Γιάννης Βαρουφάκης σε δηλώσεις που έκανε στα τέλη Μαρτίου σε γαλλικό φιλοσοφικό περιοδικό.
Υποστήριξε δε ότι κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ποιες θα ήταν οι συνέπειες ενός Grexit. Σε συζήτηση που είχε με τον Νορβηγό φιλόσοφο Γιον Έλστερ, στο Philosophie Magazine και όπως μεταδίδει το Reuters, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είπε πως δεν είναι η εποχή να μπλοφάρει κανείς αναφορικά με τις συνομιλίες για το ελληνικό χρέος.
«Δεν μπορούμε να μπλοφάρουμε πια. Όταν λέω ότι θα καταλήξουμε να φύγουμε από το ευρώ αν θα πρέπει να αποδεχτούμε περισσότερη λιτότητα που δεν είναι βιώσιμη, αυτό δεν είναι μπλόφα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ, ο κ. Βαρουφάκης παρέπεμψε σε σχόλια που έχουν κάνει Ευρωπαίοι διαμορφωτές πολιτικής, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί μια διάδοση της κρίσης. Ωστόσο, τόνισε ότι ο ίδιος πιστεύει πως οι συνέπειες θα ήταν απρόβλεπτες.







