκισης του σκάφους και του πύργου φέρει και την πρόσθετη θωράκιση Kontakt-5 τύπου ERA ενώ μετά προστίθεται και το σύστημα ενεργητικής προστασίας Shtora-1.

Έχει ψηφιακό σύστημα ελέγχου πυρός με συνδυασμό αισθητήρα καιρικών συνθηκών και ηλεκτρικό σύστημα ανύψωσης και περιστροφής πύργου, που συνδυάζεται με οπτικά σκοπευτικά για τον πυροβολητή τύπου 1G46 με αποστασιομέτρο λέιζερ και σύστημα καθοδήγησης αντιαρματικών πυραύλων ενώ ο αρχηγός πληρώματος κάνει χρήσης του PNK-4S/SR AGAT σε συνδυασμό με θερμική κάμερα CATHERINE-FC για εντοπισμό στόχων μέχρι και τα 8χιλιόμετρα μέρα και νύχτα.

Τρομαχτική επίδειξη δύναμης από Ρωσία: «Δοκιμάσαμε δύο διαφορετικά(!) συστήματα Iskander εμβέλειας 2.500 χλμ στη Συρία – Είμαστε σε συναγερμό» – Άρματα μάχης Τ-90 στο Χαλέπι (βίντεο-εικόνες) - Εικόνα0

Τρομαχτική επίδειξη δύναμης από Ρωσία: «Δοκιμάσαμε δύο διαφορετικά(!) συστήματα Iskander εμβέλειας 2.500 χλμ στη Συρία – Είμαστε σε συναγερμό» – Άρματα μάχης Τ-90 στο Χαλέπι (βίντεο-εικόνες) - Εικόνα1

Τρομαχτική επίδειξη δύναμης από Ρωσία: «Δοκιμάσαμε δύο διαφορετικά(!) συστήματα Iskander εμβέλειας 2.500 χλμ στη Συρία – Είμαστε σε συναγερμό» – Άρματα μάχης Τ-90 στο Χαλέπι (βίντεο-εικόνες) - Εικόνα2

Τρομαχτική επίδειξη δύναμης από Ρωσία: «Δοκιμάσαμε δύο διαφορετικά(!) συστήματα Iskander εμβέλειας 2.500 χλμ στη Συρία – Είμαστε σε συναγερμό» – Άρματα μάχης Τ-90 στο Χαλέπι (βίντεο-εικόνες) - Εικόνα3

SAA T-90 in action in west Aleppo. pic.twitter.com/fq0CXa73yl

— Military Advisor (@miladvisor) 31 Οκτωβρίου 2016


pentapostagma.gr

Tags: slide
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

by admin
7 ώρες ago
Ουκρανικά drone χτύπησαν ρωσικό διυλιστήριο στην Δυτική Σιβηρία! (βίντεο)
Slider

Ουκρανικά drone χτύπησαν ρωσικό διυλιστήριο στην Δυτική Σιβηρία! (βίντεο)

by admin
8 ώρες ago
Η Ανθρωπότητα κρατά την Ανάσα της… Πάμε για Μετωπική Πυρηνική – Το Κρεμλίνο Προειδοποιεί ότι Επίκειται μια «Καταστροφική Απάντηση» …
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ανθρωπότητα κρατά την Ανάσα της… Πάμε για Μετωπική Πυρηνική – Το Κρεμλίνο Προειδοποιεί ότι Επίκειται μια «Καταστροφική Απάντηση» …

by admin
10 ώρες ago
To βρετανικό Puppet Show σε κρίσιμη καμπή. Παραιτείται τη Δευτέρα ο Keir Starmer;
Slider

To βρετανικό Puppet Show σε κρίσιμη καμπή. Παραιτείται τη Δευτέρα ο Keir Starmer;

by admin
10 ώρες ago
Next Post
Η νέα υπόσχεση του Πούτιν : Θα νικήσω τους Ιλλουμινάτι!

Η νέα υπόσχεση του Πούτιν : Θα νικήσω τους Ιλλουμινάτι!

Ο Αντώνης Ρέμος ξαναχτυπά: «Ο τουρκικός λαός αγαπά και σέβεται τους Ελληνες πολύ – Η Ελλάδα δεν έχει φυσικά σύνορα»

Ο Αντώνης Ρέμος ξαναχτυπά: «Ο τουρκικός λαός αγαπά και σέβεται τους Ελληνες πολύ - Η Ελλάδα δεν έχει φυσικά σύνορα»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr