ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τρώνε το Θεοχάρη πάνω στον πανικό τους!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 17 Μάι 2014 - 7:16

Βλέποντας τις κρυφές μετρήσεις ψάχνουν τώρα για εξιλαστήρια θύματα. Εφτασαν στο σημείο να κάνουν διαρροές ότι ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα εδώ και καιρό!

Κυβερνητικές πηγές που μίλησαν λένε ότι από τη μία υπάρχει η χθεσινή αδιανόητη εγκύκλιος που αφορούσε ξένους επενδυτές στο χρηματιστήριο οι οποίοι καλούνταν να πληρώσουν φόρο υπεραξίας για τη μεταβίβαση ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, η οποία ανακλήθηκε άρον-άρον από το υπουργείο Οικονομικών τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Σύμφωνα με την «έμπνευση» του κ. Θεοχάρη η οποία εξόργισε τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου οι αλλοδαποί κάτοχοι ελληνικών ομολόγων καλούνταν να πληρώσουν φόρο ως 33% για τα κέρδη που αποκόμισαν από τα ελληνικά ομόλογα την περίοδο 2012-2013.
Η εγκύκλιος του κ. Θοεχάρη προκάλεσε αναστάτωση στα διεθνή χρηματιστήρια, όπου σημειώθηκαν μαζικές ρευστοποίησεις ελληνικών ομολόγων και τα επιτόκια δανεισμού για τα 10ετή ελληνικά ομόλογα αυξήθηκε κατά 54 μονάδες βάσης και ανέβηκε στο 6,85% μέσα σε λίγες ώρες!

Κι από την άλλη, λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού, είναι η σημερινή δήλωση του κ. Θεοχάρη ότι οι πολίτες που κάνουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα μπορεί να καταστούν ποινικά υπόλογοι! Τα δύο περιστατικά ξεχείλισαν την οργή για το πρόσωπο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Άνθρωποι που είναι κοντά στον πρωθυπουργό λένε ότι «για τον Αντώνη Σαμαρά οι μέρες του κ. Θεοχάρη στην κυβέρνηση είναι μετρημένες».
ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr