• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Τσόντες αλληλοεκβιαζόμενες … του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

12 έτη ago
in ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΔΕΛΑΣΤΙΚ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ακριβώς αυτό, την ενδεχόμενη αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση με άμεσο αποτέλεσμα την ανατροπή της, αν πάρει…

κάτω από 10% ο ελάσσων εταίρος της συγκυβέρνησης, υπονόησε με τις δηλώσεις του ο Ευ. Βενιζέλος. «Η δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι, και η Ελιά, στην οποία μετέχουμε, δεν είναι ούτε τσόντα ούτε ουρά. Δεν πάει να αθροίσει τα ποσοστά για να καλύψει κενά. Είναι ο πυλώνας αυτής της προσπάθειας και αν δεν έχουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού, την κατανόησή του, φυσικά δεν μπορούμε να αναλάβουμε βάρη που ιστορικώς δεν μας αναλογούν από ένα σημείο και μετά», δήλωσε επί λέξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το πρώτο μέρος της δήλωσής του υπηρετεί απλώς εμφανή πολιτική σκοπιμότητα και δεν χρήζει εκτεταμένου σχολιασμού. Προφανώς και το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως «τσόντα» της ΝΔ και προφανώς «αθροίζει ποσοστά για να καλύψει κενά» προκειμένου να υπάρχει κοινοβουλευτική κυβερνητική πλειοψηφία. Αν την είχε μόνη της η ΝΔ, προφανώς και δεν θα είχε ανάγκη το ΠΑΣΟΚ για να φτιάξει κυβέρνηση. Προφανώς κανένας αρχηγός κόμματος δεν λέει στους ψηφοφόρους του ότι το κόμμα τους λειτουργεί ως «τσόντα» κάποιου άλλου, αλλά ο λαός γνωρίζει ότι αυτή είναι η μοίρα και ο ρόλος κάθε κόμματος που είναι το μικρότερο κόμμα οποιασδήποτε συγκυβέρνησης. Δεν πρόκειται για κάποια υποτιμητική ιδιομορφία του ΠΑΣΟΚ, παντού και πάντα ρόλο «τσόντας» παίζουν οι μικροί κυβερνητικοί εταίροι. Το δεύτερο σκέλος της δήλωσης Βενιζέλου, όμως, έχει πραγματικά μεγάλη πολιτική βαρύτητα – εκείνο το «δεν μπορούμε να αναλάβουμε βάρη» τα λέει όλα.

Οκοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρης Κουκουλόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», υπήρξε ακόμη πιο σαφής από τον αρχηγό του. «Εάν αποδοκιμαστούμε στις κάλπες, δεν ξέρω κανένα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που θα έχει διάθεση να στηρίξει τότε αυτό το κυβερνητικό σχήμα!», δήλωσε χωρίς περιστροφές. Με δεδομένο ότι ο Ευ. Βενιζέλος καθόρισε το 10% ως το εκλογικό ποσοστό κάτω από το οποίο θα θεωρήσει ότι ο λαός αποδοκίμασε το ΠΑΣΟΚ, ο στενότατος συνεργάτης του Π. Κουκουλόπουλος διευκρινίζει ότι αν δεν πιάσει το ποσοστό αυτό το ΠΑΣΟΚ -κάτι που όλοι σχεδόν θεωρούν αδύνατον-, τότε το ΠΑΣΟΚ θα φύγει από την κυβέρνηση.

Δεν έχει σημασία αν ο Ευ. Βενιζέλος προτίθεται να υλοποιήσει την απειλή του. Σημασία έχει ποιον νομίζει ότι πιέζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αυτήν τη γραμμή. Ο ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ που έχει οργιστεί με την κυβερνητική μνημονιακή πολιτική και έχει αποφασίσει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, ακούγοντας τον Ευ. Βενιζέλο όχι απλώς δεν θα ταλαντευθεί μήπως πρέπει να ξαναψηφίσει ΠΑΣΟΚ, αλλά αντιθέτως θα ψηφίσει «δαγκωτό» ΣΥΡΙΖΑ κατενθουσιασμένος! Ο λόγος είναι απλούστατος: ο Ευ. Βενιζέλος του λέει ότι παρ’ όλο που ψηφίζει για ευρωεκλογές και όχι για βουλευτικές εκλογές, με την ψήφο του κατά των κυβερνητικών κομμάτων στις ευρωεκλογές ρίχνει την κυβέρνηση από τώρα!

Σε όποιον διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική που ασκείται από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αυτή η προοπτική προκαλεί ενθουσιασμό, όχι φόβο! Εκείνοι που όντως ανησυχούν ακούγοντας τον Ευ. Βενιζέλο είναι εκείνοι που εξακολουθούν να στηρίζουν την κυβέρνηση, αυτοί που είναι ήδη αποφασισμένοι να ψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. Αυτοί όντως αποκαρδιώνονται όταν ακούν ότι το ΠΑΣΟΚ θα φύγει από την κυβέρνηση, αν πάρει κάτω από 10%!

Ειδικά οι δεξιοί ψηφοφόροι, που είναι και οι πολλοί υποστηρικτές της κυβέρνησης, ανησυχούν διπλά όταν ακούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να δηλώνει ότι… «το στοίχημα πρακτικά δεν είναι αν θα είναι πρώτη η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, το στοίχημα είναι η κυβερνητική σταθερότητα συνολικά και πυλώνας της σταθερότητας είναι το ΠΑΣΟΚ…»! Σιγά μην κόπτονται οι δεξιοί ψηφοφόροι για το πόσο θα πάρει το ΠΑΣΟΚ και αδιαφορούν αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι π.χ. πέντε ή περισσότερες εκατοστιαίες μονάδες μπροστά από τη ΝΔ! Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ τους μάρανε, αν το δικό τους κόμμα είναι δεύτερο και με διαφορά! «Τι θέλει ο Βενιζέλος, να ψηφίσουμε εμείς ΠΑΣΟΚ αντί για ΝΔ;», αναρωτιούνται καχύποπτοι οι δεξιοί ψηφοφόροι.

ΠΗΓΗ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (19/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (19/6/2026)

by admin
3 ώρες ago
Αποστόλου: Οι τρεις νέοι παίκτες και η επόμενη μέρα: Ποιος μπορεί να ανατρέψει το σύστημα;
Slider

Αποστόλου: Οι τρεις νέοι παίκτες και η επόμενη μέρα: Ποιος μπορεί να ανατρέψει το σύστημα;

by admin
3 ώρες ago
Δημήτρης Αλεξόπουλος: Πόλεμος Πολωνίας – Τουρκίας μέχρι το 2050 μ Χ με αφορμή τους Έλληνες >.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Δημήτρης Αλεξόπουλος: Πόλεμος Πολωνίας – Τουρκίας μέχρι το 2050 μ Χ με αφορμή τους Έλληνες << Πολωνούς>>.

by admin
4 ώρες ago
Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου

by admin
5 ώρες ago
Next Post
H αντικατάσταση της Συνθήκης του Μοντρέ και η Ελλάδα

H αντικατάσταση της Συνθήκης του Μοντρέ και η Ελλάδα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αύριο η μεγάλη εκδίκηση του Αντώνη Σαμαρά!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αύριο η μεγάλη εκδίκηση του Αντώνη Σαμαρά!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr