• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαξεβάνης: Ο Στουρνάρας έπνιξε στην… αδήλωτη πισίνα το πόθεν έσχες του – Τι απαντά

9 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Νέος γύρος στη σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της εφημερίδας Documento και του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με την εφημερίδα να αποκαλύπτει ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος φέρεται να απέκρυψε από το εξοχικό του στη Σύρο, πισίνα 105 τετραγωνικών.

Ο κ. Στουρνάρας, μέσω της ΤτΕ, απέρριψε το ρεπορτάζ ως «συκοφαντικό», ωστόσο η εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη επανήλθε με 11 ερωτήματα που αμφισβητούν τα όσα απάντησε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Διαβάστε αναλυτικά τα «σκοτεινά» σημεία της απάντησης Στουρνάρα:

Ο κύριος Γιάννης Στουρνάρας, αυτό το τέρας οικονομίας, που κατασκεύασε πισίνα 105 τετραγωνικών μέτρων με 4.500 ευρώ (!), δεν εμφανίζεται καθόλου οικονόμος σε κατηγορίες αν και τσιγγούνης σε πραγματικές απαντήσεις.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

1.Ο Γιάννης Στουρνάρας την εποχή που είναι Υπουργός Οικονομικών και επιβάλει ΕΝΦΙΑ, δεν δηλώνει στο πόθεν έσχες του, 150 τετραγωνικά μέτρα από τα 520 της βίλας του στη Σύρο. Δεν δηλώνει επίσης την πισίνα. Αυτό φαίνεται από τα δημοσιευμένα του πόθεν έσχες. Τα νούμερα δεν είναι «συκοφάντες». Από το συμβόλαιο δωρεάς του 25% του σπιτιού που του κάνει η σύζυγός του το 2004, προκύπτει πως πρόκειται γι αυτά ακριβώς τα τετραγωνικά. Στη δήλωση πόθεν έσχες δηλώνονται ΟΛΑ τα τετραγωνικά και όχι όσα είναι κύριοι χώροι. Δηλαδή ένα υπόγειο , έχει κόστος κατασκευής άρα δηλώνεται για να ελεγχθεί αν η κατασκευή του δικαιολογείται από το εισόδημα. Ο νόμος είναι σαφής. Ο κύριος Στουρνάρας πάλι καθόλου.

2.Ο κύριος Στουρνάρας χρησιμοποιεί ως δικαιολογία ότι έκανε υπαγωγή στο νόμο 4178/2013. Δηλαδή κατ αρχήν παραδέχεται πως είχε αυθαίρετες κατασκευές; Αυτό που φαίνεται είναι πως ο κύριος υπουργός, είχε μετατρέψει υπόγειο του σπιτιού του σε κύριο χώρο και στη συνέχεια το νομιμοποίησε. Το δημοσίευμα δεν εξετάζει αυτό, αλλά το γιατί αυτοί οι χώροι, όποια χρήση και αν είχαν, δεν δηλώθηκαν στο πόθεν έσχες όπως απαιτεί ο νόμος. Δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατασκευή τους με τα εισοδήματά του;

3.Γιατί είχε αδήλωτη πισίνα την ώρα που εμφανιζόταν ως διώκτης όσων φοροδιαφεύγουν; Για τα αδήλωτα κτίσματα πλήρωσε τον αντίστοιχο ΕΝΦΙΑ την ώρα που τον επέβαλε στους έλληνες;

4.Εκτός από τα αδήλωτα στο πόθεν έσχες, υπάρχει και το κόστος κατασκευής που δηλώνει. Είναι δυνατόν να κατασκεύασε πισίνα 105 τετραγωνικών με 4.500 ευρώ, όσο δηλαδή στοιχίζει μια γούρνα για τα ζώα; Στοίχισε ακόμη ένα πολυτελές σπίτι 520 τετραγωνικών σε οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων λιγότερο από 150.000 ευρώ; Να συστήσει τα οικοδομικά του συνεργεία στους αναγνώστες μας που ήδη μας τηλεφωνούν γιατί στην περιοχή της Ποσειδωνίας, το τετραγωνικό στοιχίζει από 3.000-4.500 ευρώ ενώ στον ίδιο στοίχισε 280 ευρώ.

5. Γιατί κάνει συμπληρωματική δήλωση την ημέρα που φεύγει από Υπουργός Οικονομικών και πριν αναλάβει Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ τρεις μήνες μετά πρόκειται να κάνει την τακτική του δήλωση πόθεν έσχες; Τι τον έκανε να βιαστεί;

6. Η ενασχόλησή μας με τον κύριο Στουρνάρα είναι από την εποχή που είχε αναλάβει Υπουργός Οικονομικών και αφορούσε τον τρόπο που πολιτεύτηκε. Στη συνέχεια επεκτάθηκε στα περιουσιακά του στοιχεία στη Σύρο, όπου η σύζυγός του, εμφανίζεται να αγοράζει μαζί με τη σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου, έκταση που προέρχεται από πώληση που κάνει συγκεκριμένος χρηματιστής, σε τιμή ευκαιρίας η οποία μάλιστα αποχαρακτηρίζεται από έκταση του Δημοσίου όταν οι δύο άντρες υπηρετούν την ίδια κυβέρνηση. Η επόμενη ενασχόλησή μας αφορούσε τις συμβάσεις που υπέγραφε η κυρία Στουρνάρα με το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ. Τα έργα και οι ημέρες του ζεύγους Στουρνάρα είναι λοιπόν η αιτία ενασχόλησης μαζί του και όχι το «χτύπημα» που έκανε ως Διοικητής της ΤτΕ σε μη συστημική Τράπεζα. Αφού όμως το θύμισε, να ρωτήσουμε τι δουλειά έχει να συναντιέται ο Διοικητής της ΤτΕ, με τον Χρήστο Καλογρίτσα τον οποίο ο ίδιος έχει μηνύσει για θαλασσοδάνεια ; Τι κουβέντιασε ο διώκτης με τον διωκόμενο;

7. Ο κύριος Στουρνάρας εμφανίζει τον Κώστα Βαξεβάνη ως καταδικασμένο για συκοφαντία. Είναι ο ίδιος συκοφάντης, αφού ο Κώστας Βαξεβάνης στην αντιδικία του με τη σύζυγο Στουρνάρα καταδικάστηκε πρωτόδικα για δυσφήμηση και όχι για συκοφάντηση. Δηλαδή το δικαστήριο αποδέχθηκε πως όσα έγραφε για την κυρία Στουρνάρα δεν ήταν αναληθή. Γιατί ο κύριος Στουρνάρας δεν σέβεται κατ αρχήν πως δεν πρόκειται για τελεσίδικη απόφαση και γιατί αλλάζει τον λόγο καταδίκης;

8. Ο κύιος Στουρνάρας για μια ακόμη φορά χρησιμοποίησε την ΤτΕ για να βγάλει ανακοίνωση που αφορά προσωπικό του θέμα. Το έχει ξανακάνει βγάζοντας ανακοίνωση για την αντιδικία της συζύγου του με τον Κώστα Βαξεβάνη. Χρησιμοποιεί συστηματικά ένα θεσμικό όργανο για ίδιο συμφέρον. Για αυτή αλλά και άλλες λειτουργίες του μέσα στην ΤτΕ ελέγχεται ήδη από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

9.Γιατί δεν απάντησε στα ερωτήματα που έθεσε η εφημερίδα και σε αυτόν και στη σύζυγό του πριν τη δημοσίευση όπως αρμόζει σε δημόσιο πρόσωπο;

10. Πληροφορούμε τον Διοικητή της ΤτΕ, πως όλα τα στοιχεία που αφορούν το πόθεν έσχες του, θα διαβιβαστούν στην Εισαγγελία και την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής για έρευνα. Ας πει εκεί, όσα λέει στην ανακοίνωσή του.

11. Τα στοιχεία θα μεταφραστούν και θα αποσταλούν στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, όπου περιέργως δεν φτάνει κανένα αρνητικό δημοσίευμα που αφορά τον κύριο Στουρνάρα.

Ο κολλητός του Γιάννου Παπαντωνίου, ο γείτονάς του στην Σύρο, την πολιτική και τις μεθόδους, πρέπει να χωνέψει πως δημοσιογράφοι δεν είναι οι τύποι που του κρατούν χρόνια το λιβανιστήρι, ούτε αυτοί που εισέπρατταν όπως και η σύζυγός του από το ΚΕΕΛΠΝΟ.Και θα το χωνέψει σύντομα.

