ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ !

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΘΩΜΑΗ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ. ΚΛΟΙΟΣ. ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. - 22 Αυγ 2015 - 9:33
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Η Ένωση Άθεων ζητά (λες και εκπροσωπεί την πλειοψηφία του ελληνικού λαού) από τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη να εξαφανιστεί οποιαδήποτε επαφή του σχολείου με κάθε μορφή θρησκείας. Ο υπουργός , γνωστός για την θέση του να πληρώνονται οι ιερωμένοι με φόρο που θα μπει σε όσους δηλώνουν χριστιανοί πολίτες (λες και ο φόρος μπαίνει επί της πίστης κάποιου και όχι επί του εισοδήματός του)ανταποκρίθηκε θετικά στις απαιτήσεις τους!

http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/2343-dora-proklisi-stous-atheous

Κάποια ζητήματα δε, η Ένωση Άθεων τα έθεσε ως επείγοντα!!! Ένα από αυτά είναι η πρωινή σχολική προσευχή!

Έτσι, όποιος επιθυμεί να προσευχηθεί μπορεί να το κάνει σιωπηλά! (ίσως αν αφήναμε τα παιδιά να λένε μόνο ομμμμμμμμμ κατά την διάρκεια του «σιωπηλού διαλογισμού» αυτό να μην τους πείραζε )

Φυσικά ο Αγιασμός είναι περιττός, αλλά και τα θρησκευτικά σύμβολα από τις σχολικές αίθουσες! (αντ΄αυτών μπορούμε μάλλον δάσκαλοι και παιδιά να ζητούμε από την «τιμή και την συνείδησή μας» να μας φωτίσει στο ευάρεστο έργο που επιτελείται υπέρ της πολυπολιτισμικότητας, ενώ ως σύμβολα στις αίθουσες

ενδεχομένως θα είναι καλοδεχούμενα αυτά κατά του ρατσισμού, της ομοφοβίας και της ξενοφοβίας)

Όσο για την σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών , εφόσον θεωρείται οπισθοδρομική και δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη μιας ελεύθερης πλουραλιστικής δημοκρατικής κοινωνίας, θα αντικατασταθεί από μια (νεοεποχίτικη) Ημέρα Παιδείας!!!

Το θρήσκευμα του μαθητή δεν θα πρέπει να αναφέρεται σε κανένα δελτίο ή απολυτήριο ενώ με αίτηση ο κάθε μαθητής θα απαλλάσσεται από τους εκκλησιασμούς!

Επίσης η Ένωση Άθεων ζήτησε από τον κύριο Κουράκη να αφαιρεθούν θρησκευτικές αναφορές από βιβλία άλλων μαθημάτων. Προφανώς η ευλογία που πήραν οι Έλληνες του 1821 από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό για την έναρξη της επανάστασης καθώς και ο όρκος των Φιλικών είναι απαράδεκτες θρησκευτικές αναφορές που θα αφαιρεθούν από το βιβλίο της ιστορίας !

Αλλά η Ένωση Άθεων δεν σταματά εκεί! Ζητά την αφαίρεση των υπερβολών και αναληθειών από τα βιβλία θρησκευτικών, όπως για παράδειγμα «αναφορές σε θαύματα ως να ήταν αληθινά και σε δόγματα ως να ήταν η μοναδική και απόλυτη αλήθεια».!!!! Έτσι , τα θαύματα του Ιησού Χριστού θεωρούνται υπερβολές και αναλήθειες , και θα τα παρουσιάζουμε στα παιδιά σαν να είναι παραμυθάκια και φαντασίες για να περνάει η ώρα! Η Ορθοδοξία δεν αποτελεί την απόλυτη αλήθεια, αλλά την προσωπική άποψη μερικών φαντασιόπληκτων!!

Μακροπρόθεσμα το μάθημα των Θρησκευτικών θα καταργηθεί εντελώς!

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν μόνο κάποιες προτάσεις-απαιτήσεις ενός συλλόγου ο οποίος δεν χρήζει αξιόλογης

προσοχής! Τείνουν να γίνουν πράξη από οποιαδήποτε κυβέρνηση με «ευρωπαϊκό και πολυπολιτισμικό προσανατολισμό»! Επιπλέον αποτελούν εδώ και χρόνια, σχέδιο και όραμα πολλών νεοποχίτικης αντίληψης, συμβούλων του παιδαγωγικού ινστιτούτου. Εκείνων που θέλουν το μάθημα των Θρησκευτικών να «παραμερίσει τον ομολογιακό χαρακτήρα και να μην περιορίζει τον ορίζοντά του σε μια εθνοκεντρική ορθοδοξία»!!! (ΤΟ ΜΆΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΏΝ ΣΤΗ ΔΗΜΌΣΙΑ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ Φυσιογνωμία, σκοποί, περιεχόμενο, νέα βιβλία, διαθεματική προσέγγιση, ευρωπαϊκή προοπτική, θεολογία της ετερότητας ΣΤΑΎΡΟΥ ΓΙΑΓΚΆΖΟΓΛΟΥ ΣΥΜΒΟΎΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΎ ΙΝΣΤΙΤΟΎΤΟΥ

http://www.pi-schools.gr/lessons/religious/analekta/30.pdf)

Άνοιξαν πλέον πόλεμο με την πίστη των Ορθόδοξων Ελλήνων. Δεν πρόκειται για απλές μεταρρυθμίσεις στον χώρο της παιδείας. Πρόκειται για ένα σύγχρονο «πολιτισμένο» διωγμό των Χριστιανών! Δάσκαλοι και γονείς , συνειδητοποιημένοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι ήρθε η ώρα του αγώνα!!!

Τα ελληνόπουλα είτε θα εμποτιστούν με τις αξίες του έθνους και της πίστης μας , για να γίνουν με την βοήθεια του Θεού φρουροί της πατρίδας και της Ορθοδοξίας, είτε…θα τα αφήσουμε έρμαια στις νεοποχίτικες δολιότητες που έχουν σκοπό να μετατρέψουν τα σχολεία σε μελλοντικά φυτώρια άθεων και αδιάφορων ατόμων, ελεγχόμενων και καθοδηγούμενων από τις διεστραμμένες επιταγές της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ

Θωμαή Στεφανοπούλου, Νηπιαγωγός

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΟιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

 

Loading…