DOCUMENTO

Η απάντηση του κ. Στουρνάρα

«Ουδεμία ανακρίβεια υπάρχει στις δηλώσεις περιουσιακής μου κατάστασης είτε των ετών 2012, 2013, που αναφέρονται στο δημοσίευμα, είτε μεταγενέστερα. Οι αλλαγές στο εμβαδόν της εξοχικής κατοικίας της οικογένειάς μου στη Σύρο οφείλονται στην υπαγωγή της στις διατάξεις του Ν. 4178/2013 περί αλλαγής χρήσης βοηθητικών χώρων σε κύριους χώρους. Η αλλαγή χρήσης δηλώθηκε πάραυτα και ουδεμία ανακρίβεια υπάρχει. Αυτά είναι άλλωστε γεγονότα γνωστά εδώ και πολλά χρόνια στις αρμόδιες αρχές, τόσο από τις δηλώσεις περιουσιακής μου κατάστασης όσο και από τις φορολογικές μου δηλώσεις.

Είναι επίσης γνωστά και στους συντάκτες του δημοσιεύματος αυτού, οι οποίοι επί χρόνια τώρα ασχολούνται μαζί μου, γνωρίζοντας καλύτερα από τον οποιονδήποτε άλλο ότι σπάνια πολίτης αυτής της χώρας έχει υποστεί τόσους ελέγχους όσους εγώ και η οικογένειά μου. Παρά ταύτα, προέβησαν στο συκοφαντικό αυτό δημοσίευμα, ένα ακόμα στην αλυσίδα παρόμοιων αθλιοτήτων. Άλλωστε είναι πολύ πρόσφατη η καταδίκη σε φυλάκιση με αναστολή του εκδότη αυτής της εφημερίδας για άλλη συκοφαντία που στρεφόταν κατά της συζύγου μου.»

Στη συνέχεια, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δήλωσε: «Επί της ουσίας τώρα. Είναι γνωστό ότι η εφημερίδα αυτή ασχολείται διαρκώς και με εμμονικό τρόπο με την οικογένειά μου και εμένα. Δεν είναι τυχαίο ότι εκδόθηκε λίγες εβδομάδες μετά τη λήψη μέτρων διαφάνειας και εταιρικής διακυβέρνησης από την Τράπεζα της Ελλάδος για συγκεκριμένη μη συστημική τράπεζα, τον Σεπτέμβριο του 2016. Οι συντελεστές της εφημερίδας αυτής, οι άμεσοι, αλλά κυρίως οι έμμεσοι, προβαίνουν από τότε σε διαρκείς επιθέσεις εναντίον εμού και της οικογένειάς μου. Τους διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσω, όπως πρέπει ήδη να το έχουν αντιληφθεί, να εργάζομαι άοκνα και σε αγαστή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό, για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό, διαφανές τραπεζικό σύστημα, που υπακούει σε ευρωπαϊκούς κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης».

tribune.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου

by admin
19 ώρες ago
ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό
Slider

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό

by admin
2 ημέρες ago
Για να μην απορούμε από το «κύμα» καρκίνων, εμφραγμάτων και εγκεφαλικών… Θα τρώμε χωρίς να το ξέρουμε «μεταλλαγμένους οργανισμούς» με…
Slider

Για να μην απορούμε από το «κύμα» καρκίνων, εμφραγμάτων και εγκεφαλικών… Θα τρώμε χωρίς να το ξέρουμε «μεταλλαγμένους οργανισμούς» με…

by admin
2 ημέρες ago
Politico: Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο στην Ελλάδα – Το παρασκήνιο της κυβέρνησης και ο φόβος για το νέο κόμμα Τσίπρα
Slider

Politico: Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο στην Ελλάδα – Το παρασκήνιο της κυβέρνησης και ο φόβος για το νέο κόμμα Τσίπρα

by admin
2 ημέρες ago
Next Post
Η επίδειξη του ρωσικού Su-35S που καθήλωσε (βίντεο)

Η επίδειξη του ρωσικού Su-35S που καθήλωσε (βίντεο)

Καλεντερίδης …Τα σημάδια γίνονται αποδείξεις διάλυσης της Ελλάδας

Καλεντερίδης ...Τα σημάδια γίνονται αποδείξεις διάλυσης της Ελλάδας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr